Edgecam pakt uit met innovatieve CADCAM

Widenhorn Industriële Automatisering presenteert zich dit jaar op de Techni-Show met een heuse Edgecam stand. “Edgecam heeft net als wij de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt”, legt sales manager Jasper Verbunt uit. “Hun wereldwijde marketing alsmede naamsbekendheid is erg sterk en daar profiteren wij ook van. Daarnaast zijn wij al een decennium Elite Reseller, wat inhoudt dat wij mede bepalen hoe de software zich ontwikkelt. Onze klanten profiteren hiervan. Dit jaar heeft Edgecam ‘Workflow’ gelanceerd en hier hebben wij ook de Innovator status voor gekregen. Op de Techni-Show lanceren wij Edgecam 2014R1.”

Widenhorn focust op het technische vlak. Support manager Michael van de Velde vertelt over de ontwikkelingen. “Edgecam is het hart van ons bedrijf. Wij hebben de laatste jaren enorm geïnvesteerd in onze support en service afdeling. Onze focus ligt echt op het serviceaspect. Machines worden steeds complexer en de producten steeds lastiger te produceren. Dan heb je niet enkel een goed CADCAM systeem nodig, maar ook een goed team specialisten. Zij moeten de software goed uit kunnen leggen, hoogwaardige postprocessors met machinesimulatie kunnen ontwikkelen en de klant direct op een duidelijke en meedenkende manier kunnen ondersteunen. Dit kunnen wij allemaal vanuit ons kantoor realiseren.”
Tijdens de Techni-Show zullen veel technische medewerkers aanwezig zijn op de stand om bestaande en potentiële gebruikers alles te laten zien van de nieuwste release van Edgecam.

Edgecam 2014R1
De baanbrekende Workflow-interface van Edgecam is in de laatste release nog sneller geworden. Waar de nieuwe interface al bekend stond om de mogelijkheid binnen enkele seconden gereedschapsbanen te produceren, zijn op basis van feedback van de gebruikers diverse verbeteringen doorgevoerd. Vooral in het voorbereiden van het product, waar het ruwdeel en klemmen voor de bewerking ingevoerd worden, zijn enkele opties toegevoegd die meer controle bieden en bovendien tijdswinst opleveren.

Workflow is specifiek ontwikkeld om kosten te besparen, kwaliteit te verhogen en kortere doorlooptijden te behalen door de gebruikers direct toegang te geven tot Edgecams technologie voor het snel bepalen en genereren van gereedschapsbanen.

Het commando Feature Bewerken biedt de gebruiker de mogelijkheid direct op het 3D-model een te bewerken feature te selecteren. Vervolgens is er de optie om voor of na te frezen, of beiden in één keer, zodat volledige controle over de bewerkingsvolgorde behouden blijft zonder dat complexe volledige automatisering nodig is.

Nieuwe mogelijkheden
Naast de vele verbeteringen in de bewerkingsmogelijkheden, biedt Edgecam 2014R1 ook nieuwe mogelijkheden. Zoals de nieuwe Afbraamcyclus die op zowel 2D- als op 3D-geometrie toegepast kan worden. Met deze cyclus is het mogelijk in enkele klikken de bereikbare delen van het product af te bramen of af te schuinen zonder dat er door de gebruiker hier speciaal geometrie voor moet aanmaken. Daarnaast is het mogelijk een nieuwe 3D radiuscompensatie toe te passen op machinebesturingen die dit ondersteunen, zodat gereedschapsslijtage op complexe 3D-bewerkingen gecompenseerd kan worden. Hierdoor kan grotere nauwkeurigheid en controle op strak getolereerde producten behaald worden.

Edgecam Job Reports (een krachtig stuk software dat tijdens het maken van een CAM-programma automatisch op de achtergrond een associatief instelblad genereert met onder andere gereedschaps- en instructielijst, cyclustijden en eventuele opmerkingen en afbeeldingen) is omgevormd naar een dynamische tool. Het nieuwe Live Job Reports is ontwikkeld om snel en simpel te zijn voor kleine gebruikers, maar biedt voor geavanceerdere gebruikers de mogelijkheid volledig naar wens aangepast te worden. Dankzij de nieuwe opbouw waarbij de data in real-time uit de gereedschapsdatabase gelezen wordt zijn de Job Reports sneller en flexibeler te benaderen. En omdat het een website is, kan het systeem vanuit het volledige netwerk benaderd worden, ook vanaf pc’s zonder Edgecam en smartphones en tablets. Het afdrukken van instelbladen voor de werkplaats wordt hiermee overbodig.

Part Modeler
Edgecam’s CAD-oplossing Part Modeler is verbeterd qua voorbereiden van aangeleverde Solids voor CAM. 3D-modellen uit andere pakketten kunnen ingelezen worden en Part Modeler biedt de mogelijkheid afschuiningen en afrondingen te vinden en deze in een enkele klik op te vullen. Ook complexere vormen in het 3D-model kunnen opgevuld worden om zo bijvoorbeeld snel een ruwdeel te maken van een voorbewerkt product. Andere verbeteringen in Part Modeler zijn verbeterde Loft- en Sweep-functies waarmee eenvoudiger complexe, vloeiende vormen getekend kunnen worden.

Naast de ontwikkelingen van Edgecam zijn ook de nieuwste releases te zien van Vericut (NC Verificatie, Simulatie en Optimalisatie software), PartMaker (CAM voor langdraaien), SpaceClaim (Direct Modeling) en Seiki Systems (DNC en Monitoring).

Widenhorn Industriële Automatisering, hal 11, stand D010

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Kantbank programmeren op werkvoorbereiding met Mbend

22-06 “Gegeven is dat het buigverlies altijd in de plaatuitslag moet worden gecompenseerd om maatafwijkingen…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Automatisering

Gebrema realiseert kortere doorlooptijden met VISI CADCAM voor vijfassig frezen

01-03 De gereedschapsmakerij van Gebrema is uitgerust met een geavanceerd machinepark. Hier worden de matrijzen…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021