YouTube-beroemdheid opnieuw ontworpen

Daishin Seiki en Open Mind Technologies hebben al 15 jaar een vruchtbare relatie en werken samen om bewerkingsuitdagingen op te lossen. Een motorhelm geprogrammeerd en gefreesd door Daishin fungeert als het centrale beeldmotief van Open Mind in zijn marketingmateriaal.

De helm in zijn frisse, nieuwe design.

De helm was een demonstratie van de expertise van de Japanse toeleverancier in het gebruik van de 5-assige technologieën die de hyperMILL CAD/CAM-suite kan bieden. Dit jaar is de motorhelm – inmiddels een YouTube-beroemdheid met meer dan 5,2 miljoen views – opnieuw ontworpen. De helm blijft het referentieonderdeel dat mensen associëren met hyperMILL.

Op de foto met YouTube-ster

“Het ingenieuze idee van de CEO van Daishin Seiki om een motorhelm uit een solid te frezen om de 5-assige bewerkingsexpertise van zijn bedrijf te demonstreren, trekt al jaren technisch onderlegde bezoekers naar onze stands. Ze gaan zelfs op de foto met de YouTube-ster”, onthult Volker Nesenhöner, CEO van Open Mind Technologies. “Ons marketingteam heeft deze beroemde blikvanger nu een modern herontwerp gegeven om onze 15-jarige samenwerking te markeren.”

Daishin is een toonaangevende leverancier van prototypes voor onder andere de autosportindustrie en gebruikt al jaren hyperMILL voor programmering. CEO en autosportliefhebber Ryosuke Omachi kwam op het idee voor de endurohelm terwijl hij op zoek was naar een bijna bolvormig object om zijn nieuwe 5-assige freescentrum van DMG MORI tot het uiterste te duwen. De populaire YouTube-video laat zien hoe een helm van 3,6 kg werd gefreesd uit een aluminium blok van 120 kg (A7N01-T6).

De helm van 3,6 kg, gefreesd uit een aluminium blok van 120 kg (A7N01-T6), trekt altijd de aandacht op de stand van Open Mind Technologies.

De helm van 3,6 kg, gefreesd uit een aluminium blok van 120 kg (A7N01-T6), trekt altijd de aandacht op de stand van Open Mind Technologies.

Open Mind op EMO

De nieuwe helm zal ongetwijfeld weer de aandacht trekken op de EMO, waar Open Mind de focus zal leggen op draaien, frezen en het belang van CAM-software en MES in netwerkproductieomgevingen. De frees- en draaitechnologieën van hyperMILL zullen op de beursstand worden getoond tijdens live demonstraties op een Grob G350T frees-draaimachine. De live demo’s omvatten ook frezen, boren en haakse kop ondersteuning, evenals het gebruik van een virtuele machine om de bewerking van afgewerkte NC-code te simuleren. hyperMILL Turning Solutions omvat technologieën voor draaien, draaifrezen, freesdraaien en kunnen daarom worden gebruikt voor alle overeenkomstige machineconfiguraties. Last but not least zullen de demonstraties van Open Mind ook automatiseringsoplossingen laten zien die het maken van foutloze NC-programma’s eenvoudiger en sneller maken.

Open Mind Technologies
Hal 9, stand A05

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Open Mind pakt uit met hyperMILL op EMO

17-07 De Duitse CAD/CAM-ontwikkelaar is zich bewust van het enorme belang van ’s werelds toonaangevende…

Verspanen

Goed voorbereid op de toekomst met CAD/CAM-automatisering

26-06 Maakbedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun CAM-programmering efficiënter te maken, zouden…

Verspanen

NOVA MAX freest astronomische onderdelen vijfassig simultaan

14-06 De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) is het samenwerkingsverband van de sterrenkundige instituten van…

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Automatisering

hyperMILL 2023 is sneller, krachtiger en nog completer

11-01 Open Mind heeft hyperMILL 2023 uitgerust met een bewerkingsstrategie voor omgekeerde verzinkingen. De besturing…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Licentie om te besparen

10-11 Aesculap heeft een hoogwaardige afdeling voor prototypebouw, waar vrijwel alle nieuwe productontwikkelingen vorm krijgen.…

Verspanen

Open Mind op D2M met hyperMILL CAM-innovaties

19-09 Hier zal het de innovatieve technologieën in de huidige versie 2022 van haar hyperMILL…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema