YouTube-beroemdheid opnieuw ontworpen

Daishin Seiki en Open Mind Technologies hebben al 15 jaar een vruchtbare relatie en werken samen om bewerkingsuitdagingen op te lossen. Een motorhelm geprogrammeerd en gefreesd door Daishin fungeert als het centrale beeldmotief van Open Mind in zijn marketingmateriaal.

De helm in zijn frisse, nieuwe design.

De helm was een demonstratie van de expertise van de Japanse toeleverancier in het gebruik van de 5-assige technologieën die de hyperMILL CAD/CAM-suite kan bieden. Dit jaar is de motorhelm – inmiddels een YouTube-beroemdheid met meer dan 5,2 miljoen views – opnieuw ontworpen. De helm blijft het referentieonderdeel dat mensen associëren met hyperMILL.

Op de foto met YouTube-ster

“Het ingenieuze idee van de CEO van Daishin Seiki om een motorhelm uit een solid te frezen om de 5-assige bewerkingsexpertise van zijn bedrijf te demonstreren, trekt al jaren technisch onderlegde bezoekers naar onze stands. Ze gaan zelfs op de foto met de YouTube-ster”, onthult Volker Nesenhöner, CEO van Open Mind Technologies. “Ons marketingteam heeft deze beroemde blikvanger nu een modern herontwerp gegeven om onze 15-jarige samenwerking te markeren.”

Daishin is een toonaangevende leverancier van prototypes voor onder andere de autosportindustrie en gebruikt al jaren hyperMILL voor programmering. CEO en autosportliefhebber Ryosuke Omachi kwam op het idee voor de endurohelm terwijl hij op zoek was naar een bijna bolvormig object om zijn nieuwe 5-assige freescentrum van DMG MORI tot het uiterste te duwen. De populaire YouTube-video laat zien hoe een helm van 3,6 kg werd gefreesd uit een aluminium blok van 120 kg (A7N01-T6).

De helm van 3,6 kg, gefreesd uit een aluminium blok van 120 kg (A7N01-T6), trekt altijd de aandacht op de stand van Open Mind Technologies.

De helm van 3,6 kg, gefreesd uit een aluminium blok van 120 kg (A7N01-T6), trekt altijd de aandacht op de stand van Open Mind Technologies.

Open Mind op EMO

De nieuwe helm zal ongetwijfeld weer de aandacht trekken op de EMO, waar Open Mind de focus zal leggen op draaien, frezen en het belang van CAM-software en MES in netwerkproductieomgevingen. De frees- en draaitechnologieën van hyperMILL zullen op de beursstand worden getoond tijdens live demonstraties op een Grob G350T frees-draaimachine. De live demo’s omvatten ook frezen, boren en haakse kop ondersteuning, evenals het gebruik van een virtuele machine om de bewerking van afgewerkte NC-code te simuleren. hyperMILL Turning Solutions omvat technologieën voor draaien, draaifrezen, freesdraaien en kunnen daarom worden gebruikt voor alle overeenkomstige machineconfiguraties. Last but not least zullen de demonstraties van Open Mind ook automatiseringsoplossingen laten zien die het maken van foutloze NC-programma’s eenvoudiger en sneller maken.

Open Mind Technologies
Hal 9, stand A05

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Open Mind brengt hyperMILL-versie 2024 uit

05-06 Voorbeelden van de doorontwikkeling van de software zijn vereenvoudigde restmateriaalverwerking, interactie met machinebesturingen en…

Automatisering

‘Investeren in software tegenwoordig vanzelfsprekend’

09-04 Van Leeuwen is al zo’n 30 jaar zelfstandig in de plaatwerkindustrie actief. Hij was…

TechnishowNieuws

25% meer rendement met CADCAM en simulatie

13-03 “Veel maakbedrijven realiseren zich nog niet volledig het potentieel van software zoals CADCAM en…

TechnishowNieuws

Open Mind presenteert hyperMILL-CAM-Innovaties

05-02 Aan bod komen baanbrekende technologieën voor digitale procesketens, waaronder connected manufacturing, automatisering, draaien en…

Automatisering

Innovatie ontmoet traditie in CNC-gefreesde notenkraker

18-12 Samen met Emuge-Franken stelde Open Mind zichzelf een taak: een notenkraker (40 cm hoog)…

Automatisering

Open Mind pakt uit met hyperMILL op EMO

17-07 De Duitse CAD/CAM-ontwikkelaar is zich bewust van het enorme belang van ’s werelds toonaangevende…

Verspanen

Goed voorbereid op de toekomst met CAD/CAM-automatisering

26-06 Maakbedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun CAM-programmering efficiënter te maken, zouden…

Verspanen

NOVA MAX freest astronomische onderdelen vijfassig simultaan

14-06 De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) is het samenwerkingsverband van de sterrenkundige instituten van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV