Edgecam Workflow reduceert kosten en verbetert kwaliteit

0

Tijdens de zomerperiode heeft Edgecam versie 2013R2 uitgebracht. Widenhorn heeft deze versie in juli naar al haar gebruikers met een serviceabonnement verzonden en lanceert hem tijdens TIV Hardenberg (3, 4 en 5 september) voor het grote publiek in Nederland.

Deze versie biedt naast vele ‘kleinere’ verbeteringen, zoals het eenvoudig aanpassen van het ruwdeel, verbeteringen voor de innovatieve waveform voorfreesstrategie en een vernieuwde module voor draaderoderen, een compleet nieuwe manier van CAM programmeren: Edgecam Workflow.

Workflow is ontwikkeld om kosten te reduceren en kwaliteit te verbeteren. Het start automatisch op in de juiste bewerkingsomgeving. Via een ribbon interface kunnen interactief instellingen als materiaal, opspanning en machines worden bepaald. Workflow helpt bij het laden en positioneren van werkstukken, het kiezen van bewerkingsmethodes en geschikte machines, het aanmaken van ruwmateriaal of het laden daarvan uit de database, importeren van klemmen, selectie van machine en gereedschapketting en het managen van strategieën ten behoeve van het automatisch programmeren. Tijdens iedere stap van het proces maakt Workflow zelfstandig beslissingen of doet suggesties. Het voordeel hiervan is dat de gebruiker snel en eenvoudig zijn CNC programma kan maken. Hij kan iedere automatische keuze eventueel wijzigen.

In vijf stappen een CAM programma
Workflow bestaat uit vijf stappen die de gebruiker doorloopt.
– Stap 1 Bestand: via het algemene Microsoft Office 2010 thema kunnen hier bestanden en mappen eenvoudig worden beheerd.
– Stap 2 Voorbereiding: Dynamisch instellen van nulpunt, definitie ruwmateriaal, opspanning en machine.- Stap 3 Features: Edgecam’s intelligente feature herkenning; herkent snel alle bewerkingsgroepen.
– Stap 4 Programmeren: Het planbord bepaalt automatisch de optimale werkvolgorde, dit kan de gebruiker eventueel aanpassen middels ‘drag and drop’. Het programma wordt gemaakt.
– Stap 5 NC Code: In deze fase kan de gebruiker een eindcontrole uitvoeren middels de machinesimulatie, waarna de NC code wordt gegenereerd.

Is een stap afgerond, dan wordt de gebruiker naadloos naar de volgende stap geleid. Dit resulteert uiteindelijk in een volledig geprogrammeerd en botsingvrij CNC programma.

Directeur Anco Euser van Widenhorn stelt dat Workflow een significante impact heeft op het inkorten van de werkvoorbereidingstijd. “En omdat het zo eenvoudig te bedienen is, zal de leercurve voor nieuwe gebruikers korter zijn dan bij traditionele CAM systemen.”

Widenhorn
TIV standnummer 552