Eelco Osse kanshebber voor Prins Friso Ingenieursprijs

0
297

Eelco Osse, directeur en eigenaar van onder andere Osse Equipment Manufacturing Group en Machinefabriek Boessenkool in Almelo, maakt kans op de Prins Friso Ingenieursprijs 2019. Hij is één van de drie finalisten voor deze prijs, waarmee het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) zichtbaar wil maken welke meerwaarde ingenieurs hebben voor de maatschappij.

 

De twee andere kanshebbers voor de prijs zijn Maja Rudinac, Founder bij Robot Care Systems, CEO bij Robot Robots Groep en Almer van der Stoel, directeur van CRUX Engineering, BouwRisk, High Five Solutions en Bambooder Biobased Fiber.

Publieksstemming
Op 18 maart wordt, tijdens de Dag van de Ingenieur bij ASML, door een vakjury en publieksstemming bepaald wie de prijs in de wacht sleept. Vanaf maandag 18 februari staan de profielen van de drie finalisten online op www.kivi.nl/dagvandeingenieur en start de publieksstemming. Tot en met zondag 17 maart krijgt het publiek de gelegenheid te stemmen op één van de drie finalisten, vervolgens wordt aan de hand van zowel de bevindingen van de vakjury als de publieksstemming de uitslag bepaald. De Prins Friso Ingenieursprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

Ondernemer met een missie
Eelco Osse  is een ondernemer met de missie om, samen met zijn medewerkers, met nieuwe productontwikkelingen een steentje bij te dragen aan de groeiende circulaire economie, door onder andere oplossingen te bieden voor CO2-reductie, energieopslag en recycling. Voor Osse en Machinefabriek Boessenkool was 2018 een innovatief en succesvol jaar. In juni won Machinefabriek Boessenkool de Nederlandse Innovatieprijs 2018 met haar megadrone; een drone die in staat is om een gewicht van 500 kilo te tillen en gebruikt kan worden om als vliegende tractor gewassen mee te besproeien, maar daarnaast kan deze megadrone ook worden ingezet voor bijvoorbeeld de bevoorrading van rampgebieden door er een vrachtnet of een brancard onder te hangen. En ook de DeSpray, een installatie waarmee jaarlijks miljoenen spuitbussen 100% gerecycled kunnen worden, is genomineerd voor de Internationale Sustainable Innovation Award.