Eén accuschroefboormachine zo veelzijdig als 8 speciale machines

De FEIN accuschroefboormachine ASCM 18-4 QM(P) AS is multifunctioneel te gebruiken voor de toepassingen boren, kernboren, schroefdraad tappen, schroeven en verzinken.

Nieuwe dimensies met het FEIN assortiment schroefboormachines en slagschroevendraaiers.

Deze machine heeft 4 versnellingen en verenigt in combinatie met de aangeboden FEIN QuickIN-accessoires tot wel 8 speciale machines, zoals een tapmachine, een haakse boormachine en een metaalschroefmachine voor zelftappers, in één machine. Een breed assortiment van 13 verschillende QuickIN-snelwisselopzetstukken, biedt veel toepassingsmogelijkheden voor de metaal- en houtbewerking. Het gebruik ervan voorziet in zo’n 11 verschillende toepassingen bij het boren, kernboren, schroefdraad tappen, schroeven en verzinken en dat zelfs op krappe en moeilijk toegankelijke werkplekken.

Een massief metalen drijfwerk met 4 versnellingen en toerentallen tot max. 4.000 1/min maakt in vergelijking met op de markt gangbare schroefboormachines met 2 versnellingen een twee keer zo hoge bewerkingssnelheid mogelijk.

Ook in ergonomisch opzicht overtuigt de ASCM 18-4 QM(P) AS door een optimaal uitgebalanceerd zwaartepunt direct bij de middengreep. Door de tot wel 40 cm lange telescopische extra handgreep houdt u ook bij hoge draaimomenten alles onder controle. Mocht het accessoire toch eens blokkeren, dan stopt een geïntegreerde KickBack-functie de machine direct. Als u houtschroeven accuraat wilt indraaien, ondersteunt een bijstelfunctie u tot de schroefkop vlak in het materiaal ligt.

Nieuwe QuickIN-accessoires

Drie speciaal ontwikkelde snelwisselopzetstukken, zoals een tapopzetstuk, diepteaanslag en excenterhulpstuk, breiden de vele toepassingsmogelijkheden van het QuickIN-assortiment uit. Een innovatief tapopzetstuk met automatische functie voor rechts-/linksdraaien maakt korte cyclustijden mogelijk bij het schroefdraad tappen tot M14. Met de diepteaanslag wordt elke schroef exact op dezelfde diepte verzonken. Bijpassende diepteaanslag-inschroefhulzen zijn verkrijgbaar voor zelftappers met afdichtingsringen tot een diameter van 28 mm.
Handgeleid gatzagen tot 80 mm in een 4 mm dikke metalen plaat evenals handgeleid kernboren tot 30 mm in 20 mm dik bouwstaal worden in combinatie met reeds geïntroduceerde QuickIN-accessoires eveneens mogelijk gemaakt met de ASCM 18-4 QM(P) AS.

Slagschroevendraaiers

De voor slagschroevendraaiers geschikte FEIN VARIO-accessoires breiden het toepassingsspectrum van slagschroevendraaiers uit. De accessoires zullen vanaf het derde kwartaal van 2024 verkrijgbaar zijn. Door het gebruik van de VARIO-tap verandert een klassieke slagschroevendraaier bovendien in een krachtige tapmachine. FEIN biedt VARIO-steekadapters voor slagschroevendraaiers met ½” of ¾” buitenvierkant aan. Met de FEIN ASCD 18-300 W2 AS is het voortaan mogelijk om schroefdraad te tappen, te reinigen en bij te snijden tot M18. Met de krachtigere FEIN ASCD 18-1000 W34 is dit zelfs tot M30 mogelijk. VARIO-spiraalboren en VARIO 90° conische verzinkboren ronden het assortiment af.

Aangezien bij het slaan met een slagschroevendraaier geen terugslag op de handen en armen ontstaat bij het blokkeren van het accessoire, is het gebruik van de VARIO-accessoires veilig en eenvoudig. De voor handgeleid gebruik ontworpen, voor slagschroevendraaiers geschikte VARIO-accessoires omvatten tappen voor doorlopende gaten van M8 tot M30, spiraalboren met een diameter van 6,8 tot 12 mm en 90° conische verzinkboren met een diameter van 16,5 tot 31 mm. Door de compacte opbouw van het complete systeem, bestaande uit slagschroevendraaier, VARIO-steekadapter en VARIO-accessoire, kan nagenoeg op elke krappe werkplek worden gewerkt.

Kwetsbare werkstukken

Het bestaande FEIN VersaMAG-systeem wordt vanaf mei aangevuld met nieuwe accessoires, de beschermende spanklauwen. Voor elke werkplaats die met roestvrij staal en andere kwetsbare werkstukken werkt, zijn de beschermende FEIN VersaMAG-spanklauwen van aluminium de ideale aanvulling. Want met behulp van de beschermende spanklauwen van aluminium wordt tijd voor het nabewerken bespaard en worden wiebelen en wegglijden van het werkstuk verhinderd.

De beschermende aluminium spanklauwen zijn optimaal afgestemd op het FEIN VersaMAG-systeem en daardoor compatibel met de FEIN VersaMAG-bankschroefset.

Sterke machines in power-alliantie

Eén interface, vele mogelijkheden: steeds meer FEIN producten kunnen nu zowel werken met AMPShare als met BOSCH Professional 18V accu’s vanaf 2008. Door moderne celtechnologie en intelligent accumanagement bereiken de accu’s 87 procent meer vermogen dan conventionele accu’s en hebben bovendien door de superieure warmte-afvoer een 135 procent langere levensduur dan standaardaccu’s. Dat betekent: kortere oplaadtijden, meer vermogen en minder verschillende accu’s en opladers – voor een beter overzicht en meer netheid op de gebruikslocatie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Compact, licht en krachtig – de F-IRON Cut 57 AS

14-02 De nieuwe F-IRON Cut 57 AS schittert door het lichte gewicht, de compactheid en…

MetaalNieuws Extra IM

Van 15 naar 7 seconden met de snelste magneetkernboormachine van FEIN

22-11 Op deze manier wordt de productiviteit verdubbeld en wordt er zowel tijd als contant…

Oppervlaktetechniek

Sterke slijpers – zonder compromissen

03-10 Kortom: een echte doorzetter voor de gebruiker, wat vooral loont voor de portemonnee. Er…

Toeleveren

FEIN VersaMAG maakt spankracht mobiel

17-07 Dankzij de permanente magneet is de nieuwe VersaMAG bankschroef niet langer vastgeketend aan de…

Toeleveren

Compacte probleemoplosser voor montagewerk

16-01 De magneet-kernboormachine KBC 36 MAGFORCE onderscheidt zich door de compacte bouwvorm. FEIN heeft deze…

Toeleveren

Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

05-07 Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een…

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

Werkplaatstechniek

Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV