Sterke slijpers – zonder compromissen

De nieuwe compacte haakse slijper CG 15 BL van FEIN is de eerste in zijn klasse met borstelloze FEIN PowerDrive-motor en compleet gesloten motor. Bovendien wordt de levensduur van de haakse slijper verhoogd door stofdichte, apart ingebouwde motorelektronica.

De volledig gesloten borstelloze FEIN PowerDrive-motor en stofdichte, apart ingebouwde motorelektronica maken van de CG 15 in vergelijking met producten met universele motoren echte doorzetters.

Kortom: een echte doorzetter voor de gebruiker, wat vooral loont voor de portemonnee. Er zijn minder slijtonderdelen, minder servicebeurten en minder onderhoudskosten nodig. De extreem efficiënte motor van 1500 watt heeft een nominaal opgenomen vermogen dat 200 watt lager is, en toch een hoger rendement dan een universele motor van 1700 watt. Dat bespaart vooral extra energiekosten.

Verlenging levensduur

Door het nieuwe innovatieve FEIN-motorconcept creëert de fabrikant van elektrisch gereedschap een echte meerwaarde voor de eindklant en bereikt een verlenging van de levensduur van meer dan 60 procent. Daarnaast waarschuwt de geïntegreerde overbelastingsbeveiliging bij het werken in het overbelastingsbereik via een knipperende led. Dit spaart de machine en resulteert in minder uitval. FEIN maakt het concept compleet door de geoptimaliseerde koelluchtgeleiding en een temperatuurbewaking.

Veiligheid

Ook de veiligheid van de gebruikers is een belangrijk punt en daarom is de nieuwe haakse slijper uitgerust met een uitgebreide gebruikersbescherming. Dankzij een effectieve rem (minder dan 2 seconden), geleidelijke start, herstartbeveiliging, terugslagcontrole en blokkeerbewaking wordt de arbeidsveiligheid verhoogd. Alle varianten biedt FEIN ook met snelstop-functie (dodemansschakelaar) en valbeveiliging aan. Bovendien beschikt de machine met een gewicht van 2,2 kilogram en een afgegeven vermogen van 1050 watt over de beste verhouding tussen gewicht en vermogen. Dat is een duidelijk hoger rendement dan bij haakse slijpers met een nominaal opgenomen vermogen van 1700 watt.

FEIN-slijperfamilie

Het assortiment FEIN-slijpers stelt nieuwe normen wat betreft veiligheid en looptijd. Voor elke toepassing en elke uitdaging is een geschikte slijper verkrijgbaar. Haakse slijper, rechte slijper of slijper voor de roestvrijstaalbewerking: met het assortiment FEIN-slijpers hebben klanten altijd de juiste machine bij de hand. De FEIN haakse accuslijpers zijn nu ook verkrijgbaar met de nieuwe AMPShare-accutechnologie. De hoogste kwaliteit en een onovertroffen accutechnologie komen bij elkaar. De FEIN haakse accuslijpers bieden kabelloos hetzelfde vermogen als de vergelijkbare kabelgebonden haakse slijpers. Dankzij de AMPShare-accu ontplooit de CCG 18 zijn volledige vermogenspotentieel. Voor nauwkeurige resultaten en lange looptijden kunnen gebruikers het toerental voor vele slijpmiddelen en te bewerken materialen flexibel instellen.

De hoogste kwaliteit en een onovertroffen accuvermogen komen bij elkaar. Alle haakse accuslijpers van FEIN vanaf nu met AMPShare-accutechnologie.

De hoogste kwaliteit en een onovertroffen accuvermogen komen bij elkaar. Alle haakse accuslijpers van FEIN vanaf nu met AMPShare-accutechnologie.

Nieuwe veiligheidsnormen

FEIN stelt met zijn PROTAGO nieuwe normen wat betreft arbeidsveiligheid. Door het unieke bedieningsconcept worden risico’s door een verkeerde bediening nagenoeg uitgesloten. 27 procent van alle meldingsplichtige arbeidsongevallen in de categorie elektrisch handgereedschap wordt veroorzaakt door haakse slijpers. Met de PROTAGO van FEIN hebben gebruikers een kopzorg minder.

Het doel: arbeidsongevallen moeten door nieuwe veiligheidsfuncties aanzienlijk verminderd c.q. vermeden worden om zo de veiligheid van de gebruiker in belangrijke mate te verhogen. De machine kan alleen worden gestart wanneer de ene hand van de gebruiker zich op de machine en de andere zich op de extra handgreep bevindt. De extra handgreep van de PROTAGO is vast aan de machine gemonteerd en kan niet worden verwijderd. Op deze manier wordt een bediening met één hand onmogelijk. De extra handgreep kan in zes posities worden vergrendeld, waardoor een hoge gebruikersvriendelijkheid en flexibiliteit worden gewaarborgd.

Bovendien is de beschermkap vast gemonteerd en kan niet worden verwijderd, zodat gebruikers continu zijn beschermd tegen rondvliegende brokstukken. Ook de positie van de beschermkap kan, afhankelijk van wat nodig is voor de betreffende toepassing, zonder gereedschap worden ingesteld. De PROTAGO is daarnaast uitgerust met een geleidelijke start die voor een gelijkmatig en veilig opstarten van de machine zorgt. Bovendien beschikt de machine over een herstartbeveiliging die per ongeluk opnieuw inschakelen verhindert. Bij het uitschakelen van de machine wordt de roterende schijf door de snelstop-functie in een mum van tijd afgeremd.

Het benodigde maximale vermogen wordt door de borstelloze en volledig ingekapselde FEIN PowerDrive-motor aan de PROTAGO geleverd. Daarom kan de machine zelfs bij continu gebruik in een omgeving met een hoge stofbelasting onderhoudsvrij worden gebruikt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Van 15 naar 7 seconden met de snelste magneetkernboormachine van FEIN

22-11 Op deze manier wordt de productiviteit verdubbeld en wordt er zowel tijd als contant…

Toeleveren

FEIN VersaMAG maakt spankracht mobiel

17-07 Dankzij de permanente magneet is de nieuwe VersaMAG bankschroef niet langer vastgeketend aan de…

Toeleveren

Compacte probleemoplosser voor montagewerk

16-01 De magneet-kernboormachine KBC 36 MAGFORCE onderscheidt zich door de compacte bouwvorm. FEIN heeft deze…

Toeleveren

Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

05-07 Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een…

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

Werkplaatstechniek

Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

MetaalNieuws Extra IM

Grote FEIN kernbooractie

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

Werkplaatstechniek

Online-gereedschapsbeheer en Bluetooth-snellader FEIN

24-03 Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?