Eenvoudige start met Smart Factory

Het besef dat Industrie 4.0 nodig is voor meer waarde in de business, is bij de meeste plaatbewerkers wel ingedaald. Maar wat kost dat allemaal? LVD demonstreerde op de Euroblech dat een Smart Factory niet duur en ingewikkeld hoeft te zijn. Eenvoudig beginnen met een instapmodel laser, een buigcel en wat softwaremodules en dan geleidelijk aan opschalen kan ook.

De Smart Factory-cel die LVD op de Euroblech demonstreerde, bestaat uit een YSD LaserONE fiberlasersnijmachine zonder franjes, een Dyna-Cell buigcel en CADMAN software.

Op de stand van LVD waren al op de eerste dag van de beurs vrolijke gezichten te zien. Group Marketing director Matthew Fowles bestempelde deze dag als een van de beste openingsdagen van de Euroblech die hij ooit heeft meegemaakt. “Iedereen is blij weer terug te zijn in Hannover.”

Toch kun je niet zeggen dat LVD de beurs – die vanwege Covid in 2020 niet doorging – per se heeft gemist. Fowles: “We zijn de laatste twee jaren erg succesvol in West-Euopa – zeker ook in Nederland – en de Verenigde Staten. Azië worstelt wat meer. Je zou inderdaad dus kunnen zeggen: nee, we hebben de Euroblech niet nodig. Maar we zaaien hier natuurlijk wel voor de toekomst.”

Beschikbaarheid van mensen

En natuurlijk vormde de beurs een uitgelezen mogelijkheid om aan een groot internationaal publiek te laten zien hoe LVD de toekomst ziet. Met name hoe de machinebouwer de kern-uitdaging van de steeds verder afnemende beschikbaarheid van mensen aanpakt. Mathijs Wijn, Sales manager LVD Nederland: “Het tekort aan medewerkers wordt steeds erger. Voor Covid hadden we gebrek aan vakbekwaam personeel, nu is er tekort aan alles. Tegelijk is er grote druk op de toeleveranciers. Alles moet snel.”

Lees hieronder het hele artikel in de nieuwe uitgave van het magazine PlaatBewerkingsNieuws.

Het team van PlaatBewerkingsNieuws gaat vanaf nu weer met frisse moed aan de slag om al het moois uit de plaat- en buisbewerkende maakindustrie in beeld te brengen. Heeft u iets interessants te melden of wilt u PlaatBewerkingsNieuws een kijkje laten nemen in uw plaat/buisbewerkende bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Samen brengen we de plaat- en buisbewerkende maakindustrie onder de aandacht! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor het komende jaar 2023? Neem dan contact op met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media.

 

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf en Stopa gaan nauwer samenwerken

04-01 Stopa levert onder meer geautomatiseerde opslagsystemen voor de Smart Factory-oplossingen van Trumpf. Klanten kunnen deze…

Bedrijf en Economie

Gezonde Feestdagen en een Succesvol 2023

20-12 Op donderdag 22 december verschijnt onze laatste MetaalNieuwsBrief van 2022. De eerste MetaalNieuwsBrief van…

Plaatbewerking

Automatisch buigen met maximale flexibiliteit

19-12 De buigcel heeft alle functies die plaatbewerkers nodig nodig hebben om maximale flexibiliteit te…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

Plaatbewerking

Snijsnelheid én snijkwaliteit op topniveau

14-12 Toen de industrie overschakelde van CO2-lasers naar fiberlasers voor hogere snijsnelheden en lagere bedrijfskosten,…

Plaatbewerking

JZ-Systems neemt activiteiten over van Flevo Trading, inclusief importeurschap van Jorns

14-12 Flevo Trading is het bedrijf van Jack van Arnhem, die na vele tientallen jaren…

Plaatbewerking

Paul Meijering investeert in nieuwe BLM LT8.20 Fiber buislaser

14-12 Paul Meijering levert buizen, flenzen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Het…

Plaatbewerking

LVD breidt Dyna-Press lijn uit met 60 tons afkantpers

31-10 Met een vermogen van 60 ton, 2 meter werklengte en een vijf-assige achteraanslag is…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen