Eerste genomineerden OOM Awards bekend

Arco metaal in Boskoop, HTC parking & security in Waddinxveen en Logiqs in Maasdijk zijn de eerste genomineerden voor de OOM Awards 2021. Dit is de onderscheiding voor de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland.

HTC parking & security in Waddinxveen.

De drie genomineerde bedrijven zijn gevestigd in de regio Zuid-Holland; de nominaties voor de overige regio’s volgen na de zomer.

‘We kunnen niet zonder opleiden’

“In deze sector kunnen we niet zonder opleiden”, zegt Arco Molenaar, eigenaar en één van de twee praktijkopleiders van Arco metaal. “De jonge jongens en meiden zijn letterlijk de toekomst van onze bedrijven. Daarnaast is vakmanschap een must in de metaal, het is de basis van het vak. Daarom volgt iedereen hier minimaal één opleiding of cursus per jaar en hebben we ook altijd enkele BBL’ers in opleiding. Met de nominatie voor de OOM Award zijn we dus ook heel blij. Het is een waardering voor waar we al jaren mee bezig zijn.”

Arco metaal in Boskoop.

Arco metaal in Boskoop.

Vooroplopen

Het Westlandse bedrijf Logiqs maakt systemen voor vertical farming en magazijnautomatisering. Goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar, zegt HR Business Partner Ömer Koç van Logiqs. “Daarom kan iedereen hier cursussen of opleidingen volgen en besteden we ook veel aandacht aan het begeleiden van stagiairs. Alles we voorop willen blijven lopen, is het superbelangrijk dat iedereen zich hier blijft ontwikkelen. En onze medewerkers willen ook opgeleid worden. Zo kun je steeds weer nieuwe stappen maken.”

Logiqs in Maasdijk.

Logiqs in Maasdijk.

Innovaties

“Opleiden is enorm belangrijk voor een bedrijf als het onze”, zegt Yvonne van der Kleij, HR-adviseur van HTC parking & security. “Wij zijn hier altijd bezig met innovaties. Dat lukt niet zonder goed opgeleide mensen die daarin meegaan. Daarom hechten we heel veel belang aan opleiden. Op alle niveaus en voor jong en oud. We hebben onlangs zelfs onze eigen HTC Academy gelanceerd. Daar zijn we best trots op.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. De eerste uitreiking (Zuid-Holland) is op 24 september.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Roxin CNC wint OOM-Award 2019

01-07 Roxin CNC uit Harmelen heeft de OOM Award 2019 in de regio Utrecht in…

Uncategorized

Eerste genomineerden OOM-Awards 2019 bekend

29-05 De eerste genomineerden voor de OOM-Awards 2019, de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X