Eerste genomineerden OOM-Awards 2019 bekend

De eerste genomineerden voor de OOM-Awards 2019, de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio, zijn bekend. Het gaat om de regio’s...
Ondertekening-TTCA

Nieuw Tech Talent Centrum Amsterdam leidt op voor de metaal

Het nieuwe praktijkopleidingscentrum voor de metaalindustrie, Tech Talent Centrum Amsterdam (TTCA), is volop in ontwikkeling. In september gaan de eerste leerlingen en cursisten aan...

Autonational bewerkt ‘groot’ op Hedelius T7-4200

Bij Autonational Verspaningstechniek in IJlst is in januari een Hedelius T7-4200 toegevoegd aan het machinepark. Deze machine biedt Autonational meer mogelijkheden, zoals de bewerking van grote werkstukken. De machine is geleverd door Promas in Maasbree.

‘Voortgaande groei industrie tot ver in 2014 goed mogelijk’

De industrie ontwikkelde zich ook in oktober uitstekend. De NEVI Purchasing Managers Index (PMI) registreerde een score van 54.4 (een waarde >50 duidt op groei van de bedrijfsactiviteiten). “Natuurlijk iets minder groei dan in september (55.8) maar 54.4 is toch weer een mooie score”, zegt NEVI-hoogleraar Inkoopmanagement Arjan van Weele in zijn maandelijkse commentaar.

Aftellen naar METAVAK & Gebruikte Machinevak is begonnen

Op 5, 6 en 7 november komt in Evenementenhal Gorinchem de metaalbranche weer samen tijdens METAVAK & Gebruikte Machinevak. Drie dagen lang kan volop worden genetwerkt in een ontspannen en gemoedelijke sfeer.

Aanpassingen in fiscale regelingen voor R&D

In het Belastingplan 2014 dat op Prinsjesdag is gepresenteerd, zijn diverse wijzigingen voor de WBSO/RDA aangekondigd. De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) en de RDA (Research en Development Aftrek) zijn fiscale regelingen waarmee bedrijven de financiële lasten van R&D-projecten kunnen verlagen.

‘Mechanisatie wordt vaak vergeten als tussenstap’

In de lasindustrie gaat vaak veel tijd verloren met het positioneren van grote werkstukken. De lasser moet daardoor wachten tot hij verder kan met zijn werk. “Met een relatief kleine investering in een manipulator of lasrolstelling kan veel winst worden geboekt” zegt Jos Lotgerink, eigenaar-directeur van Dumata Import/Export, dat deelneemt aan Schweissen & Schneiden. “Het is een ideale opstap naar automatisering, die vaak wordt vergeten.”

Schweissen & Schneiden: 1000 exposanten

Het is als bij de Olympische Spelen: elke vier jaren is de vakbeurs Schweissen & Schneiden het mondiale trefpunt van de las- en snijtechnische vakwereld. Dit jaar presenteren de internationale experts in de verbindings- en scheidingstechniek zich van 16 tot en met 21 september voor de achttiende keer in Essen (D). Ongeveer duizend exposanten uit ruim veertig landen laten hun innovaties zien. Er worden 55.000 bezoekers verwacht uit meer dan honderd landen.

‘Intelligence in Production’ geeft antwoord op uitdagingen

Door ‘Intelligence in Production’, het hoofdthema van de EMO, kunnen productiebedrijven in een geglobaliseerde economie de eisen die hun klanten stellen realiseren. Op de EMO worden tal van intelligente oplossingen voorgesteld.

1,5 miljoen euro voor tweede ronde R&D-samenwerkingsprojecten MKB

De tweede ronde van de R&D-samenwerkingsprojecten van de MIT-regeling voor de HTSM sector wordt van 25 september tot en met 3 oktober opengesteld. Hiervoor is ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Copier Bevelmachines debuteert op Schweissen & Schneiden

Copier Bevelmachines uit Giessen heeft dit jaar voor het eerst een stand op Schweissen & Schneiden. De stationaire en on-site pijp bevelmachines die Copier verkoopt, worden op de engineeringsafdeling getekend en in de eigen fabriek gebouwd.

Trotec Laser ‘on the road’

Trotec gaat weer ‘on the road’. Op 18 en 19 september vindt een Road Show plaats in het Tulip Inn Hotel in Oosterhout (Brabant). De vele mogelijkheden van een lasermachine worden tijdens de show gedemonstreerd: van (foto)spiegels graveren, stempels maken, plexidisplays maken, model- en maquettebouw, wegbewijzering tot het personaliseren van drinkbekers.

Translas introduceert nieuwe TIG lastoorts lijn op S&S 2013

Translas zal tijdens de vakbeurs Schweissen und Schneiden (16-21 september in Essen) de nieuwste generatie Force TIG-lastoortsen en het universele connectorsysteeem (TMC) voor TIG lasmachines als noviteiten presenteren.

Acht kansrijke productietechnieken in boekje ‘Stand der Techniek’

Vlak voor de zomervakantie hebben Syntens, Koninklijke Metaalunie en FDP een kennisoverdrachtbijeenkomst gehouden over acht kansrijke productietechnieken. De informatie over deze technieken is samengebracht in een boekje, dat hier te lezen is.

Praktische trainingsprogramma’s bij PKM

Adviesbureau PKM in Nieuwegein biedt speciale trainingsprogramma’s aan voor ondernemers en medewerkers in metaal- en technische bedrijven. De trainingen zijn concreet en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Deelnemers leren ook van medecursisten, die in soortgelijke bedrijven werken.

Flexibiliteit hoofdthema van T&U Manifestatie

Flexibiliteit is dit jaar het hoofdthema van de Nationale T&U Manifestatie. Het door NEVAT georganiseerde jaarlijkse topevenement voor de Nederlandse maakindustrie wordt gehouden op 10 oktober in Hart van Holland in Nijkerk.

‘Navigatie’ voor accumoeraanzetters verhoogt proceszekerheid

Atlas Copco Tools heeft een gereedschap locatie systeem ontwikkeld, waarmee de proceszekerheid in de montage wordt verhoogd. Dit TLS ('Tool Location System') is een soort GPS-navigatiesysteem in een netwerk met elektronisch gestuurde en bewaakte accumoeraanzetters.

‘Intelligent Customization’ levert meer tijd op voor echte R&D

Via 'Intelligent Customization', waarbij in SolidWorks geïntegreerde functies een belangrijk rol vervullen, kunnen ontwikkel-, ontwerp- en productieprocessen beter op elkaar afgestemd worden, resulterend in een toename van zowel de winst als de concurrentiekracht. Dit was de belangrijkste conclusie van een onlangs door Cadmes georganiseerd seminar in Maarssen voor (speciaal)machine- en apparatenbouwers.

K&M Yachtbuilders levert twee schepen af

Een drukke week op de werf van K&M Yachtbuilders in Makkum. Deze week worden er twee aluminium jachten afgeleverd aan hun nieuwe eigenaar.

Vision & Robotics boekt opnieuw groei

De vakbeurs Vision & Robotics, die op 5 en 6 juni is gehouden in Veldhoven, heeft opnieuw mooie groeicijfers laten zien. Het aantal exposanten lag met 60 zo'n 30 procent hoger dan vorig jaar, het aantal bezoekers steeg eveneens met 30 procent tot boven de 1100.

Selectie van redactie

Laatste nieuws

X