Equistone neemt Heras over

Participatiemaatschappij Equistone Partners Europe heeft Heras overgenomen van CRH. Het managementteam van Heras verwerft een minderheidsbelang in het bedrijf. Heras, hoofdkantoor in Oirschot, levert mobiele...

Expertise Centrum Precisietechniek werkt aan groei instroom

In de RDM kantine in Rotterdam is onlangs de oprichting van het Expertise Centrum Precisietechniek (ECP) gevierd. Deze vereniging is het initiatief van enkele...

Eerste genomineerden OOM-Awards 2019 bekend

De eerste genomineerden voor de OOM-Awards 2019, de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio, zijn bekend. Het gaat om de regio’s...
Ondertekening-TTCA

Nieuw Tech Talent Centrum Amsterdam leidt op voor de metaal

Het nieuwe praktijkopleidingscentrum voor de metaalindustrie, Tech Talent Centrum Amsterdam (TTCA), is volop in ontwikkeling. In september gaan de eerste leerlingen en cursisten aan...

Grootste fabriek ter wereld slaat tenten op in Milaan

Wie dit jaar ‘s werelds belangrijkste vakbeurs voor industriële productietechniek wil bezoeken, zal daarvoor een eindje moeten reizen. Want na twee keer Hannover (2011 en 2013) strijkt de tweejaarlijkse EMO dit jaar weer neer in Milaan. In het schitterende beurscomplex Fieramilano Rho-Pero bevindt zich van 5 tot en met 10 oktober de grootste fabriek ter wereld. Hier tonen ongeveer 1600 exposanten de nieuwste machines en gereedschappen op het gebied van verspanende bewerking.

Technologiedagen Twente: topevenement voor de plaatbewerker

Trumpf, Safan, Wilson Tool, Lissmac, Bruma Machines en de Voortman Steel Group hebben de handen ineen geslagen voor de organisatie van de Technologiedagen Twente. Deze worden op 20 en 21 oktober gehouden in het Voortman Experiencecenter in Rijssen.

São Paulo kleurt oranje

Zestien jonge vakmensen uit de metaal, elektro-, installatie en koudetechniek verdedigen volgende maand de Nederlandse eer tijdens WorldSkills 2015 in São Paulo. De Vakkanjers strijden samen met ruim 1.200 andere talenten om de wereldtitel in hun vak. Het aftellen is begonnen.

Autonational bewerkt ‘groot’ op Hedelius T7-4200

Bij Autonational Verspaningstechniek in IJlst is in januari een Hedelius T7-4200 toegevoegd aan het machinepark. Deze machine biedt Autonational meer mogelijkheden, zoals de bewerking van grote werkstukken. De machine is geleverd door Promas in Maasbree.

‘Voortgaande groei industrie tot ver in 2014 goed mogelijk’

De industrie ontwikkelde zich ook in oktober uitstekend. De NEVI Purchasing Managers Index (PMI) registreerde een score van 54.4 (een waarde >50 duidt op groei van de bedrijfsactiviteiten). “Natuurlijk iets minder groei dan in september (55.8) maar 54.4 is toch weer een mooie score”, zegt NEVI-hoogleraar Inkoopmanagement Arjan van Weele in zijn maandelijkse commentaar.

Aftellen naar METAVAK & Gebruikte Machinevak is begonnen

Op 5, 6 en 7 november komt in Evenementenhal Gorinchem de metaalbranche weer samen tijdens METAVAK & Gebruikte Machinevak. Drie dagen lang kan volop worden genetwerkt in een ontspannen en gemoedelijke sfeer.

Aanpassingen in fiscale regelingen voor R&D

In het Belastingplan 2014 dat op Prinsjesdag is gepresenteerd, zijn diverse wijzigingen voor de WBSO/RDA aangekondigd. De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) en de RDA (Research en Development Aftrek) zijn fiscale regelingen waarmee bedrijven de financiële lasten van R&D-projecten kunnen verlagen.

‘Mechanisatie wordt vaak vergeten als tussenstap’

In de lasindustrie gaat vaak veel tijd verloren met het positioneren van grote werkstukken. De lasser moet daardoor wachten tot hij verder kan met zijn werk. “Met een relatief kleine investering in een manipulator of lasrolstelling kan veel winst worden geboekt” zegt Jos Lotgerink, eigenaar-directeur van Dumata Import/Export, dat deelneemt aan Schweissen & Schneiden. “Het is een ideale opstap naar automatisering, die vaak wordt vergeten.”

Schweissen & Schneiden: 1000 exposanten

Het is als bij de Olympische Spelen: elke vier jaren is de vakbeurs Schweissen & Schneiden het mondiale trefpunt van de las- en snijtechnische vakwereld. Dit jaar presenteren de internationale experts in de verbindings- en scheidingstechniek zich van 16 tot en met 21 september voor de achttiende keer in Essen (D). Ongeveer duizend exposanten uit ruim veertig landen laten hun innovaties zien. Er worden 55.000 bezoekers verwacht uit meer dan honderd landen.

‘Intelligence in Production’ geeft antwoord op uitdagingen

Door ‘Intelligence in Production’, het hoofdthema van de EMO, kunnen productiebedrijven in een geglobaliseerde economie de eisen die hun klanten stellen realiseren. Op de EMO worden tal van intelligente oplossingen voorgesteld.

1,5 miljoen euro voor tweede ronde R&D-samenwerkingsprojecten MKB

De tweede ronde van de R&D-samenwerkingsprojecten van de MIT-regeling voor de HTSM sector wordt van 25 september tot en met 3 oktober opengesteld. Hiervoor is ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar.

Copier Bevelmachines debuteert op Schweissen & Schneiden

Copier Bevelmachines uit Giessen heeft dit jaar voor het eerst een stand op Schweissen & Schneiden. De stationaire en on-site pijp bevelmachines die Copier verkoopt, worden op de engineeringsafdeling getekend en in de eigen fabriek gebouwd.

Trotec Laser ‘on the road’

Trotec gaat weer ‘on the road’. Op 18 en 19 september vindt een Road Show plaats in het Tulip Inn Hotel in Oosterhout (Brabant). De vele mogelijkheden van een lasermachine worden tijdens de show gedemonstreerd: van (foto)spiegels graveren, stempels maken, plexidisplays maken, model- en maquettebouw, wegbewijzering tot het personaliseren van drinkbekers.

Translas introduceert nieuwe TIG lastoorts lijn op S&S 2013

Translas zal tijdens de vakbeurs Schweissen und Schneiden (16-21 september in Essen) de nieuwste generatie Force TIG-lastoortsen en het universele connectorsysteeem (TMC) voor TIG lasmachines als noviteiten presenteren.

Acht kansrijke productietechnieken in boekje ‘Stand der Techniek’

Vlak voor de zomervakantie hebben Syntens, Koninklijke Metaalunie en FDP een kennisoverdrachtbijeenkomst gehouden over acht kansrijke productietechnieken. De informatie over deze technieken is samengebracht in een boekje, dat hier te lezen is.

Praktische trainingsprogramma’s bij PKM

Adviesbureau PKM in Nieuwegein biedt speciale trainingsprogramma’s aan voor ondernemers en medewerkers in metaal- en technische bedrijven. De trainingen zijn concreet en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Deelnemers leren ook van medecursisten, die in soortgelijke bedrijven werken.

Selectie van redactie

Laatste nieuws

X