Eerste Nukon laser bij Vermeulen Metaalindustrie

Herbert Wiezer en Erik Laar hebben hun eerste fiberlaser van de Turkse fabrikant Nukon verkocht aan Vermeulen Metaalindustrie in Bladel. Het is een ECO machine met 1 kW vermogen en de afmetingen 1500×3000 mm. De machine is uitgerust met een wisseltafel die over dwars wisselt, waardoor het een compact geheel is.

De machine zal vlak voor kerst operationeel zijn. Zo kunnen de medewerkers van Vermeulen de kerstperiode gebruiken om de nieuwe machine goed te leren kennen.

Nukon
Laar en Wiezer vertegenwoordigen sinds 1 oktober de fiberlasers van het Turkse merk Nukon in de Benelux en Duitsland. Zij zijn er van overtuigd dat de eerste machine bij Vermeulen zal worden gevolgd door meer machines: “We zijn nog maar kort bezig, maar mogen nu al serieus meedoen bij een twintigtal bedrijven die binnen nu en een half jaar gaan beslissen over de aanschaf van een nieuwe fiberlaser. Dit is een merk dat niet tegen te houden is.”

De twee vingen begin dit jaar de eerste signalen op over een hen volslagen onbekende Turkse fabrikant van fiberlasers, die vooral in Oost-Europa al flink aan de weg timmerde. Een eerste kennismaking met vertegenwoordigers van Nukon vond plaats in België. Laar vertelt: “Wat we te horen kregen klonk zo interessant, dat we persoonlijk een weekend naar Turkije zijn afgereisd om te zien of het allemaal klopte wat ze zeiden. Daar zijn we ons te pletter geschrokken. De Turken waren al heel ver qua technologie, knowhow, vermogens en formaten. Zij hadden bijvoorbeeld al vermogens van 5 en 6 kW. Voor ons was meteen duidelijk dat we hier in moesten stappen. Het is simpelweg eten of gegeten worden; of we doen het zelf of iemand anders gaat ons hiermee voor de voeten lopen.”

Klik hier voor meer informatie over de Nukon machines.

Vermeulen
Vermeulen Metaalindustrie is toeleverancier van een breed scala aan metalen producten en onderdelen. Of het nu gaat om ijzer, staal, zincor, gegalvaniseerd staal, aluminium RVS of welke metaalsoort dan ook, de Bladelse toeleverancier denkt mee met de klant en realiseert alle denkbare metalen onderdelen voor machines of producten. Dunne plaatmaterialen zijn een specialiteit.

Het bedrijf is van oudsher vooral actief met ponsen. Twee jaar geleden besloot men echter ook te gaan lasersnijden. Er werd een CO2 laser met automatisering van Mazak aangeschaft, waarbij Herbert Wiezer de voornaamste contactpersoon was. Nu heeft Vermeulen van hem de Nukon machine gekocht. De CO2 laser zal meer ingezet worden voor het dikkere materiaal en de grote series, materiaal tot 4 mm gaat naar de nieuwe machine. Daarom was 1 kW vermogen genoeg.

Directeur Ron van Gompel van Vermeulen heeft niet zozeer voor het merk Nukon gekozen, als wel voor de persoon Herbert Wiezer. “Herbert is iemand die veel verstand heeft van lasers”, aldus Van Gompel. “We zijn bij deze nieuwe machine deels op zijn gevoel afgegaan. Hij gaat ook zelf het onderhoud doen en gezien onze ervaringen met de eerste laser die we van hem hebben gekocht, hebben we daar alle vertrouwen in.”

Maar natuurlijk zijn het niet alleen de kwaliteiten van Wiezer, die Van Gompel voor Nukon deden kiezen. “We hebben meerdere machines langs elkaar gelegd en met elkaar vergeleken. Deze machine kwam prijstechnisch gewoon heel goed uit de bus. Hij past bovendien mooi bij ons vanwege de compacte opstelling. En het merk? Waar het plaatwerk en de omkastingen vandaan komen, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het gaat om de essentiële onderdelen; die goed moeten zijn. De laserbron moet bijvoorbeeld van een goed merk zijn. En dat is hier het geval.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Amada verkoopt 200e Ventis-AJ 4 kW fiberlaser in Europa en lanceert zwaardere versie

03-04 Inmiddels heeft Amada ook de 6 kW-versie op de markt gebracht. Deze variant met…

Plaatbewerking

Mezo Steel blij met nieuwe lasersnijmachine

28-02 Mezo Steel is een totaalleverancier in plaatbewerking en houdt zich voornamelijk bezig met lasersnijden,…

Plaatbewerking

MetaQuip in zee met Golden Laser

26-02 Voor MetaQuip betekent dit een versnelde stap richting grote fiberlaser metaalsnijders en maatwerkoplossingen. De…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

TechnishowNieuws

Van Dulst Techniek neemt Europese primeur mee naar TechniShow

18-01 De Soco SLT-80 is een fiberlaser installatie met tien gestuurde servomotorassen en een capaciteit…

Plaatbewerking

Productieve, flexibele combinatie

30-10 Met zijn combinatie van productiviteit en flexibiliteit is dit systeem een oplossing voor een…

Plaatbewerking

Jacfriesland heeft met nieuwe Trumpf laser vier primeurs!

17-07 “Het is dus een machine met maar liefst vier primeurs”, vertelt Renze de Graaf…

Plaatbewerking

Landré introduceert HSG fiberlasers

12-07 Landré, die dit jaar 160 jaar bestaat, is verheugd met de nieuwe samenwerking: “Landré…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV