Eerste Nukon laser bij Vermeulen Metaalindustrie

Herbert Wiezer en Erik Laar hebben hun eerste fiberlaser van de Turkse fabrikant Nukon verkocht aan Vermeulen Metaalindustrie in Bladel. Het is een ECO machine met 1 kW vermogen en de afmetingen 1500×3000 mm. De machine is uitgerust met een wisseltafel die over dwars wisselt, waardoor het een compact geheel is.

De machine zal vlak voor kerst operationeel zijn. Zo kunnen de medewerkers van Vermeulen de kerstperiode gebruiken om de nieuwe machine goed te leren kennen.

Nukon
Laar en Wiezer vertegenwoordigen sinds 1 oktober de fiberlasers van het Turkse merk Nukon in de Benelux en Duitsland. Zij zijn er van overtuigd dat de eerste machine bij Vermeulen zal worden gevolgd door meer machines: “We zijn nog maar kort bezig, maar mogen nu al serieus meedoen bij een twintigtal bedrijven die binnen nu en een half jaar gaan beslissen over de aanschaf van een nieuwe fiberlaser. Dit is een merk dat niet tegen te houden is.”

De twee vingen begin dit jaar de eerste signalen op over een hen volslagen onbekende Turkse fabrikant van fiberlasers, die vooral in Oost-Europa al flink aan de weg timmerde. Een eerste kennismaking met vertegenwoordigers van Nukon vond plaats in België. Laar vertelt: “Wat we te horen kregen klonk zo interessant, dat we persoonlijk een weekend naar Turkije zijn afgereisd om te zien of het allemaal klopte wat ze zeiden. Daar zijn we ons te pletter geschrokken. De Turken waren al heel ver qua technologie, knowhow, vermogens en formaten. Zij hadden bijvoorbeeld al vermogens van 5 en 6 kW. Voor ons was meteen duidelijk dat we hier in moesten stappen. Het is simpelweg eten of gegeten worden; of we doen het zelf of iemand anders gaat ons hiermee voor de voeten lopen.”

Klik hier voor meer informatie over de Nukon machines.

Vermeulen
Vermeulen Metaalindustrie is toeleverancier van een breed scala aan metalen producten en onderdelen. Of het nu gaat om ijzer, staal, zincor, gegalvaniseerd staal, aluminium RVS of welke metaalsoort dan ook, de Bladelse toeleverancier denkt mee met de klant en realiseert alle denkbare metalen onderdelen voor machines of producten. Dunne plaatmaterialen zijn een specialiteit.

Het bedrijf is van oudsher vooral actief met ponsen. Twee jaar geleden besloot men echter ook te gaan lasersnijden. Er werd een CO2 laser met automatisering van Mazak aangeschaft, waarbij Herbert Wiezer de voornaamste contactpersoon was. Nu heeft Vermeulen van hem de Nukon machine gekocht. De CO2 laser zal meer ingezet worden voor het dikkere materiaal en de grote series, materiaal tot 4 mm gaat naar de nieuwe machine. Daarom was 1 kW vermogen genoeg.

Directeur Ron van Gompel van Vermeulen heeft niet zozeer voor het merk Nukon gekozen, als wel voor de persoon Herbert Wiezer. “Herbert is iemand die veel verstand heeft van lasers”, aldus Van Gompel. “We zijn bij deze nieuwe machine deels op zijn gevoel afgegaan. Hij gaat ook zelf het onderhoud doen en gezien onze ervaringen met de eerste laser die we van hem hebben gekocht, hebben we daar alle vertrouwen in.”

Maar natuurlijk zijn het niet alleen de kwaliteiten van Wiezer, die Van Gompel voor Nukon deden kiezen. “We hebben meerdere machines langs elkaar gelegd en met elkaar vergeleken. Deze machine kwam prijstechnisch gewoon heel goed uit de bus. Hij past bovendien mooi bij ons vanwege de compacte opstelling. En het merk? Waar het plaatwerk en de omkastingen vandaan komen, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het gaat om de essentiële onderdelen; die goed moeten zijn. De laserbron moet bijvoorbeeld van een goed merk zijn. En dat is hier het geval.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

ERBA Groep zet groei binnen onderdelen door

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd…

Plaatbewerking

ERBA koopt 12 kW fiber lasersnijder van Amada

01-10 Jolanda van Soest van de ERBA Groep vertelt: “Ons bedrijf is continu in ontwikkeling…

MetavakNieuws

Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

29-09 Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in…

Plaatbewerking

Fiber Laser Benelux gaat live snijden op METAVAK

23-09 Dat was vorig jaar ook al de bedoeling, maar daar is het om de…

Plaatbewerking

Bodor installeert 12 kW laser bij Paul Meijering

14-09 De ontwikkelingen op lasergebied gaan erg snel, zo snel dat machines van 5 jaar…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Posthumus levert OMP fiberlasers voor buis en profiel

19-06 De OMP Group heeft een uitgebreid kwalitatief hoogwaardig leveringsprogramma, dat onder andere bestaat uit…

Plaatbewerking

Nieuwe lasersnijmachine Laser Genius+ van Prima Power

08-06 Volgens de Italiaanse machinebouwer is deze nieuwe vlakbedlaser een synthese van nieuwe ideeën en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X