Efficiencyslag door 5-assig bewerkingscentrum DMG Mori

Met de komst van een 5-assig bewerkingscentrum wil RVS Montfoort meer efficiency in huis halen en daarmee de orderportefeuille vergroten. De specialist in RVS producten heeft de jong gebruikte DMG Mori CTX beta 800 TC gekocht bij Hop Machines.

RVS Montfoort ontwerpt en vervaardigt al bijna vijftig jaar een breed assortiment van RVS producten. Het bedrijf is begonnen met het vervaardigen van keukeninstallaties, zoals frituurovens. Inmiddels is RVS Montfoort uitgegroeid tot een productiebedrijf van producten die zich in vele toepassingen laten gebruiken en in veel branches terug te vinden zijn. Door te investeren in professionele mensen, innovatieve machines en dankzij een eigen ontwerpafdeling wil RVS Montfoort verder groeien. Begin dit jaar kocht het bedrijf daarom het jong gebruikte bewerkingscentrum.

Zoektocht
“We waren zoekende naar een efficiencyslag”, vertelt Jeroen Groenewoud van RVS Montfoort. “Voorheen moesten producten drie keer opgepakt worden. Deze 5-assige machine kan 24/7 draaien zonder dat we nog moeten nabewerken. Voor een interessante prijs konden we zo een heleboel efficiency in huis halen.”

RVS Montfoort heeft gekozen voor DMG Mori vanwege een machine die reeds tot het machinepark behoort. “In 2010 hebben we tijdens de TechniShow al een machine van DMG Mori gekocht”, aldus Groenewoud. “Die bevalt erg goed, mede dankzij de Siemens besturing. Het is een kwalitatief goede en stabiele machine en dus hebben we bij onze zoektocht naar een nieuwe machine ook weer voor DMG Mori gekozen.”

Stafaanvoer
Het oog viel op de DMG Mori CTX beta 800 TC, een jonge gebruikte machine die Hop Machines te koop had. “We hebben al eerder een machine gekocht bij Hop Machines en die samenwerking verliep erg goed”, legt Groenewoud uit. “Het gevoel bij het bedrijf was goed en daarnaast ontzorgde Hop Machines ons door een volledige service te leveren”.
Hop Machines heeft namelijk de machine verkocht, vervolgens het transport geregeld en uiteindelijk er ook voor gezorgd dat er een stafaanvoer aan de machine is geplaatst. Hop Machines is gespecialiseerd in de in- en verkoop van gebruikte en nieuwe metaalbewerkingsmachines. De bedrijfsvoorraad van het bedrijf uit Wilbertoord bestaat uit een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingsmachines.

Geld terug verdienen
De machine draait inmiddels twee maanden naar tevredenheid. Na een training van vier dagen van DMG Mori is de machine operationeel gegaan. Er is vrijwel meteen gestart met 24-uurs bewerkingen. “Dat moet ook wel”, verklaart Groenewoud. “Dankzij de komst van de DMG CTX 800 B hebben we orders in huis kunnen houden, die we anders wellicht kwijt waren geweest. Daarnaast nemen de orders toe en dankzij het 24/7 draaien, houden we overdag meer ruimte over voor overige werkzaamheden. We zijn ervan overtuigd dat deze machine snel geld op gaat leveren!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

07-09 Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio…

Verspanen

Sluiter Machining kiest met 3nine voor stabiliteit en schone lucht

20-06 Sinds de oprichting van Sluiter Machining in 2005 heeft de toeleverancier zich gericht op…

Automatisering

Automatiseringsoplossing Light

25-05 Met de Matris Light biedt DMG Mori een flexibele automatiseringsoplossing voor de efficiënte productie…

Verspanen

Open Huis DMG Mori stelt automatisering centraal

13-04 Om de bezoekers beter te verdelen en meer tijd te hebben voor persoonlijke gesprekken,…

Verspanen

Houben breidt mogelijkheden verder uit

29-03 De DMF-serie omvat een aantal bewerkingscentra met bewegende kolom, die optimaal zijn uitgerust voor…

Verspanen

DMG Mori presenteert twee wereldprimeurs op Open Huis

14-03 Naast de nieuwste trends en technologieën rondom automatisering en digitalisering, presenteert de machinebouwer maar…

Verspanen

Nieuwe Makino’s NTS Norma gaan 24/7 produceren

10-01 De 5-assige bewerkingscentra zijn geleverd door Laagland, dat het machineprogramma van Makino sinds ruim…

Bedrijf en Economie

Hoffmann opent officieel nieuw pand in Twentse Borne

18-10 “De afgelopen tien jaar hebben we de omzet van 20 miljoen euro verdubbeld naar…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen