Efficiencyslag door 5-assig bewerkingscentrum DMG Mori

Met de komst van een 5-assig bewerkingscentrum wil RVS Montfoort meer efficiency in huis halen en daarmee de orderportefeuille vergroten. De specialist in RVS producten heeft de jong gebruikte DMG Mori CTX beta 800 TC gekocht bij Hop Machines.

RVS Montfoort ontwerpt en vervaardigt al bijna vijftig jaar een breed assortiment van RVS producten. Het bedrijf is begonnen met het vervaardigen van keukeninstallaties, zoals frituurovens. Inmiddels is RVS Montfoort uitgegroeid tot een productiebedrijf van producten die zich in vele toepassingen laten gebruiken en in veel branches terug te vinden zijn. Door te investeren in professionele mensen, innovatieve machines en dankzij een eigen ontwerpafdeling wil RVS Montfoort verder groeien. Begin dit jaar kocht het bedrijf daarom het jong gebruikte bewerkingscentrum.

Zoektocht
“We waren zoekende naar een efficiencyslag”, vertelt Jeroen Groenewoud van RVS Montfoort. “Voorheen moesten producten drie keer opgepakt worden. Deze 5-assige machine kan 24/7 draaien zonder dat we nog moeten nabewerken. Voor een interessante prijs konden we zo een heleboel efficiency in huis halen.”

RVS Montfoort heeft gekozen voor DMG Mori vanwege een machine die reeds tot het machinepark behoort. “In 2010 hebben we tijdens de TechniShow al een machine van DMG Mori gekocht”, aldus Groenewoud. “Die bevalt erg goed, mede dankzij de Siemens besturing. Het is een kwalitatief goede en stabiele machine en dus hebben we bij onze zoektocht naar een nieuwe machine ook weer voor DMG Mori gekozen.”

Stafaanvoer
Het oog viel op de DMG Mori CTX beta 800 TC, een jonge gebruikte machine die Hop Machines te koop had. “We hebben al eerder een machine gekocht bij Hop Machines en die samenwerking verliep erg goed”, legt Groenewoud uit. “Het gevoel bij het bedrijf was goed en daarnaast ontzorgde Hop Machines ons door een volledige service te leveren”.
Hop Machines heeft namelijk de machine verkocht, vervolgens het transport geregeld en uiteindelijk er ook voor gezorgd dat er een stafaanvoer aan de machine is geplaatst. Hop Machines is gespecialiseerd in de in- en verkoop van gebruikte en nieuwe metaalbewerkingsmachines. De bedrijfsvoorraad van het bedrijf uit Wilbertoord bestaat uit een grote verscheidenheid aan metaalbewerkingsmachines.

Geld terug verdienen
De machine draait inmiddels twee maanden naar tevredenheid. Na een training van vier dagen van DMG Mori is de machine operationeel gegaan. Er is vrijwel meteen gestart met 24-uurs bewerkingen. “Dat moet ook wel”, verklaart Groenewoud. “Dankzij de komst van de DMG CTX 800 B hebben we orders in huis kunnen houden, die we anders wellicht kwijt waren geweest. Daarnaast nemen de orders toe en dankzij het 24/7 draaien, houden we overdag meer ruimte over voor overige werkzaamheden. We zijn ervan overtuigd dat deze machine snel geld op gaat leveren!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Hoffmann opent officieel nieuw pand in Twentse Borne

18-10 “De afgelopen tien jaar hebben we de omzet van 20 miljoen euro verdubbeld naar…

MetavakNieuws

Hop Machines breidt uit en verandert in een breder bedrijf

28-09 Hop Machines is al vele jaren exposant op METAVAK. Telkens om de actuele voorraad…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Verspanen

Vijfassig simultaan frezen op slechts 3,15 m2

08-09 Dit compacte bewerkingscentrum is gebaseerd op en deels uitgerust met dezelfde componenten als de…

Verspanen

Productieve en nauwkeurige instap 5-assige machine

03-05 Het verticale bewerkingscentrum KF3500/5A onderscheidt zich op een aantal punten. Zoals de aandrijving van…

Verspanen

Abonnement op een freesbank

03-05 DMG Mori noemt dit zogeheten subscription-businessmodel PAYZR (Pay with Zero Risk). Klanten kunnen innovatiecycli…

Verspanen

DMG Mori investeert 75 miljoen in productie 5-assers in China

14-04 De nieuwe productiefaciliteit van 35.000 vierkante meter zal zwaar geautomatiseerd en gedigitaliseerd worden, zo…

Toeleveren

Hop Machines breidt activiteiten uit

22-03 Volgens directeur Vincent Hop komt er steeds meer vraag naar het repareren en up-to-date…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X