Elektrische afkantpers 40-ton van LVD

LVD voegt aan haar gamma compacte, snelwerkende, elektrische afkantpersen de Dyna-Press 40/15 Plus toe. Dit is een nieuw model van 40 ton met een werklengte van 1530 mm. De machine is uitgerust met een vierassige achteraanslag en LVD’s Touch-B touchscreensturing.

Net zoals de andere Dyna-Press-modellen is de 40/15 Plus ideaal voor het efficiënt buigen van stukken aan hoge buigsnelheden van 25 mm/s. Hierdoor worden meer stuks per uur geproduceerd wat resulteert in een lagere prijs per stuk. De koppeling van de ram en servomotoren wordt gerealiseerd door twee zware kogelomloopspindels om de kracht en tonnage gelijkmatig over de werklengte te verdelen. De elektrische ram zorgt voor een vlotte overgang van sluit- naar werksnelheid en beperkt het energieverbruik tot een minimum dankzij een optimale verhouding tussen motorvermogen en rambeweging.

Meer buigkracht en flexibiliteit
Naast de snelle ram en de verhoogde buigkracht, levert de nieuwe Dyna-Press ook goede productieprestaties voor kleine hoeveelheden met een grote precisie en herhaalnauwkeurigheid. De accurate achteraanslag met vier assen kan een grotere verscheidenheid aan stukken verwerken.

LVD’s Touch-B besturing maakt een snelle, efficiënte instelling mogelijk waarbij de input van de operator minimaal is en het programmeren eenvoudig en intuïtief verloopt. Hij kan op het 15 inch touchscreen 2D-tekeningen maken en in 3D simuleren. De Touch-B besturing is ook verbonden met LVD’s CADMAN-B programmeersoftware voor meer mogelijkheden.

Ergonomisch design
De Dyna-Press 40/15 Plus is ergonomisch, een verstelbare werkhoogte biedt de mogelijkheid om in zittende of staande positie te werken. De afkantpers is bovendien uitgerust met een zelfnivellerend onderstel en in de hoogte verstelbare voetpedalen.

De Dyna-Press 40/15 Plus is leverbaar naast de 12/8, 24/12 en 24/12 Plus modellen. Voor alle Dyna-Press afkantpersen is er keuze in gereedschappen. Een uitgebreide reeks boven- en ondergereedschappen is beschikbaar: het universeel, W- of US-type voor stempels en het universeel, LVD- of US-type voor matrijzen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Nieuwe kantpers Trumpf voor XXL-onderdelen

08-03 Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

Plaatbewerking

LVD breidt Dyna-Press lijn uit met 60 tons afkantpers

31-10 Met een vermogen van 60 ton, 2 meter werklengte en een vijf-assige achteraanslag is…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Plaatbewerking

LVD lanceert gerobotiseerde buigcel Ulti-Form

16-12 LVD introduceert Ulti-Form, een gerobotiseerd buigsysteem met een afkantpers die automatisch de gereedschappen wisselt.…

Featured

Eerste LVD Dyna-cell strijkt neer bij Bax Metaal

17-02 Vanaf dinsdag 18 februari heeft Bax Metaal in Bergeijk als eerste plaatbewerkingsberdrijf in Nederland…

Plaatbewerking

Flexibele buigoplossingen

16-12 Amada toonde op de Blechexpo diverse buigtechnieken, allemaal met de zelfde leidende gedachte: flexibiliteit.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV