INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

De markt is goed voor INNO-Metaal in Eindhoven. En als het goed gaat met plaatwerk, is het buigen vrijwel altijd het eerste knelpunt. In dat proces wordt daarom nu flink geïnvesteerd. De capaciteit is al uitgebreid met een Xpert Pro Extended 250×3100 kantpers van Bystronic. Komend voorjaar volgt de eerste robotkantcel, bestaande uit een Xpert 80 en een Mobile Bending Robot, samen met de BySoft CAM Bendrobot software. Met deze order, die is afgerond op de Euroblech, maakt INNO-Metaal haar buigcapaciteit toekomstbestendig.

De Xpert Pro Extended is het vlaggenschip onder de kantpersen van Bystronic. Deze machine buigt zelfs de meest complexe delen razendsnel met een constante kwaliteit en nauwkeurigheid. Precies wat INNO-Metaal nodig heeft.

INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische industrie. De producten hebben hoge eisen wat betreft zichtvlak en braamvrij leveren. Het bedrijf werkt ongeveer 50 procent intern voor zusterbedrijf INNO-assembly, een systeemintegrator. Het grootste deel van de groepsomzet wordt dan ook behaald met het ontwerpen en produceren van mechatronische modules (en het leveren van spareparts hiervoor) voor de medische industrie. Philips is de grootste klant.

Doorlooptijden verkorten

Als contractleverancier werkt INNO-Metaal met lange forecasts; zowel van het zusterbedrijf als van de externe klanten. Om al het werk beter aan te kunnen is het Eindhovense metaalbedrijf al enige tijd het QRM-verhaal aan het uitrollen. “We zijn heel erg bezig met het verkorten van de doorlooptijden”, vertelt directeur en mede-eigenaar Gertjan van den Hazelkamp. “We geloven niet in manloos produceren, wel in manarm produceren. Alles is er op gericht meer werk te kunnen doen met de beschikbare mensen.”
Daarom zijn op de productievloer nu drie cellen ingericht. Zodra de plaatdelen zijn gesneden en ontbraamd, gaan ze naar een van deze cellen voor verdere verwerking. Met als doel dat ze daar zo snel mogelijk doorheen gaan. Bij ieder nieuw product wordt bekeken in welke cel dit het beste past. De mate van complexiteit bepaalt de keuze voor cel A, B of C.

Lees hieronder het hele artikel in de nieuwe uitgave van het magazine PlaatBewerkingsNieuws.

Het team van PlaatBewerkingsNieuws gaat vanaf nu weer met frisse moed aan de slag om al het moois uit de plaat- en buisbewerkende maakindustrie in beeld te brengen. Heeft u iets interessants te melden of wilt u PlaatBewerkingsNieuws een kijkje laten nemen in uw plaat/buisbewerkende bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Samen brengen we de plaat- en buisbewerkende maakindustrie onder de aandacht! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor het komende jaar 2023? Neem dan contact op met Harold Draaijer of Vincent Span van 54U Media.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Mezo Steel blij met nieuwe lasersnijmachine

28-02 Mezo Steel is een totaalleverancier in plaatbewerking en houdt zich voornamelijk bezig met lasersnijden,…

Plaatbewerking

LVD presenteert nieuwe lijn paneelbuigmachines

15-11 Het nieuwe gamma met ultrasnelle paneelbuigsystemen werd vorige week op de Blechexpo in Stuttgart…

Plaatbewerking

Blechexpo zet plaatwerkindustrie op pad naar duurzame toekomst

15-11 De beurs trok samen met de tegelijkertijd gehouden Schweisstec (vakbeurs voor verbindingstechniek), 40.103 vakbezoekers.…

Plaatbewerking

Vliegende start Kwaliteit Plaatwerk met Bystronic

03-10 Die projectleider was Joep van de Wal. Kwaliteit Plaatwerk is begin dit jaar van…

Plaatbewerking

Alle beweging in één compacte lijn

05-07 Want het is voor Van de Brande niet zo zeer de snijsnelheid die van…

Plaatbewerking

Productiviteit met 40% omhoog

28-06 “Wij zien onszelf als pionier op het gebied van loonproductie van plaatwerkproducten en metaalconstructies…

Plaatbewerking

Bystronic introduceert flexibele ByCut Smart 3015

20-06 De ByCut Smart 3015 is de opvolger van de BySmart Fiber, door Bystronic altijd…

Plaatbewerking

Paul Meijering realiseert snijkwaliteit zonder moeite

12-04 Paul Meijering kijkt met veel plezier terug op het proces dat hij samen met…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV