Nieuwe kantpers Trumpf voor XXL-onderdelen

Met de nieuwe generatie van de TruBend Serie 8000 presenteert Trumpf op de huisbeurs Intech (21-24 maart in Ditzingen) een kantpers, waarmee zeer grote componenten efficiënt kunnen worden gebogen.

De eerste machine van de nieuwe generatie heeft een perskracht van 400 ton en kan dus ook dikke en korte platen verwerken.

Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers grote werkstukken eenvoudig buigen en er weer uithalen.

Buighulp

Daarnaast heeft de machine tal van extra opties die het buigen van zware werkstukken vergemakkelijken. Dit omvat een buighulp die het onderdeel automatisch meeneemt tijdens het buigproces. Dit ontlast de operator. De machine kan ook worden uitgerust met een speciale gereedschapsklem voor XXL-componenten.

Buig eenvoudig hoogwaardig staal

De eerste machine van de nieuwe generatie heeft een perskracht van 400 ton en kan dus ook dikke en korte platen verwerken. Dankzij de grote buiglengte van 4,40 meter is hij ook geschikt voor lange, dunne onderdelen. De machine buigt volgens Trumpf met gemak bijzonder sterke materialen zoals Hardox of Weldox machinestaalsoorten. Ook kunnen gebruikers zogenaamde stationsbuigingen uit te voeren, waarbij verschillende boven- en ondergereedschappen naast elkaar kunnen worden gebruikt. Hierdoor kunnen productiemedewerkers verschillende componenten en bewerkingen tackelen, zonder telkens de opstelling van de machine te hoeven veranderen.

Trumpf noemt de TruBend 8000 daarom met name interessant voor bedrijven die grote componenten in kleine hoeveelheden buigen. Typische industrieën voor de nieuwe generatie machines zijn zowel voertuig- of machinebouw als bouwtechniek. Maar de machine is ook geschikt voor de universele toepassingen van toeleveranciers.

Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers grote werkstukken eenvoudig buigen en er weer uithalen.

Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers grote werkstukken eenvoudig buigen en er weer uithalen.

Geautomatiseerd en duurzaam

Talrijke automatiseringsfuncties maken de machine geschikt voor gebruik in een smart factory. Op het hoogste uitrustingsniveau zorgt partner Starmatik voor een volledig geautomatiseerde werking. Een zesassige industriële robot neemt het laad- en losproces over. Door gebruik te maken van een industriële robot is het ook mogelijk om navolgende bewerkingsstappen van het onderdeel – zoals vormen, verbinden of lassen – te integreren in de automatisering.

De TruBend Serie 8000 is bovendien uitgerust met de beproefde buigsoftware Boost en TecZone Bend voor offline programmering. De operator hoeft alleen maar een 2D- of 3D-model van zijn component naar de software te uploaden. De software maakt vervolgens automatisch een 3D-simulatie inclusief botsingsbewaking, die volledig of met kleine handmatige wijzigingen kan worden overgenomen voor het buigproces.

De TruBend Serie 8000 ondersteunt ook de trend naar meer duurzaamheid in de productie. Er is nu ook een optie waarbij de machine een on-demand aandrijving heeft. Hierdoor wordt het motortoerental automatisch aangepast aan de beweging van de persbalk. Dit maakt een energiebesparing tot 26 procent mogelijk en vermindert het geluidsniveau.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Trumpf versterkt softwareontwikkeling

22-02 “Deze overname is een belangrijke stap voor Trumpf om zijn marktleiderschap voor digitaal genetwerkte…

Plaatbewerking

Trumpf bespaart veel materiaal met nieuwe lasersnij-oplossing vanaf coil

09-02 Trumpf noemt dit productiesysteem interessant voor alle bedrijven die flexibel grotere hoeveelheden willen produceren,…

Plaatbewerking

Trumpf en Stopa gaan nauwer samenwerken

04-01 Stopa levert onder meer geautomatiseerde opslagsystemen voor de Smart Factory-oplossingen van Trumpf. Klanten kunnen deze…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Meer productiviteit bij geautomatiseerd buigen

07-12 Met behulp van de grijpers pakt de BendMaster onderdelen van de stapel, verplaatst ze…

3D

Trumpf maakt 3D-printen met nieuwe metalen mogelijk

23-11 “Het poeder is een belangrijk onderdeel van additive manufacturing. Ons doel is om onze klanten…

3D

Trumpf print kunstgebitten in serie

16-11 “Dankzij slimme automatisering is het nieuwe systeem twee keer zo snel als de vorige…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen