Nieuwe kantpers Trumpf voor XXL-onderdelen

Met de nieuwe generatie van de TruBend Serie 8000 presenteert Trumpf op de huisbeurs Intech (21-24 maart in Ditzingen) een kantpers, waarmee zeer grote componenten efficiënt kunnen worden gebogen.

De eerste machine van de nieuwe generatie heeft een perskracht van 400 ton en kan dus ook dikke en korte platen verwerken.

Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers grote werkstukken eenvoudig buigen en er weer uithalen.

Buighulp

Daarnaast heeft de machine tal van extra opties die het buigen van zware werkstukken vergemakkelijken. Dit omvat een buighulp die het onderdeel automatisch meeneemt tijdens het buigproces. Dit ontlast de operator. De machine kan ook worden uitgerust met een speciale gereedschapsklem voor XXL-componenten.

Buig eenvoudig hoogwaardig staal

De eerste machine van de nieuwe generatie heeft een perskracht van 400 ton en kan dus ook dikke en korte platen verwerken. Dankzij de grote buiglengte van 4,40 meter is hij ook geschikt voor lange, dunne onderdelen. De machine buigt volgens Trumpf met gemak bijzonder sterke materialen zoals Hardox of Weldox machinestaalsoorten. Ook kunnen gebruikers zogenaamde stationsbuigingen uit te voeren, waarbij verschillende boven- en ondergereedschappen naast elkaar kunnen worden gebruikt. Hierdoor kunnen productiemedewerkers verschillende componenten en bewerkingen tackelen, zonder telkens de opstelling van de machine te hoeven veranderen.

Trumpf noemt de TruBend 8000 daarom met name interessant voor bedrijven die grote componenten in kleine hoeveelheden buigen. Typische industrieën voor de nieuwe generatie machines zijn zowel voertuig- of machinebouw als bouwtechniek. Maar de machine is ook geschikt voor de universele toepassingen van toeleveranciers.

Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers grote werkstukken eenvoudig buigen en er weer uithalen.

Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers grote werkstukken eenvoudig buigen en er weer uithalen.

Geautomatiseerd en duurzaam

Talrijke automatiseringsfuncties maken de machine geschikt voor gebruik in een smart factory. Op het hoogste uitrustingsniveau zorgt partner Starmatik voor een volledig geautomatiseerde werking. Een zesassige industriële robot neemt het laad- en losproces over. Door gebruik te maken van een industriële robot is het ook mogelijk om navolgende bewerkingsstappen van het onderdeel – zoals vormen, verbinden of lassen – te integreren in de automatisering.

De TruBend Serie 8000 is bovendien uitgerust met de beproefde buigsoftware Boost en TecZone Bend voor offline programmering. De operator hoeft alleen maar een 2D- of 3D-model van zijn component naar de software te uploaden. De software maakt vervolgens automatisch een 3D-simulatie inclusief botsingsbewaking, die volledig of met kleine handmatige wijzigingen kan worden overgenomen voor het buigproces.

De TruBend Serie 8000 ondersteunt ook de trend naar meer duurzaamheid in de productie. Er is nu ook een optie waarbij de machine een on-demand aandrijving heeft. Hierdoor wordt het motortoerental automatisch aangepast aan de beweging van de persbalk. Dit maakt een energiebesparing tot 26 procent mogelijk en vermindert het geluidsniveau.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf showt instapmodellen voor laserlassen en kanten

04-03 Daarnaast is op de stand natuurlijk informatie beschikbaar over alle oplossingen die Trumpf voor…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

Automatisering

’Samenwerking nodig voor digitale transformatie’

19-12 De toekomst van machinebouw en installatietechniek ligt in digitale, op data gebaseerde bedrijfsmodellen en…

Bedrijf en Economie

Trumpf’s krachtigste showlaser te zien op lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven

10-11 De langste verjaardagskaars ter wereld – een groene laser van Trumpf – brandt van…

Plaatbewerking

Trumpf introduceert snelle mobiele buigcel

30-10 De TruBend 7050 kan met de nieuwe Flex Cell-oplossing automatisch worden bediend. Met slechts…

Plaatbewerking

Trumpf introduceert volautomatische pons-lasermachine voor netwerkproductie

18-10 De nieuwe SheetMaster maakt een volledig automatische materiaalstroom in de productiecel mogelijk – van…

3D

3D-printen zonder ondersteuning

19-09 “Dankzij de nieuwe versie van TruTops Print hebben we nauwelijks ondersteuningsstructuren nodig voor het…

Verbinden

Slimme robot Trumpf berekent zijn lastraject en programmeert zichzelf

30-08 “Met onze oplossing programmeert de lasrobot zichzelf. Dit maakt het voor gebruikers veel gemakkelijker…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV