Elektronicafabrikant ED&A weer Factory of the Future

De grondig geautomatiseerde eigen elektronica-productie van ED&A in Kalmthout (België) is voor de derde maal bekroond met de Factory of the Future Award.

Elektronicafabrikant ED&A is voor de derde maal bekroond als Factory of The Future.

Operations Manager Andy Vanhooreweghe van de elektronicafabrikant is dan ook bijzonder trots: “We hebben nog meer slim geïnvesteerd in onder andere de verdere automatisering van ons productie-apparaat en in onze medewerkers. Daardoor bevinden we ons nu in pole position om ook in de wereld van morgen zodanig flexibel, performant en kostenefficiënt te zijn zodat we op concurrentiële wijze kunnen innoveren en zo onze productieactiviteiten in ons land nog meer kunnen verankeren.”

Verder gegroeid

Ten opzichte van drie jaar geleden is ED&A op alle vlakken flink verder gegroeid: het gebouw is verdubbeld, de productie is flink toegenomen, veel nieuwe collega’s, nieuwe machines en robots (o.a. een cobot).

Sinds 2012 toont ED&A elke dag aan dat productie in België mogelijk is, mits je slim investeert in mensen en automatisering. De jury was erg onder de indruk dat ze zowel kleine als erg grote reeksen (200.000 stuks) kostenefficiënt kunnen produceren met een hoge kwaliteit. Ook de doorgedreven automatisering en digitalisering binnen ED&A in combinatie met gedreven en betrokken medewerkers sprongen in het oog. Het intense partnership met maatwerkbedrijven uit de buurt maakt dit plaatje compleet.

In 2016 mocht ED&A voor de eerste maal de Factory of the Future award in ontvangst nemen en mocht het deze titel drie jaar lang dragen. Na een re-assessment in 2019 kregen ze opnieuw de titel voor drie opeenvolgende jaren. Nu in 2022 toonde ED&A opnieuw dat ze ver gevorderd zijn op alle criteria om voor de derde maal ‘Factory of the Future’ te worden genoemd.

Factories of the Future zijn bedrijven die investeren in digitalisering, in hun personeel, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. Om de titel te behalen, moeten bedrijven op elk van de zeven transformatiedomeinen (o.a. Advanced Manufacturing Technologie, Eco-factory, End-to-end integrated Engineering) minstens vier op vijf scoren op een maturiteitsschaal tijdens een kritische audit door onafhankelijke experts.  De Factories of the Future Awards zijn een initiatief van technologiefederatie Agoria en Sirris, het collectief centrum van de Belgische technologische industrie.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

ED&A maakt machines en apparaten slimmer

03-12 Elektronicafabrikant ED&A zet ‘neurale netwerken’ in om haar elektronische besturingen slimmer te maken. (Binaire)…

Automatisering

Vlaanderen heeft tien nieuwe Fabrieken van de Toekomst

28-02 Tijdens de vijfde editie van de Factory of the Future Awards in Kortrijk hebben…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen