EMO-schema vastgesteld tot 2027

0
374

CECIMO, de overkoepelende organisatie van de Europese gereedschapsmachine-industrie en tevens eigenaar van het merk EMO, heeft de toekomst van deze internationale vakbeurs voor gereedschapsmachines tot en met 2027 veiliggesteld. Daarbij wordt de huidige cyclus van twee maal Hannover en dan eenmaal Milaan gehandhaafd.

CECIMO heeft hiertoe een overeenkomst ondertekend met de landelijke brancheorganisaties die de organisatie op zich nemen. In Duitsland is dat de VDW en in Italië de UCIMU.

Het stond al vast dat de volgende EMO in 2015 wordt gehouden in Milaan. Daarna volgen twee keer Hannover (2017 en 2019), Milaan (2021), opnieuw Hannover (2023 en 2025) en ten slotte weer Milaan (2027).

EMO is de belangrijkste vakbeurs ter wereld voor gereedschapsmachines en dekt de volledige bandbreedte af van de mondiale gereedschapsmachinemarkt. Dit jaar deden in Hannover (16-21 september) meer dan 2100 exposanten uit 43 landen mee. Zij presenteerden hun innovaties aan industriële gebruikers uit de hele wereld. EMO 2013 trok meer dan 145.000 bezoekers uit meer dan honderd landen. Meer dan 50.000 bezoekers, dus bijna een derde deel, kwam uit het buitenland.

De Duitse VDW en de Italiaanse UCIMU zijn al vele jaren lid van CECIMO en vertegenwoordigen de twee belangrijkste Europese gereedschapsmachineproducenten en – markten. De VDW in Frankfurt, behartigt al meer dan 120 jaar de belangen van de Duitse werktuigmachine-industrie en heeft ongeveer 280 leden, die 90 procent van het totale volume in de branche vertegenwoordigen.

De UCIMI heeft meer dan 200 leden en is al druk bezig met de organisatie van de EMO Milaan, die van 5 tot en met 10 oktober 2015 plaatsvindt. Onder het thema ‘Let’s build the future’ zullen machines worden voorgesteld, die voor de toekomst zijn geconcipieerd: moderne oplossingen die de mogelijkheden bieden om dat wat de mensheid zich voorstelt te maken; technologieën die de kwaliteit van leven verbeteren en veel meer.

CECIMO is in 1950 opgericht en organiseerde in 1951 de eerste keer beurs voor gereedschapsmachines. Deze vond in 1975 voor de eerste keer plaats onder de naam EMO (Exposition de la Machine-Outil) in Parijs. De EMO wordt sindsdien in elk oneven jaar gehouden. In 2003 werd de oorspronkelijke EMO-cyclus (Hannover-Parijs-Hannover-Milaan) door CECIMO gewijzigd in Hannover-Hannover-Milaan. EMO is een beschermd merk van CECIMO en wordt door vijftien nationale lidorganisaties ondersteund.