En weer een zinkvonkmachine voor Bouten

Bouten Vonkverspaning, gespecialiseerd in het zinkvonkverspanen van matrijzen en de elektrode-aanmaak daarvoor, heeft onlangs de dertiende Exeron zinkvonkmachine in gebruik genomen. Met deze grote capaciteit kan Bouten meerdere klanten tegelijk bedienen en korte levertijden bieden.

Het toeleverbedrijf onder leiding van Peter Bouten liep door de realisatie van een grote order voor meerdere kunststofspuitgietmatrijzen, ondanks de aanwezige relatief grote capaciteit, tegen een grens aan. Met deze order is ruim een derde deel van de totale productiecapaciteit voor een heel jaar volgepland. “Om capaciteitsrisico’s  te vermijden en ook andere klanten snel te kunnen blijven bedienen, is besloten  het machinepark aan te vullen met een High-End zinkvonkmachine van Exeron. We zetten al 30 jaar Exeron zinkvonkmachines in voor de productie van zinkvonkapplicaties. De kwaliteit van de machines en de stabiliteit van het vonkproces zijn daarbij steeds van doorslaggevende betekenis geweest. Daarnaast hebben we ook goede ervaringen met een snelle service vanuit Nordrhein-Westfalen en een competente, professionele ondersteuning vanuit de Exeronfabriek in Zuid-Duitsland”, licht Peter Bouten toe.

Nieuwste ontwikkelingen
De Exeron EDM 312 is voorzien van de laatste nieuwe ontwikkelingen op zinkvonkgebied. De EDM 312 is uitgerust met nieuwe digitale Exopuls+ generator in combinatie met de eigen ontwikkelde  intuïtieve generatorbesturing, genaamd Multiform 30. De nieuwe besturing biedt vooral voor specialisten veel nieuwe mogelijkheden, waarmee deze onder meer het proces volledig zelf kan inrichten.

Exeron is met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van erodeer- en freestechnologie een specialist voor onder meer matrijzenbouw en hoognauwkeurige 3D vormen in het algemeen. Exeron staat bekend om de hoge ’Made in Germany’ kwaliteit en is daarvoor ISO 9001:2008 gecertificeerd. “Bovendien heb je bij Exeron als klant niet het gevoel dat je een ‘nummer’ bent, maar juist het gevoel dat je nog een klant bent”, aldus Bouten. “Je kent alle mensen op sleutelposities bij Exeron persoonlijk bij naam en dat communiceert prettig en efficiënt.”

De levering is tot stand gekomen via Artech Solutions, dat als vertegenwoordiging voor Exeron in de Benelux optreedt. Artech Solutions is leverancier van high-end draad-, zinkvonkmachines en high-speed bewerkingscentra inclusief automatiseringsoplossingen en levert daarnaast grafiet elektroden, opspanmiddelen voor EDM machines en erodeerdraad.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Praktisch en ergonomisch: arrêteerbouten met excenterhefboom

22-09 Wanneer de gebruiker de excenterhefboom over het dode punt van de excenter beweegt, klikt…

TechniShow-Esef 2018

Exeron presenteert zinkvonkmachine EDM 312 op Technishow

08-02 Exeron, fabrikant van machines voor erodeer- en high speed freestechnologie, toont op de TechniShow…

Verspanen

Artech Solutions levert Exeron productiecel aan Boschman

14-11 Artech Solutions, vertegenwoordiger van Exeron zinkvonk- en hoge-snelheidfreestechnologie voor de Benelux, heeft een order…

Featured

Artech van start met Exeron zinkvonk- en high speed freesmachines

10-01 Vonk- en freesspecialist Werner Arns gaat met zijn  firma Artech Solutions de zinkvonkmachines en…

Verspanen

XXL zinkvonken bij Assmann Verspaningstechniek

02-05 Sinds kort beschikt Assmann Verspaningstechniek over een grote zinkvonkmachine. Deze Ingersoll Gantry 800, de…

Verbinden

Montagepasta overbodig

25-02 Het optreden van koudlas oftewel ‘vreten’ bij RVS verbindingen is een oud en bekend…

Toeleveren

Indutrade breidt uit met Peco Select Fasteners

12-01 Peco Select Fasteners in Berschenhoek heeft zich aangesloten bij Indutrade Benelux. De nieuwste telg…

Geen categorie

Bobtail klinkbouten: geruisloos van 0 -255 kN in 2 seconden

17-10 Aan de mechanische sterkte en betrouwbaarheid van verbindingen in een biomassa-installatie worden hoge eisen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV