Energietransitie bepaalt investeringsklimaat op Tube & wire

Op Tube & wire, ‘s werelds toonaangevende beurzen voor de buis-, draad- en kabelindustrie, waren er intensieve discussies tussen exposanten en bezoekers. Vooral over de huidige uitdagingen van de wereldwijde energietransitie en de nieuwe eisen aan machines en systemen – en dit alles vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

De presentatie van BLM Group op de Tube.

1822 exposanten uit meer dan 50 landen presenteerden van 20 tot 24 juni in  Düsseldorf de technologische hoogtepunten uit hun sectoren. “Düsseldorf is en blijft de place to be voor deze belangrijke sectoren. Vooral in tijden van duurzame verandering is het belangrijker dan ooit om hier te zijn en in direct contact te staan ​​met de spelers in de industrie”, benadrukte Bernd Jablonowski, uitvoerend directeur van Messe Düsseldorf.

Imagoverandering

Naast veel machines en systemen in actie in de beurshallen waren er diverse beurspremières. Zo presenteerden draadexposanten uit de sectoren Bevestigingsmiddelen en Verentechniek voor het eerst ook eindproducten zoals bevestigingselementen en technische veren. Voor de eerste keer ook namen de spelers in de draad-, kabel- en buisindustrie deel aan de ecoMetals-campagne van Messe Düsseldorf. Een imagoverandering van deze energie-intensieve industrieën naar meer duurzaamheid wordt al jaren actief ondersteund door de beursorganisator. Want dat de draad- en buisexposanten niet alleen innovatief zijn, maar ook steeds meer energiezuinig en grondstoffenbesparend produceren, was live te beleven op de ecoMetal-trails.

Groene transformatie

De kansen en mogelijkheden op weg naar een groene transformatie werden gedurende twee dagen besproken tijdens de draad- en buis expertbijeenkomst. Belangrijke spelers in de sector zoals Salzgitter, thyssenkrupp, ArcelorMittal, Heine + Beisswenger Group en Klöckner + Co rapporteerden over de spannende processen in hun bedrijven in het kader van de groene transformatie.

Met 1.057 exposanten presenteerde wire machines voor draadproductie en draadverwerking, draad, kabel, draadproducten en productietechnologie, bevestigingstechnologie en verenproductietechnologie inclusief eindproducten en gaaslasmachines. Daarnaast werden innovaties uit de meet-, regel-, regel- en testtechniek getoond.

Met 765 exposanten toonde de Tube het volledige aanbod van grondstoffen voor buizenfabricage, buisverwerkingstechnologie, buisaccessoires, buishandel, vormtechniek en machines en systemen. Ook tools voor procestechniek, hulpmiddelen, meet-, regel-, regel- en testtechniek vervolledigden hier het aanbod.

Bereid te investeren

Ongeveer 75% van de beursbezoekers waren leidinggevenden met beslissingsbevoegdheid. Over het algemeen waren de sectoren zeer bereid om te investeren, vooral in uitdagende tijden. Er was ook een stijging van het aantal nieuwe bezoekers, volgens de beursorganisator een duidelijk teken dat wire en Tube met hun aanbod de internationale markt volledig weerspiegelen en dus beantwoorden aan de verwachtingen van de sectoren.

De draadbezoekers waren voornamelijk draad- en kabelfabrikanten, afkomstig uit de ijzer-, staal- en non-ferrometaalindustrie of uit de voertuig- en toeleveringsindustrie. Ze waren geïnteresseerd in draad en draadproducten, machines en systemen voor het vervaardigen en verwerken van staven, draad en strip, maar ook in testtechnologie, sensoren en kwaliteitsborging voor de draad- en kabelindustrie.

De bezoekers uit de buizenindustrie waren niet alleen geïnteresseerd in buizen, buisproducten en toebehoren voor de buizenhandel, maar ook in machines en systemen voor de productie en verwerking van metalen buizen, in gereedschappen en hulpmiddelen voor de productie en verwerking van buizen van metaal en in testtechnologie, sensoren en kwaliteitsborging voor de buizenindustrie.

In 2024 zullen Tube & wire weer samen worden gehouden van 15 tot 19 april in het beurscentrum van Düsseldorf.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Rotterdamse havenindustrie ambitieus in energietransitie

20-03 De meeste bedrijven volgen een ambitieuze strategie met concrete doelen. Daarmee willen ze vooral…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Toeleveren

E-mobiliteit vraagt om beter draad en kabel

08-06 Want de leveranciers van kabel, draad en leidingen moeten er rekening mee houden dat…

Toeleveren

Tube en wire pakken de draad weer op

06-06 Al meer dan 35 jaar ontmoeten de belangrijkste spelers in de draad-, kabel- en…

Toeleveren

Nibro heeft maar één product: pijpbeugels

20-04 Nibro is in 2006 gestart als een producent van RVS onderdelen voor gebruik in…

Bedrijf en Economie

Energietransitie biedt werktuigmachinebouw grote kansen

30-03 Dit blijkt uit onderzoek van de VDW (Duitse Vereniging van Werktuigmachinebouwers) in samenwerking met…

Bedrijf en Economie

Ook Tube & wire naar vroege zomer

20-01 Tube & wire stonden op de kalender van 9 tot 13 mei. Maar het…

Bedrijf en Economie

Nieuw kabinet moet zorgen voor MKB-vriendelijke energietransitie

03-06 Door de onevenredig grote stijging van de energierekening en de beperkte toegang tot subsidies,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen