MetaQuip in zee met Golden Laser

MetaQuip gaat nauw samenwerken met de Chinese machinefabrikant Golden Laser. Deze samenwerking biedt beide bedrijven nieuwe mogelijkheden om een snelle groei in Europa te kunnen waarborgen op een kwalitatief hoog niveau, ook qua service en support.

De Mega ‘M’ Serie buislasersnijder die MetaQuip en Golden Laser zullen tonen op de Tube & wire vakbeurs in Düsseldorf.

Voor MetaQuip betekent dit een versnelde stap richting grote fiberlaser metaalsnijders en maatwerkoplossingen. De in Nederweert gevestigde expert in lasermachines verrijkt hiermee het huidige productportfolio. Voor Golden Laser biedt de samenwerking de kans om steviger te wortelen in de Europese markt en een dieper inzicht te verwerven in de specifieke behoeften van Europese klanten.

Democenter in Nederweert

Om deze synergie te benutten, hebben de twee bedrijven een gezamenlijk democenter opgezet in Nederweert. Hier werken ze nauw samen en demonstreren ze een breed scala aan geavanceerde laseroplossingen. “Onze vestiging in Nederweert fungeert niet alleen als een showcase voor de nieuwste technologieën, maar ook als een strategisch repaircenter. Hier kunnen reparaties van fiberlaserbronnen worden uitgevoerd, waarbij alle benodigde onderdelen op voorraad zijn om ervoor te zorgen dat de machines te allen tijde operationeel blijven”, zegt Coen Lauwerijssen. Hij is een van de drie oprichters van MetaQuip.

Alle drie hebben ze een technische achtergrond en jarenlange ervaring in het ontwikkelen van nieuwe producten, nieuwe business en het bouwen van bedrijven. Samen met hun team staan ze voor een professioneel, gebruiksvriendelijk én veilig gebruik van lasermachines. Ze willen het verschil maken door eerlijk advies, kwalitatief goede machines tegen scherpe prijzen en trainingen en ondersteuning zodat hun klanten het maximale uit hun machine halen.

Team van fiberlaser-experts

Met het oog op de snelgroeiende Europese markt hebben MetaQuip en Golden Laser ambitieuze plannen om in de komende maanden een uitgebreid, permanent team van fiberlaser-experts te installeren. Dit team zal zich richten op het bieden van hoogwaardige service aan klanten in de regio.

Metaquip heeft in haar vestiging in Nederweert samen met Golden Laser een democenter opgezet met een breed scala aan geavanceerde laseroplossingen.

Metaquip heeft in haar vestiging in Nederweert samen met Golden Laser een democenter opgezet met een breed scala aan geavanceerde laseroplossingen.

Deelname aan Tube & wire

Bovendien zullen MetaQuip en Golden Laser gezamenlijk aanwezig zijn van 15 tot en met 19 april op de Tube & wire vakbeurs in Düsseldorf. Bezoekers krijgen daar de mogelijkheid om de Mega ‘M’ Serie buislasersnijder van Golden Laser en de fiberlaser graveermogelijkheden van MetaQuip ter plaatse te ervaren. “Voor een persoonlijke kennismaking kan men natuurlijk ook langskomen in Nederweert”, zegt Coen, volgens wie de samenwerking tussen MetaQuip en Golden Laser niet alleen innovatie belooft, maar ook een versterkte positie op de Europese markt voor laseroplossingen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Amada verkoopt 200e Ventis-AJ 4 kW fiberlaser in Europa en lanceert zwaardere versie

03-04 Inmiddels heeft Amada ook de 6 kW-versie op de markt gebracht. Deze variant met…

Plaatbewerking

Mezo Steel blij met nieuwe lasersnijmachine

28-02 Mezo Steel is een totaalleverancier in plaatbewerking en houdt zich voornamelijk bezig met lasersnijden,…

TechnishowNieuws

Van Dulst Techniek neemt Europese primeur mee naar TechniShow

18-01 De Soco SLT-80 is een fiberlaser installatie met tien gestuurde servomotorassen en een capaciteit…

Plaatbewerking

Landré introduceert HSG fiberlasers

12-07 Landré, die dit jaar 160 jaar bestaat, is verheugd met de nieuwe samenwerking: “Landré…

Plaatbewerking

Nieuwe fiberlaser geeft MKM Roestvaststaal power

27-02 MKM is het bedrijf van Martijn Knoops. Het is een pure RVS-specialist, die ook…

Plaatbewerking

Bystronic en Dumaco intensiveren partnerschap

17-01 In Oss is een nieuwe 10 kW Bystar fiberlaser aan de bestaande automatisering gekoppeld.…

Plaatbewerking

Snijsnelheid én snijkwaliteit op topniveau

14-12 Toen de industrie overschakelde van CO2-lasers naar fiberlasers voor hogere snijsnelheden en lagere bedrijfskosten,…

Plaatbewerking

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV