Veilingactiviteiten BVA Auctions gaan over naar Troostwijk

Vrijwel alle activiteiten van BVA Auctions worden op termijn ondergebracht bij Troostwijk Auctions. Volgens TBAuctions, waar beide veilinghuizen onderdeel van uitmaken, is dit noodzakelijk om de voortgaande groei van de online veilingmarkt in goede banen te leiden.

Door de krachten van beide bedrijven te bundelen staan we sterker om de uitdagingen die deze groei met zich meebrengt aan te gaan.”

De afgelopen vijf jaar zijn de veilingomzetten van zowel Troostwijk Auctions als BVA Auctions ruim verdubbeld. Naar verwachting zal deze groei de komende jaren aanhouden. Om deze groei optimaal te kunnen faciliteren is besloten de activiteiten te bundelen in één sterke, efficiënte organisatie.

Grote overlapping

Uit diepgaande data-analyse bleek onder meer dat bijna 85% van het aanbod van Troostwijk en BVA elkaar overlapt. Het kantoor en magazijn van BVA in Amersfoort worden in de loop van volgend jaar gesloten. Een groot deel van de medewerkers van BVA zal worden opgenomen in de Troostwijk organisatie. Voor de overige medewerkers is in goed overleg met de OR een sociaal plan ontwikkeld.

Krachtenbundeling

De snelle groei van de online veilingmarkt voor gebruikte goederen en productiemiddelen heeft volgens CEO Herberth Samsom van TBAuctions meerdere redenen. “Door producten in de circulaire economie een tweede leven te geven, verleng je de ‘product lifecycle’. Daar komt steeds meer aandacht voor. Daarnaast zijn er de laatste jaren obstakels in de ‘supply chain’. Nieuw is niet altijd snel leverbaar, dus ‘gebruikt’ is een goed alternatief. Daarnaast is er een steeds grotere acceptatie voor het online veilingprincipe, waarbij op transparante wijze voor elke koper en verkoper de meest optimale, marktconforme prijzen worden gerealiseerd. Door de krachten van beide bedrijven te bundelen staan we sterker om de uitdagingen die deze groei met zich meebrengt aan te gaan.”

Keuze voor Troostwijk Auctions

Door de ‘seller’ en ‘buyer’ bases van beide bedrijven samen te voegen ontstaat een optimaal functio­nerend platform. Voor verkopers betekent dit een breder platform met nog meer (internationale) bieders, met meer traffic wat tot een hogere conversie zal leiden. Voor kopers betekent dit een groter en gevarieerder aanbod. De keuze voor Troostwijk Auctions is ingegeven door het feit dat Troostwijk al sinds 1930 actief is op de veilingmarkt en internationaal een grote bekendheid geniet. Het door TBAuctions in eigen huis ontwikkelde online veilingplatform Atlas maakt de integratie zeer snel realiseerbaar. Beide bedrijven maken al gebruik van dit platform. Troostwijk is van oudsher actief in onder andere machines, transport & logistiek, bouw & constructie en agri. Na de integratie zal de focus van Troostwijk hierop blijven. Relevante gebruikte consumentengoederen zullen deel uitmaken van het verruimde aanbod. Het aanbod van producten uit faillissementen blijft onverminderd groot en onderscheidend.

Personele consequenties

De consequentie is dat BVA in de loop van volgend jaar zal ophouden te bestaan als apart veilinghuis­merk. Het kantoor en magazijn in Amersfoort worden op termijn gesloten. Samsom: “Van de 150 BVA-medewerkers denken we een groot deel te kunnen opnemen binnen Troostwijk, omdat de groei ook ondersteuning van medewerkers vereist. De rest zullen we begeleiden naar een nieuwe baan buiten BVA.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Epic Auctions wordt onderdeel van Troostwijk

28-02 Hierdoor krijgen zij toegang tot een groot, internationaal bereik en een uitgebreid aanbod aan…

Toeleveren

Extreme drukte bij afsluiterproducent, maar deel van productie gaat noodgedwongen naar Italië

08-11 Maverick verplaatst noodgedwongen een deel van de activiteiten naar Italië omdat het in Nederland…

Bedrijf en Economie

Inbrengveilingen Troostwijk werken goed in de metaal

25-10 Het principe van de inbrengveiling is eenvoudig. Iedere metaalondernemer die één of twee overtollige…

Verspanen

Metaalbewerkingsmachines Migelinda in online veiling bij Troostwijk

19-10 De veiling bestaat uit jong gebruikte metaalbewerkingsmachines zoals draaibanken, bewerkingscentra, bandzaagmachines en bijbehorende gereedschappen.…

Bedrijf en Economie

Aluminium- en plafondplatenfabriek Hunter Douglas in de verkoop

09-03 Hunter Douglas is wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en raamdecoratie en een belangrijke fabrikant van…

Bedrijf en Economie

TWA taxeert machines online

31-01 Elke ondernemer heeft wel eens te maken met de vraag of een machine al…

Bedrijf en Economie

TBAuctions wil grootste online veilingplatform van Europa worden

29-11 TBAuctions is in 2018 ontstaan uit de fusie tussen Troostwijk Auctions (B2B-veilingen) en BVA…

Bedrijf en Economie

Constructieafdelingen en spuiterij Hitachi in online veiling

29-06 De constructie-afdelingen in Amsterdam ­– waar grote kranen, bulldozers en graafmachines worden gemaakt –…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?