Er zit muziek in het lassen

0

Je pakt je smartphone, koppelt deze via Bluetooth aan de afzuigkap en je persoonlijke playlist klinkt tijdens je laswerkzaamheden; Kemperbeats zorgt bij het lassen voor arbeidsvitaminen en gezondheidsbescherming tegelijk.

Om de werkplek van elke lasser wat persoonlijk te maken, heeft de Duitse producent Kemper een nieuwe kap voor afzuigen van lasrook. Door deze kap kan men niet alleen muziek horen, ook worden de gevaarlijke stoffen die bij het lassen vrijkomen beter afgevoerd.

Meer productiviteit
Afzuigkappen worden wereldwijd het meest ingezet om rook, deeltjes en dampen die bij het lassen vrijkomen direct aan de bron af te zuigen. Kemper gaat met nieuwe afzuigkap echter nog een stap verder. “We denken verder dan afzuiging”, zegt bestuursvoorzitter Björn Kemper. “Kemperbeats verschaft de lasser een aantrekkelijke werkatmosfeer, verhoogt zijn motivatie en uiteindelijk dus ook zijn productiviteit. Tegelijkertijd stimuleert deze oplossing het juiste gebruik van de afzuigtechniek. Kemperbeats is een extra uitrusting op de nieuwe afzuigkamp van de Duitse fabrikant. Daarachter verbergt zich een bijzondere handgreep met Bluetooth luidspreker. Daarmee kunnen medewerkers tijdens het werk de kap met hun mobiele telefoon of ander apparaat verbinden en zo naar hun eigen muziek luisteren, terwijl de afzuiging loopt. De luidsprekers zijn zo ingesteld dat medewerkers op naburige werkplekken niet worden gestoord.

Kemperbeats zit in een bijzondere handgreep met Bluetooth luidspreker op de afzuigkap.

Hogere afzuiggraad
Kemperbeats biedt daarnaast nog een voordeel: opdat de muziek direct boven de lasnaad te horen is, moeten de lassers de afzuigkap steeds naar de bron van de lasrook voeren. Hierdoor zorgt de oplossing voor een optimale positionering waarmee de afzuiggraad effectief stijgt en de gevaarlijke stoffen direct worden gefilterd. Ook de dimensionering van de nieuwe afzuigkap zorgt voor een hogere opnamegraad en een eenvoudiger handling voor de lasser. Met een vergroting van de slangdiameter tot 180 mm stijgt de afzuigprestatie ongeveer 30 procent en de opnamegraad nog eens met 20 procent ten opzichte van de andere Kemper afzuigkappen. De nieuwe kap kan 360 graden worden gedraaid en is eenvoudig met de hand – ook met handschoenen aan – te bedienen. Niet in luchtstroom, maar bovenin het afzuigbereik geïntegreerd, zorgt een energiebesparende LED-strip ervoor dat de lasser goed zicht heeft op zijn werkstuk. De nieuwe bajonetsluiting voor de aansluiting op de afzuigslang zorgt voor een hoge dichtheid en een snelle montage. De nieuwe kap is leverbaar vanaf het eerste kwartaal 2020.