ERBA Groep dringt samen Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie ziekteverzuim terug

Directeur Erwin van Soest van ERBA Groep in Veenendaal, specialist in plaat- en buislasersnijden, heeft voor zijn medewerkers een overeenkomst gesloten met Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie. Het doel hiervan is om medewerkers met lichamelijke en/of spanningsklachten zo snel mogelijk te laten herstellen. Daarmee dringt het bedrijf langdurig ziekteverzuim terug en neemt het zijn verantwoordelijkheid om medewerkers fit te houden.

Van Soest vertelt: “We hebben zeventig medewerkers, zowel op kantoor als in de fabriek. Die laatste groep bedient onder andere onze plaatbewerkingsmachines. Dat is fysiek uitdagend werk. Het is daarom belangrijk dat zij fit zijn en blijven. Ik vind dat we die verantwoordelijkheid samen dragen; de werkgever tijdens werkuren en de medewerkers buiten werktijd. Door het langdurig staan aan de machines en het verplaatsen van zware metaalproducten ontstaan soms rug- en nekklachten. Maar tijdens een potje voetbal in het weekend kunnen ook blessures ontstaan.

Ongeacht of de pijnklachten door het werk of buiten werktijd zijn ontstaan; werken met pijnklachten is niet de bedoeling. Toch merken we dat onze medewerkers soms te lang met klachten blijven doorlopen, waardoor het herstelproces onnodig lang duurt. Daar willen we verandering in brengen. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Rembrandt. Daardoor bieden wij onze medewerkers snelle en laagdrempelige toegang tot medische zorg.”

Zo snel mogelijk klachtenvrij

Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie heeft vestigingen in Veenendaal, Amerongen en Duiven. De praktijk heeft een breed scala aan specialisaties in huis, zodat de meest uiteenlopende klachten behandeld kunnen worden. Steven van der Pauw, mede-eigenaar en manueel therapeut, voornamelijk gespecialiseerd in rug- en nekklachten: “Van Erwin hoorde ik dat hij medewerkers heeft die met klachten blijven rondlopen en soms voor langere tijd helemaal uitvallen. Dat is voor zowel de werkgever als de medewerkers ongewenst en onnodig. Wij hebben de afspraak met de ERBA Groep gemaakt dat hun medewerkers altijd binnen 24 uur in onze praktijk terecht kunnen. Eerst inventariseren we de klachten en doen we een lichamelijk onderzoek om te kijken of we de klachten kunnen herleiden. Daarna stellen we een behandelplan samen, zodat we de medewerkers zo snel mogelijk klachtenvrij kunnen laten functioneren.”

Klachten voorkomen

De samenwerking werpt ook zijn vruchten af bij het voorkomen van klachten. Erwin: “Het is natuurlijk mooi dat onze medewerkers snel terecht kunnen als ze klachten hebben, maar misschien nog wel mooier is dat we onze medewerkers ook hulp kunnen bieden bij het voorkomen van die klachten.” Steven vult aan: “Het is belangrijk dat mensen naast het werken, of dat nu staand of zittend werk is, regelmatig bewegen. Sporten is belangrijk, maar ook een goede balans tussen rust een inspanning moet niet onderschat worden. Niet iedereen kan dit goed toepassen, waardoor geestelijke of lichamelijke uitputting op de loer ligt. Om te voorkomen dat mensen echt uitvallen, kunnen wij op verzoek preventief testen, waarbij we de geestelijke en lichamelijke fitheid van de medewerkers onderzoeken. Aan de hand daarvan kunnen we bepalen of er een interventie moet plaatsvinden om de werknemer fit te houden en zo ja, welke.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Efficiënter werken door middel van buislasersnijden

04-10 Deze techniek biedt tal van voordelen en kan bijdragen aan een efficiëntere manier van…

Plaatbewerking

BLM Group presenteert Lasertube LT12

27-09 Dit is een installatie voor het lasersnijden van buizen en metalen profielen met diameters…

Plaatbewerking

Mogelijkheden buislasersnijtechniek nog steeds onvoldoende benut

17-04 Toch lopen toeleveranciers nog vaak aan tegen onwetendheid aan de kant van hun opdrachtgevers.…

Plaatbewerking

Eindeloos veel mogelijkheden met buislasersnijden

16-11 Naast dat buislasermachines in staat zijn om verschillende soorten metalen in diverse diktes in…

Plaatbewerking

Efficiënter snijden uit 12 m buis en koker

14-10 Aan het woord zijn Anne Vervoordeldonk, verkoop binnendienst en inkoop, Dennis van den Heuvel…

Plaatbewerking

BLM Group met twee stands op Tube & wire

13-06 De internationale vakbeurzen voor buis en draad worden van 20-24 juni samen gehouden in…

Plaatbewerking

Zantech kan eindelijk feestje vieren

28-03 Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig…

Plaatbewerking

Twee jubilarissen

01-03 “Vijfentwintig jaar geleden kocht mijn vader, destijds producent van stalen bekistingsystemen, de BETA-laser van…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?