Efficiënter werken door middel van buislasersnijden

Buislasersnijden is een techniek die steeds vaker wordt gebruikt in de industrie en dat is niet zonder reden. Met behulp van een buislasersnijmachine kunnen nauwkeurige sneden gemaakt worden in buizen van verschillende materialen, zoals staal, aluminium en RVS.

De reden dat buislasersnijden steeds vaker wordt toegepast, is de nauwkeurigheid waarmee snedes gemaakt kunnen worden.

Deze techniek biedt tal van voordelen en kan bijdragen aan een efficiëntere manier van werken. Omdat nog lang niet alle bedrijven gebruik maken van deze techniek, is het goed de verschillende voordelen extra te benoemen en ook verder uit te lichten. Je zult namelijk versteld staan over het feit wat de buislasersnijden techniek voor jouw bedrijfsprocessen kan betekenen. Niet alleen qua financiële voordelen, maar ook de praktische voordelen.

Nauwkeurigheid en precisie

De reden dat buislasersnijden steeds vaker wordt toegepast, is de nauwkeurigheid waarmee snedes gemaakt kunnen worden. De laserkop beweegt met grote snelheid en precisie, waardoor complexe patronen en vormen mogelijk zijn. Hierdoor kunnen buizen op maat gesneden worden, wat zorgt voor minder verspilling en een efficiënter gebruik van het materiaal. Belangrijk om te weten is wel dat deze techniek voor velen overeenkomsten heeft met cnc frezen, maar deze beide wel degelijk van elkaar verschillen.

Kostenbesparing

Als ondernemer is het belangrijk kritisch te kijken naar de kosten, uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Door in te zetten op deze techniek, zal er niet alleen nauwkeurig kunnen worden gewerkt, maar ook een stuk sneller. Dit zorgt voor een verhoogde productiviteit en een lagere foutmarge. Door niet te kiezen voor buislasersnijden, zul je een stuk meer tijd kwijt zijn aan het nabewerken van een product en zal er ook meer materiaalverlies zijn, wat vervolgens ook kosten met zich meebrengt om af te laten voeren. Alles bij elkaar is het de investering dus meer dan waard.

Verhoogde flexibiliteit

De meeste klanten zijn vandaag de dag erg veeleisend. Logisch ook, want het gaat vaak niet alleen om serieuze bedragen, maar is ook de toepassing ontzettend belangrijk. Door gebruik te maken van buislasersnijden, kun je niet alleen snel en efficiënt recht afsnijden, maar zijn complexe vormen ook geen enkel probleem. Dit zorgt ervoor dat deze techniek in verschillende industrieën toepasbaar is voor bedrijven en daardoor ontzettend interessant is om serieus over na te denken.

Niet alleen het snijden van buizen of leidingwerk behoort tot de mogelijkheden, maar ook voor het bewerken van meubels is deze techniek bij uitstek geschikt. Juist omdat het zo breed inzetbaar is, is de kwaliteit enorm hoog en dus als ondernemer die iets in deze tak van sport doet, een absolute must have als je het ons vraagt.

Toepasbaar in verschillende industrieën

De toepasbaarheid van deze techniek is enorm. We hebben hierboven al wat voorbeelden gegeven, maar zo zijn er nog tal van andere branches waarbinnen deze techniek kan worden ingezet. Zo zijn ook de automotive industrie en luchtvaart ontzettend geschikt voor deze techniek. Vooral door de precisie, wordt ook de veiligheid van de auto’s en ook vliegtuigen die vandaag de dag van de band ‘rollen’ een flink stuk groter. Het is dus niet alleen als grote ondernemer iets om over na te denken, maar ook juist als kleine ondernemer een enorme kans om de productie op te schroeven, zonder dat je hiervoor direct extra personeel in dienst hoeft te nemen.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

BLM Group presenteert Lasertube LT12

27-09 Dit is een installatie voor het lasersnijden van buizen en metalen profielen met diameters…

Plaatbewerking

Mogelijkheden buislasersnijtechniek nog steeds onvoldoende benut

17-04 Toch lopen toeleveranciers nog vaak aan tegen onwetendheid aan de kant van hun opdrachtgevers.…

Plaatbewerking

Eindeloos veel mogelijkheden met buislasersnijden

16-11 Naast dat buislasermachines in staat zijn om verschillende soorten metalen in diverse diktes in…

Plaatbewerking

Efficiënter snijden uit 12 m buis en koker

14-10 Aan het woord zijn Anne Vervoordeldonk, verkoop binnendienst en inkoop, Dennis van den Heuvel…

Plaatbewerking

BLM Group met twee stands op Tube & wire

13-06 De internationale vakbeurzen voor buis en draad worden van 20-24 juni samen gehouden in…

Plaatbewerking

Zantech kan eindelijk feestje vieren

28-03 Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig…

Automatisering

‘Kantbank programmeren hoort thuis op de werkvoorbereiding’

09-06 “Want eigenlijk is dat een onlogische route, omdat je de plaatuitslag pas kunt snijden…

Plaatbewerking

ERBA Groep dringt samen Rembrandt Fysiotherapie en Revalidatie ziekteverzuim terug

07-09 Directeur Erwin van Soest van ERBA Groep in Veenendaal, specialist in plaat- en buislasersnijden,…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?