Erwin van Soest neemt Euro Equipment over

Erwin van Soest, directeur-eigenaar van Erba Plaatbewerking bv in Veenendaal, heeft per 1 juli Euro Equipment Nederland bv in Rotterdam overgenomen. De twee ondernemingen blijven als zelfstandige plaatwerkbedrijven naast elkaar bestaan. “Vanzelfsprekend gaan we elkaar helpen waar mogelijk”, aldus Van Soest. “Met name bij het opvangen van pieken waar beide bedrijven regelmatig mee te maken hebben.”

De overname bleek voor beide partijen buitengewoon aantrekkelijk. Frank Dolk, oprichter en eigenaar van Euro Equipment, wil in de toekomst van zijn pensioen gaan genieten en Erwin van Soest heeft hiermee de noodzakelijke capaciteitsuitbreiding gerealiseerd.
Van Soest en Dolk kennen elkaar al jaren. Hun bedrijven zijn praktisch kopieën van elkaar. Ze beschikken beide als enige in Nederland over een volautomatisch productiesysteem van Amada voor lasergesneden plaatdelen met de mogelijkheid om restplaten volautomatisch te hergebruiken, dit mede om de korte levertijden te waarborgen.

Eigen klantenkringen
Een aantrekkelijk aspect van de overname is dat de zusterbedrijven elk hun eigen klantenkring hebben. Beide snijden en zetten RVS en staal tot 15 mm dik. Erba Plaatbewerking voor klanten voornamelijk in het midden van het land, die zich onder andere in de automotive, offshore, medisch, veevoeder, machinebouw en apparatenbouw bevinden. De klantenkring van Euro Equipment bestaat voornamelijk uit afnemers in de regio Rijnmond, veel aan de reparatietak van de haven gerelateerde bedrijven. Maar Euro Equipment levert ook complete bouwpakketten voor transportlijnen en andere systemen, die de klanten zelf assembleren.
“Er was geen enkele dubbele klant”, aldus Van Soest. “Daarentegen zijn onze leveranciers wel voor 80 procent hetzelfde. Qua machines en software hebben we zelfs helemaal dezelfde leveranciers. Een ideale situatie.”

Afgesproken is dat Frank Dolk tot ongeveer eind dit jaar actief blijft om de overdracht te begeleiden. Van Soest, die voor beide bedrijven op zoek is naar een goede werkvoorbereider, die de plaatbewerking helemaal in de vingers heeft, is van plan om zowel bij Erba Plaatbewerking (twintig medewerkers) als bij Euro Equipment (acht medewerkers) door te investeren om het machinepark helemaal up to date te houden. Zo wordt bij Erba in december een nieuwe kantbank in bedrijf genomen.

Modern productiesysteem
Beide bedrijven hebben een uiterst modern productiesysteem. Erba heeft een magazijn waaraan drie 4 kW lasersnijmachines zijn gekoppeld, die 24 uur per dag plaatuitslagen snijden. Het magazijn (53 meter lang, 12 meter hoog) staat opgesteld in twee rijen, daartussen loopt een liftsysteem op een track langs de 741 pallets met een gezamenlijke capaciteit van 900 ton materiaal. Het magazijn dient niet alleen voor opslag van pakketten hele platen, maar voornamelijk voor gesneden restplaten. Iedere willekeurige plaat en restplaat is binnen twee minuten vanuit het magazijn beschikbaar voor de lasersnij­bewerking. Ook in de nachtelijke uren kunnen daardoor een onbeperkt aantal verschillende platen en restplaten geautomatiseerd door de snijmachines worden verwerkt. Euro Equipment beschikt over een identiek systeem met 275 palletplaatsen en twee 4 kW lasersnijmachines hieraan gekoppeld, allebei met een werkbereik van 3 x 1,5 meter.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Omslag industrie door prijsstijgingen, toeleveringsproblemen en afkoelende economie

11-07 Na een sterk 2021 verliest de industriële activiteit vaart. De volumegroei was in de…

Toeleveren

ZIMM verbetert en vergroot Z-serie hefschroefspindels

22-01 De Z-serie hefschroefspindels van ZIMM wordt vervangen door de ZE-serie. Het betreft een ontwikkeling…

Toeleveren

Nederlandstalige website ACE Stoßdämpfer

16-12 Informatie zoeken over dempingsoplossingen, producten bestellen in de webshop en berekeningen uitvoeren met de…

Toeleveren

Weekamp Deuren overgenomen

29-11 Deli Home, producent en distributeur van constructieve en decoratieve woonproducten, heeft Weekamp Deuren overgenomen.…

Toeleveren

Belangrijkste onderzoeksfaciliteit SKF naar Nederland

28-11 Om in te spelen op de snelle ontwikkelingen van de industriële markt heeft SKF…

Toeleveren

Centrale noodverlichting voor industriële omgevingen

19-11 Veko Lightsystems en Eaton werken samen waardoor Veko in staat is centrale noodverlichtingsinstallaties aan…

Toeleveren

MCA distributeur van lineaire tak NSK

18-11 NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair– en lagertechniek, heeft het distributeurschap…

Bedrijf en Economie

Machines en metaal belangrijkste exportproducten

06-11 Als het gaat om de toegevoegde waarde van exportproducten verdient Nederland het meest aan…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV