Evapo-Rust verwijdert roest zonder het milieu te belasten

Evapo-Rust van CRC Industries is een roestverwijderaar op waterbasis die biologisch afbreekbaar is. Hierdoor is deze niet giftig voor de gebruiker en het milieu.

Metalen onderdelen voor en na behandeling met de roestverwijderaar Evapo-Rust van CRC Industries.

Evapo-Rust, een product van CRC Industries, herstelt metalen onderdelen en gereedschappen snel en efficiënt en kan worden toegepast in tal van industrieën; waaronder de auto-industrie, de bouw, de scheepvaart en de metaalindustrie.

De krachtige roestverwijderaar, met een bekroonde formule op waterbasis, is effectief en gemakkelijk te gebruiken. Het te behandelen onderdeel hoeft enkel in de gebruiksklare oplossing te worden ondergedompeld. De roest laat vervolgens los van het metalen oppervlak en blijft achter in de vloeistof. Het actieve ingrediënt in de formule bindt uitsluitend aan ijzer en verwijdert alleen de roest van staal, ijzer, gietijzer en chroom. Het niet-geoxideerde metaal blijft behouden en het is onschadelijk voor andere metalen. In tegenstelling tot conventionele zuren of basische afbijtmiddelen is CRC Evapo-Rust niet giftig, niet bijtend en niet corrosief. Ook tast het plastic, PVC, Viton en niet-geoxideerde verf op behandelde onderdelen niet aan.

Evapo-Rust kan de dikste roestlagen tot op het blanke metaal verwijderen. Hierdoor blijft er geen restlaag achter en is schuren of stralen overbodig. De behandeling neemt weinig tijd in beslag. Een lichte roestlaag is in slechts 15 tot 30 minuten verwijderd. Een middelmatig dikke laag in 6 uur en een dikke laag is in 12 tot 24 uur verwijderd.

Meerdere keren hergebruiken

Hetzelfde CRC Evapo-Rust-bad kan meerdere keren worden hergebruikt, afhankelijk van de intensiteit van de roestlaag op de behandelde onderdelen. Hierdoor is het gebruik van de roestverwijderaar economisch interessant. Vijf liter Evapo-Rust kan tot 0,3 kilo pure droge roest verwijderen. Bovendien is een voorreiniging alleen nodig bij zeer vuile en vette onderdelen. Als het onderdeel eenmaal ontroest is, hoeft het enkel nog te worden afgespoeld met water.

Veilig voor gebruiker én milieu

Doordat de formule van CRC Evapo-Rust op water gebaseerd is, is de roestverwijderaar gemakkelijk biologisch afbreekbaar volgens de OESO-norm 301B. Het stoot geen onaangename geuren of vluchtige organische stoffen (VOS) uit die schadelijk zouden kunnen zijn voor het milieu. Het is perfect oplosbaar in water en kan na gebruik eenvoudig worden verwijderd. CRC Evapo-Rust is bovendien pH-neutraal. Er is dus geen risico op huidirritatie of gevaar voor de ogen van de gebruiker. Daarnaast is CRC Evapo-Rust onbrandbaar, wat opslag en gebruik eenvoudig maakt. Evapo-Rust is REACH-compatibel.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X