Exposantenwerving TechniShow loopt prima

De werving van exposanten voor de TechniShow gaat momenteel erg goed. “We lopen voor op de vorige editie van 2016”, zegt Floris de Zwart, brandmanager Maakindustrie bij Jaarbeurs. De vakbeurzen TechniShow en ESEF worden van 20 tot en met 23 maart 2018 gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Vooral de aanmeldingen in de plaat- en buisbewerking verlopen boven verwachting. “De exposanten van de vorige keer nemen meer vierkante meters af, maar we zien ook partijen die in 2016 niet meededen, terugkomen”, aldus De Zwart. De sectoren werkplaatstechniek en verbindingstechniek daarentegen blijven nog wat achter, al moet dat volgens de beursorganisator wel worden gerelativeerd: “Een belangrijke partij als Valk Welding kiest dit keer bijvoorbeeld niet voor verbindingstechniek, maar heel bewust voor productie-automatisering. Dat onderdeel groeit dan ook. Daarvoor reserveren we ruimte in hal 10 en delen van hal 9 en hal 11.”

3D print plein
De beursorganisatie is ook bezig met vernieuwingen. “Veel nadrukkelijker dan voorheen  verdiepen we ons in de informatiebehoefte van de bezoeker. Wat moeten we bieden om hem tot een beursbezoek te verleiden. We hadden vorig jaar bijvoorbeeld een fantastisch ochtendcongres over 3D printen, dat honderden deelnemers trok. Maar toen die deelnemers vervolgens de beursvloer op gingen, troffen ze daar een versnipperd beeld aan van de aanbieders van industriële 3D printtechnieken. Dat wordt nu anders. Er komt een sector Industrial 3D met een 3D print plein in hal 11.
Ook komen er per sector weer belevingszones. Zo krijgt hal 7 een sectorzone voor plaatbewerking. Maar deze gaat wat anders ingevuld worden. “Hier komt een gaaf product te staan dat de bezoekers echt zal aanspreken”, zegt De Zwart. “We zijn hiervoor in overleg met Defensie. Aan de hand van hun materieel willen we laten zien wat daar aan plaatwerk in zit en met welke technieken dat wordt gemaakt. In 2016 hadden we ook sectorzones, maar daar stonden toen alleen producten. Nu gaan we daar nadrukkelijk tekst en uitleg bij geven.”

TechniShow awards
De Guided Tours verspaning, 3D printen en plaatbewerking keren weer terug. Deelnemers hieraan bezoeken onder begeleiding van een gids een aantal exposanten, om kennis te maken met de meest interessante ontwikkelingen op de beursvloer.
De traditionele TechniShow Innovatie Awards krijgen een wat andere opzet. Ze worden onderdeel van de Industrie Awards en zullen twee weken voor de TechniShow/ESEF, op 7 maart, worden uitgereikt tijdens een show voor de maakindustrie, waarbij FPT-VIMAG, Metaalunie en NRK betrokken zijn. Door de awards niet pas op de openingsdag van beide beurzen uit te reiken, zoals voorheen, hebben zowel de winnaars als de beursorganisatie meer gelegenheid om hier publicitair het een en ander mee te doen.

Verbinding met ESEF
Verder wil de beursorganisatie duidelijker dan voorheen de verbinding maken tussen ESEF en Techni-Show. De corridor tussen beide beurzen zal hiervoor worden gebruikt. Hier komt meer beleving, waarvoor gesprekken gaande zijn met de drie technische universiteiten. Via innovaties die hier te zien zullen zijn, worden de bezoekers doorverwezen naar de sectoren:  naar de Techni-Show, waar ze de productietechnieken vinden waarmee ze zelf hun producten kunnen maken; naar de ESEF, waar de toeleveranciers staan bij wie ze hun producten kunnen laten maken.
Jaarbeurs is ook nadrukkelijk bezig met het verder ontwikkelen van het ESEF-concept. De vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering moet veel meer uitstralen dat het een beurs is voor de hele maakindustrie en niet alleen voor de metaalbewerking. Er zal meer aandacht zijn voor bijvoorbeeld kunststoffen en composieten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

Primeur Nederlandse brandweerdrone op ESEF Maakindustrie

13-03 De Almelose machinefabriek Boessenkool wil met mega-drones de wereld veroveren en introduceert de zogeheten…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV