Extreem buigen zonder concessies

Met het thema ‘The solution’ presenteert de Italiaanse BLM Group op Tube & wire efficiënte, veelzijdige en onderling verbonden productieoplossingen, inclusief een breed aanbod aan software en diensten.

De Elect150 is een elektrische buigmachine voor buizen met een diameter tot 150 mm, die een buis met een diameter van 110 mm buigt met een gemiddelde radius van slechts 90 mm.

Door een hoge moeilijkheidsgraad van het buigen te combineren met de kwaliteit van het gebogen profiel, kunnen compactere buiselementen worden gemaakt, zelfs met een complexe vorm en hoge nauwkeurigheid. Dit biedt ontwerpers een unieke vrijheid in het ontwerp van hun producten. In deze context vertegenwoordigt de oplossing die de BLM Group op de beurs presenteert een van de meest complexe toepassingen ooit op het gebied van buisbuigtechnologie. De machine in kwestie is de Elect150, een volledig elektrische buigmachine voor buizen met een diameter tot 150 mm, die een buis met een diameter van 110 mm buigt met een gemiddelde radius van slechts 90 mm, met behoud van een ongekende esthetische afwerking voor wat een detail van een designobject zal zijn dat klanten kunnen aanraken.

Gerobotiseerde productiecel

Als antwoord op de vraag naar steeds grotere productie-efficiëntie, naar een productie die gecertificeerd is volgens de vereiste toleranties, naar een proces zonder de ervaring en beperkingen van een menselijke operator, stelt BLM Group een volledig automatische oplossing voor: een installatie die bediend wordt door twee handlingrobots die de onderdelen tussen de opvolgende processen verplaatsen: snijden en vormen, hoogwaardig buigen met kern, inbrengen van de moer, vormen aan het tweede uiteinde van de buis en in-line dimensionale controle. Deze oplossing integreert 3-Runner buisbewerkingssystemen, Smart, AST8-VE en een telecentrisch meetsysteem. Volgens de producent perfect voor de HVAC-sector.

Ook wordt de LT8.20 getoond. Dit is een buislasersnijmachine met een werkbereik van 12 mm tot 240 mm diameter, uitgerust met 3D lasersnijmogelijkheden, een dubbel laadsysteem, Active Tools technologie en een fiberlaserbron beschikbaar tot 5 kW. De LT8.20 buislaser is in hoge mate configureerbaar om te voldoen aan specifieke eisen van de klant en kan worden aangesloten op een geautomatiseerd magazijn om het hele productieproces te automatiseren.

Verder vraagt de BLM Group de aandacht van de bezoeker voor een werkstation voor lasersnijden en buigen van buizen, bediend door robots en AGV’s, alsmede voor de LT12 buislaser, die de mogelijkheden van fiberlasersnijden uitbreidt tot ø 305 mm. Deze machine is uitgerust met een 3D lasersnijkop en kan buizen, kokers, balken en profielen van verschillende open of gesloten doorsneden snijden met een snelheid, vergelijkbaar is met kleinere buislasersnijmachines.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Jörg met automatiseringsoplossing voor plaat knippen en buigen op TechniShow

02-02 Hiervoor zet de fabrikant en leverancier van machines voor de verwerking van dunne plaat…

Plaatbewerking

BLM Group integreert inpersen van moeren in buislaser

27-11 Hiermee kunnen inpersmoeren met schroefdraad in buizen en kokers, aansluitend op het snijproces, direct…

Plaatbewerking

BLM Group presenteert Lasertube LT12

27-09 Dit is een installatie voor het lasersnijden van buizen en metalen profielen met diameters…

Plaatbewerking

Klassieker kan nu ook conisch buigen

16-04 De revisie van de klassieker voegt volgens machinefabrikant Schröder, die in Nederland wordt vertegenwoordigd…

Plaatbewerking

Grote stap richting 100% prefab

01-03 “Bovendien kunnen we met deze machine alle gaten snijden, die voorheen op de bouwplaats…

Plaatbewerking

BLM Group wil ook met vlakke plaatlaser naar de top

21-12 Daar presenteerde BLM de LS7, een premium fiberlaser die zich qua snijsnelheid en precisie…

Plaatbewerking

Efficiënter snijden uit 12 m buis en koker

14-10 Aan het woord zijn Anne Vervoordeldonk, verkoop binnendienst en inkoop, Dennis van den Heuvel…

TechnishowNieuws

BLM Group voor het eerst zelfstandig op TechniShow

19-04 BLM Group is al ruim dertig jaar actief op de Nederlandse en Belgische markt…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV