Faes ontzorgt KMWE in verpakken

0
133

Faes Group en KMWE hebben een 10-jarig contract ondertekend dat hun langdurige relatie en vertrouwen in elkaar bevestigt en versterkt. “Faes gaat KMWE volledig ontzorgen op het gebied van verpakkingen en verpakken”, zegt Bart van Dijck, implementatiemanager bij Faes Packaging Concepts.

Dit contract leidt voor KMWE tot een aan- en afvoer die 24/7 doorgaat. Aanvoer, afvoer en opslag van materialen en gereedschappen, retouren en eindproducten op exact het juiste moment, bij de juiste machine. De doorlooptijden dalen en de betrouwbaarheid gaat omhoog. Faes Group werkt hiervoor samen met partners als IJssel Technologie en Rubix. 4PL en 4PP zijn hier belangrijke begrippen: 4th Party Logistics en 4th Party Packaging. De ketenregisseurs zorgen er samen voor dat alles wat in de supply chain met logistiek te maken heeft in goede banen wordt geleid en optimaal verpakt binnenkomt en uiteindelijk weer de wereld over gaat.

Realtime inzicht
In het nieuwe contract gaat Faes zich concentreren op zorg rondom retourverpakkingen, beheer en opslaan van verpakkingen en het verzorgen van de juiste ladingdrager op het juiste moment binnen de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Met behulp van PackAssist, software tooling van een van de Faes bedrijven, worden de verpakkingen verder gestandaardiseerd. Via RFID technologie wordt realtime inzichtelijk gemaakt wat er op voorraad is en wat in productie staat. Faes gaat eveneens hulp bieden voor goede inpakinstructies, zowel in als buiten de cleanroom.

Openheid
“Dat vraagt om sterke partners die de essentie van het verhaal begrijpen”, zegt Johan Faes, directeur-eigenaar van de Faes Group. Smart Industry vergt samenwerken en buiten de gebaande paden denken. KMWE was al klant bij Faes Group en verstevigde de samenwerking door in te stappen in het AML-fieldlab, dat draait op de BIC. Het gaat hier namelijk veel verder dan verpakkingen leveren. Het gaat om het handlen van producten door de keten heen. “Er zijn nog niet zo veel situaties waarop we onze vergaande ideeën over 4PP los kunnen laten”, zegt Ben Hamers, commercieel verantwoordelijke bij Faes. “Deze manier van denken is nog niet echt ingebed in de maakindustrie.”