Fanuc bekroont RoboJob voor baanbrekend werk

0

RoboJob is door Fanuc onderscheiden met de Application Award voor haar baanbrekend werk in de ontwikkeling van laagdrempelige standaardoplossingen voor de automatisering van CNC-machines.

Eind 2017 organiseerde Fanuc voor de tweede keer haar Award Ceremony in Japan. De marktleider in robotica reikt deze prijzen elke twee jaar uit, gelijktijdig met de wereldbeurs iREX, de International Robot Exhibition. Met deze prijzen wil Fanuc vooruitstrevende bedrijven in de kijker zetten, die op wereldvlak uitzonderlijke volumes hebben afgenomen bij Fanuc, en daarbij ook uitblinken in innovatie.  Dit jaar mocht het Belgische RoboJob met de hoofdprijs gaan lopen.

Enorme erkenning
“Dit is een enorme erkenning voor het vele werk dat heel ons team de afgelopen jaren heeft verzet”, vertelt een trotse CEO Helmut De Roovere.  “Als marktleider in de automatisering van CNC-machines zetten we volop in op innovatie en productontwikkeling. Onze collega’s in het R&D team nemen hierin het voortouw en deze award is dan ook volledig hun verdienste.”

RoboJob vierde vorig jaar haar 10-jarig bestaan en mag terugblikken op een mooi groeitraject.  Het bedrijf telt ondertussen 35 werknemers en bijna 500 installaties in binnen- en buitenland.  “Het doet enorm veel deugd om hiervoor erkenning te krijgen van een wereldspeler als Fanuc, dat duizenden klanten telt over de ganse wereld. Dat een Belgisch MKB-bedrijf uit Heist-op-den-Berg op dit internationale podium zulk een prestigieuze award mag ontvangen, motiveert ons enkel maar om nog een tandje bij te steken en te blijven investeren in innovatie.”

Troeven in handen
Het is niet de eerste prijs die RoboJob binnenhaalt, en wellicht ook niet de laatste. RoboJob kon vorig jaar ook al de derde plaats in de wacht slepen bij de Trends Gazellen in de provincie Antwerpen en ook dit jaar is het weer voor de Trends Gazellen genomineerd.  Bovendien staat RoboJob over enkele weken opnieuw op het podium tijdens de Nacht van de KMO, waarbij het genomineerd werd als ‘Meest belovend exporterend bedrijf van het jaar 2017’. “De vele nominaties en awards tonen dat we als Belgisch bedrijf heel wat troeven in handen hebben om ons ook op internationaal vlak te tonen”, vindt De Roovere, “en dat er zich heel wat talent bevindt op de Belgische arbeidsmarkt. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat deze jonge talenten hun weg vinden naar Heist-op-den-Berg, gezien we continu op zoek blijven naar gemotiveerde, technische collega’s.”