FARO introduceert de 3D-scanoplossing Cobalt Design

Faro introduceert Cobalt DesignTM, de productlijn van scanners op basis van gestructureerd licht. De scantechnologie op basis van gestructureerd licht maakt gebruikt van geprojecteerde lichtpatronen en een camerasysteem om grote gebieden in één keer vast te leggen om zo de tijd nodig voor het vastleggen van gegevens sterk te verkorten en sneller resultaten te leveren.

Cobalt DesignTM levert in combinatie met het recent geïntroduceerde RevEngTM softwareplatform, een uitgebreide, digitale, alles-in-één ontwerpoplossing, waarmee kleine tot middelgrote objecten kunnen worden gescand met een grote mate van precisie, in kleur en met meerdere resolutieniveaus. Dit is de eerste kleurenscanner van FARO die gebruik maakt van gestructureerd licht, die specifiek is ontworpen voor ontwerptoepassingen en die ideaal is voor het scannen van complexe oppervlakken, met name die van sterk gedetailleerde organische vormen. Met Cobalt DesignTM worden diverse ontwerpvereisten aangepakt, inclusief reverse engineering, het ontwerpen van prototypes, het ontwerpen van verpakkingen, het maken van digitale catalogi en zelfs het ontwerpen van juwelen en modeartikelen.

Versnellen van workflows
Met Cobalt DesignTM hoeven ontwerpprofessionals scanparameters slechts één keer in te stellen en kunnen ze vervolgens doorgaan met het scannen van vergelijkbare objecten door simpelweg op een knop te drukken. Verder zijn diverse vooraf geconfigureerde scan- en meshinstellingen standaard beschikbaar. Dit betekent dat er minder tijd nodig is per scanpositie, dat er meer scans per dag kunnen worden gemaakt en dat scanprojecten sneller kunnen worden afgerond. Verder betekent dit dat de resultaten herhaalbaar en betrouwbaar zijn.

Scannen van het volledige veld
Door de geïntegreerde, roterende as is het 3D-scanproces gigantisch verbeterd en is de maximale scanbreedte geoptimaliseerd. Het te scannen object/onderdeel zelf wordt in een vaste positie geplaatst op de as en vervolgens kan de as maximaal 360 graden worden gedraaid tijdens het scannen. Cobalt DesignTM legt miljoenen 3D-meetpunten vast in één seconde, met een nauwkeurigheid van maximaal 3,1Mpx voor kleine tot middelgrote complexe objecten.

3D-scanner op basis van gestructureerd licht voor industriële ontwerpprofessionals

3D-scanner op basis van gestructureerd licht voor industriële ontwerpprofessionals

Digitalisering in vier kleuren
Precieze en gestructureerde scans van hoge kwaliteit kunnen in kleur worden vastgelegd en worden aangeleverd als realistische afbeeldingen die nog gedetailleerdere weergaven van geometrische oppervlakken en afwerkingen mogelijk maken in levensechte 3D-kleuren.

“De introductie van Cobalt DesignTM  samen met het recent aangekondigde RevEngTM softwareplatform versterkt ons streven om leidinggevend te zijn op het gebied van het verkopen en bedenken van 3D-gegevensvastlegging in diverse branches en toepassingen die op ontwerpen zijn gericht,” meldt Thorsten Brecht, Senior Director, 3D Design. “We hebben het paradigma voor 3D-scannen op basis van gestructureerd licht naar een ander niveau getild, door de ontwikkeling van software en hardware in parallel te laten plaatsvinden, zodat gebruikers elk onsje aan geavanceerde functionaliteit van beide technologieën gezamenlijk kunnen benutten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Ultimaker lanceert nieuwe Factor 4 industriële 3D-printer

22-04 Deze 3D-printer is ontworpen voor de ontwikkeling en productie van proceskritische gereedschappen en componenten.…

3D

Sodick en Prima Additive gaan alliantie aan voor 3D metaalprinten

03-04 Hiertoe heeft Sodick een minderheidsbelang van 9,5% genomen in Prima Addditive, dat onderdeel is…

3D

Vroeg op voor ontbijtsessie Metaal 3D-printing

18-03 Bij additive manufacturing worden op basis van digitale modellen voorwerpen met behulp van een…

3D

Gibas benadrukt maatwerk en innovatie

06-03 “We organiseren onze dienstverlening altijd rond specifieke vraagstukken. Of een klant nu streeft naar…

3D

Nieuw TU Delft lab omvat gehele 3D-printproces

16-01 Op de TU Delft campus zijn wel meer labs voor additive manufacturing (3D-printen) te…

Verspanen

Manufacturing Technology Conference helpt hightech- en maakindustrie verder te groeien

14-06 Zowel ASML als Thermo Fisher Scientific wil groeien. Hiervoor moet de efficiency van de…

3D

Safran gaat grote aluminium onderdelen 3D-printen met SLM

11-04 Safran is een internationale hoogtechnologische groep die actief is in de luchtvaart-, defensie- en…

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV