FARO introduceert de 3D-scanoplossing Cobalt Design

0

Faro introduceert Cobalt DesignTM, de productlijn van scanners op basis van gestructureerd licht. De scantechnologie op basis van gestructureerd licht maakt gebruikt van geprojecteerde lichtpatronen en een camerasysteem om grote gebieden in één keer vast te leggen om zo de tijd nodig voor het vastleggen van gegevens sterk te verkorten en sneller resultaten te leveren.

Cobalt DesignTM levert in combinatie met het recent geïntroduceerde RevEngTM softwareplatform, een uitgebreide, digitale, alles-in-één ontwerpoplossing, waarmee kleine tot middelgrote objecten kunnen worden gescand met een grote mate van precisie, in kleur en met meerdere resolutieniveaus. Dit is de eerste kleurenscanner van FARO die gebruik maakt van gestructureerd licht, die specifiek is ontworpen voor ontwerptoepassingen en die ideaal is voor het scannen van complexe oppervlakken, met name die van sterk gedetailleerde organische vormen. Met Cobalt DesignTM worden diverse ontwerpvereisten aangepakt, inclusief reverse engineering, het ontwerpen van prototypes, het ontwerpen van verpakkingen, het maken van digitale catalogi en zelfs het ontwerpen van juwelen en modeartikelen.

Versnellen van workflows
Met Cobalt DesignTM hoeven ontwerpprofessionals scanparameters slechts één keer in te stellen en kunnen ze vervolgens doorgaan met het scannen van vergelijkbare objecten door simpelweg op een knop te drukken. Verder zijn diverse vooraf geconfigureerde scan- en meshinstellingen standaard beschikbaar. Dit betekent dat er minder tijd nodig is per scanpositie, dat er meer scans per dag kunnen worden gemaakt en dat scanprojecten sneller kunnen worden afgerond. Verder betekent dit dat de resultaten herhaalbaar en betrouwbaar zijn.

Scannen van het volledige veld
Door de geïntegreerde, roterende as is het 3D-scanproces gigantisch verbeterd en is de maximale scanbreedte geoptimaliseerd. Het te scannen object/onderdeel zelf wordt in een vaste positie geplaatst op de as en vervolgens kan de as maximaal 360 graden worden gedraaid tijdens het scannen. Cobalt DesignTM legt miljoenen 3D-meetpunten vast in één seconde, met een nauwkeurigheid van maximaal 3,1Mpx voor kleine tot middelgrote complexe objecten.

3D-scanner op basis van gestructureerd licht voor industriële ontwerpprofessionals
3D-scanner op basis van gestructureerd licht voor industriële ontwerpprofessionals

Digitalisering in vier kleuren
Precieze en gestructureerde scans van hoge kwaliteit kunnen in kleur worden vastgelegd en worden aangeleverd als realistische afbeeldingen die nog gedetailleerdere weergaven van geometrische oppervlakken en afwerkingen mogelijk maken in levensechte 3D-kleuren.

“De introductie van Cobalt DesignTM  samen met het recent aangekondigde RevEngTM softwareplatform versterkt ons streven om leidinggevend te zijn op het gebied van het verkopen en bedenken van 3D-gegevensvastlegging in diverse branches en toepassingen die op ontwerpen zijn gericht,” meldt Thorsten Brecht, Senior Director, 3D Design. “We hebben het paradigma voor 3D-scannen op basis van gestructureerd licht naar een ander niveau getild, door de ontwikkeling van software en hardware in parallel te laten plaatsvinden, zodat gebruikers elk onsje aan geavanceerde functionaliteit van beide technologieën gezamenlijk kunnen benutten.”