Vroeg op voor ontbijtsessie Metaal 3D-printing

HighTech ICT in ’s Hertogenbosch organiseert samen met machinebouwer Additive Industries op donderdag 11 april een ontbijtsessie over Metaal 3D-printing. Zij behandelen aansprekende use cases en leggen uit wat nodig is voor succesvolle inzet van deze productietechniek.

HighTech ICT en Additive Industries leggen in hun ontbijtsessie uit wat nodig is voor een succesvolle inzet van  Metaal 3D-printing.

Bij additive manufacturing worden op basis van digitale modellen voorwerpen met behulp van een 3D printer vervaardigd. De voorwerpen worden typisch laag voor laag opgebouwd, bijvoorbeeld door met lasers fijne metaalpoeders laag voor laag te smelten.

Complexe onderdelen

Door een hogere overall equipment effectiveness (OEE) te bereiken via geïntegreerde automatisering, ontsluit deze technologie het potentieel om complexe metalen onderdelen te maken die veel verder gaan dan de mogelijkheden van traditionele productieprocessen zoals gieten, machinaal bewerken en smeden. Metaal 3D-printing maakt gebruik van een breed scala aan materialen, waaronder roestvrij staal, aluminium, titanium, kobalt-chroom en meer. Metaal 3D-printing wordt gebruikt voor het produceren van complexe onderdelen, prototypes, gereedschappen en eindproducten. Voordelen van metaal 3D-printing zijn o.a. de mogelijkheid om complexe geometrieën te produceren die met traditionele productiemethoden moeilijk of onmogelijk te realiseren zijn, het verminderen van materiaalverspilling, het verkorten van de productietijd en het ontwikkelen van maatwerkoplossingen.

Inhoud ontbijtsessie

In deze ontbijtsessie behandelt Niels Hoppenbrouwers, Product Owner bij Additive Industries,  aansprekende uses-cases rondom de inzet van metaal 3D-printing bij het Alfa Romeo F1 Team en het Nederlandse Kaak Group, ontwikkelaar en producent van bakkerijtechnologie. Merlijn Van Minderhout, Technology Consultant, bespreekt randvoorwaarden voor innovatie en co-creatie, de impact op bedrijfsprocessen en het belang van de juiste tooling en integraties. Het doel van deze sessie is bezoekers te informeren en te inspireren over de mogelijkheden rondom de inzet van metaal 3D-printing.

Over de organisatoren

Additive Industries uit Eindhoven is voorloper op het gebied van Industriële 3D printing. Klanten gebruiken de oplossingen van deze machineproducent om sneller, slimmer en beter te kunnen innoveren en hun time-to-market doelstellingen te realiseren. HighTech Innovators helpt organisaties aan goed bedachte, goed ontwikkelde en goed functionerende software. De oplossingen waar HighTech Innovators aan (mee-) ontwikkelt zijn veelal onderdeel van de technologische stack van het innovatieproces.

Voor wie interessant?

Deze ontbijtsessie is interessant voor iedereen die (technologische) innovatie een warm hart toedraagt en nieuwsgierig is hoe metaal 3D-printing industriële innovatie & productie kan versnellen. De evenementen van HighTech ICT zijn niet toegankelijk voor leveranciers en richten zich op professionals en leidinggevenden bij gebruikersorganisaties. Deelname is kosteloos.

Praktische informatie

Op donderdagochtend 11 april staat er om 8.00 uur een ontbijt klaar. Het inhoudelijke deel start om 8.30 uur en eindigt rond 10.30 uur. Neem voor meer informatie contact op met Jeroen Raijmakers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Ultimaker lanceert nieuwe Factor 4 industriële 3D-printer

22-04 Deze 3D-printer is ontworpen voor de ontwikkeling en productie van proceskritische gereedschappen en componenten.…

3D

Sodick en Prima Additive gaan alliantie aan voor 3D metaalprinten

03-04 Hiertoe heeft Sodick een minderheidsbelang van 9,5% genomen in Prima Addditive, dat onderdeel is…

3D

Gibas benadrukt maatwerk en innovatie

06-03 “We organiseren onze dienstverlening altijd rond specifieke vraagstukken. Of een klant nu streeft naar…

Automatisering

Softwareontwikkelaars HighTech ICT en Ambition IT bundelen krachten

24-01 De krachtenbundeling van de Brabantse bedrijven gaat helpen om de groei te versnellen zodat…

3D

Nieuw TU Delft lab omvat gehele 3D-printproces

16-01 Op de TU Delft campus zijn wel meer labs voor additive manufacturing (3D-printen) te…

Verspanen

Manufacturing Technology Conference helpt hightech- en maakindustrie verder te groeien

14-06 Zowel ASML als Thermo Fisher Scientific wil groeien. Hiervoor moet de efficiency van de…

3D

Safran gaat grote aluminium onderdelen 3D-printen met SLM

11-04 Safran is een internationale hoogtechnologische groep die actief is in de luchtvaart-, defensie- en…

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV