FDP-bijeenkomst ‘Smart engineering’ bij Merford

0

De middagbijeenkomst ‘Smart engineering’ die de Federatie Metaalplaat (FDP) op 22 mei organiseert bij Merford Special Doors, Cabins & plaatbewerking in Gorinchem, gaat over verschillende toegepaste engineeringsoplossingen.

Zowel modulair denken als praktijkvoorbeelden van slimme bevestigingsoplossingen komen aan bod. Daarnaast wordt het digitale proces van ontwerp tot en met productie inzichtelijk gemaakt met onder andere gebruik van een productconfigurator. General manager Willem van Dalen van Merford plaatbewerking legt uit hoe zijn afdeling digitale tekeningen van klanten (zowel intern als extern) effectief verwerkt tot klantproducten.

Onder het motto ‘Smart engineering leidt tot value engineering: Combinatie van modulaire functionele behuizingen en design’ gaat Jacques Stevens van ID Partners vervolgens in op constructieprincipes die een modulaire covering mogelijk maken. ‘Vanuit het object – tekening – product ontwerp ‘slimme’ mechanische (hybride) verbindingen functioneel maken’ is het onderwerp dat Arno van Wezep van Onkenhout & Onkenhout zal behandelen. Gerrit Newton van Newton Innovations demonstreert slimme bevestigingsoplossingen in plaat en buis aan de hand van praktijkvoorbeelden en demopanels waarin de oplossingen zijn verwerkt.

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van engineering, werkvoorbereiding, productie en algemeen management. Het programma begint om 13.30 uur met een introductie de FDP en wordt afgesloten met een rondleiding bij Merford. Deelname is kosteloos voor FDP-leden. Aanmelden kan via info@fdp.nl of tel. 030-6000005. Het aantal deelnemers is gemaximeerd.