Feestelijke opening Valk Welding France

Lasrobotspecialist Valk Welding heeft eind augustus haar eerste eigen vestiging in Frankrijk officieel in gebruik genomen. De lasrobotintegrator uit Alblasserdam heeft de Franse markt 10 jaar vanuit België en met support vanuit Nederland bediend. Nu is de tijd rijp voor een eigen dochteronderneming in Frankrijk.

Deze stap wordt gerechtvaardigd door het feit dat 15% van de omzet van de Valk Welding groep in de robotica de afgelopen jaren is gerealiseerd in Frankrijk. En het aantal aanvragen voor projecten blijft jaarlijks stijgen. Met de start van de eigen vestiging wil Valk Welding haar aanwezigheid, prestaties en directe klantencontact op de Franse markt verder versterken. Een dergelijke opzet is eerder met succes in Tsjechië (2004) en Denemarken (2008) (afgerond) gerealiseerd.

Valk Welding richt zich met haar lasrobotsystemen op het midden- en kleinbedrijf dat behoefte heeft aan flexibele automatiseringsoplossingen. Met haar specialistische kennis en hoog renderende oplossingen op dit gebied heeft Valk Welding de afgelopen jaren al in diverse Europese landen een leidende positie ingenomen. Daarmee heeft het bedrijf lasrobotisering van kleine aantallen en zelfs enkelstuks rendabel weten te maken. Valk Welding onderscheidt zich daarmee van robotintegrators die zich focussen op grote serieproductie, met name in de automotive industrie.

CEO Remco Valk; “Ons doel is om op termijn 3 belangrijke gebieden te bestrijken: Noord-Frankrijk, Bretagne en de regio rond Lyon. Onze focus voor de komende jaren wordt hier vanuit Lacroix-Saint-Ouen gerealiseerd en we verwachten dat het aantal Franse medewerkers de komende 5 jaar zal groeien tot 10-15 personen.”

Vanuit België en Nederland worden de medewerkers van de Franse vestiging bijkomend ondersteund door 6 Frans sprekende specialisten op het gebied van verkoop, training, service en programmering. Naast verkoop en installatie van lasrobotsystemen gaat Valk Welding ook lasdraad onder eigen label aan de Franse metaalindustrie leveren.

De vestiging in Lacroix-Saint-Ouen (Compiègne), ten noorden van Parijs, biedt ruimte aan een verkoopkantoor, demonstratieruimte en magazijn voor lastoevoegmaterialen en reserveonderdelen voor after-sales service. In de demonstratieruimte staan Panasonic lasrobots demo-gereed opgesteld. De assemblage van lasrobotinstallaties blijft in de hoofdvestiging in Nederland plaatsvinden.

Onder de ruim honderd genodigden, waaronder de burgemeester van Lacroix-Saint-Ouen, waren ook Takuya Kiyose, directeur van Panasonic Welding Systems uit Japan en Yuji Yamashita, president van Panasonic Factory Solutions Europe, aanwezig.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

LAC lanceert community voor (las)robotisering

01-10 De LAC Meet & Learn Community heeft als doel professionals, bedrijven en het onderwijs…

Verbinden

Valk Welding: innovaties op gebied van lasrobotisering

10-07 Tijdens de internationale vakbeurs op lasgebied, Schweissen und Schneiden 2017 in Düsseldorf, presenteert lasrobotintegrator…

Toeleveren

Bauhuis Industrial Partner richt pijlen op buitenland

03-11 Bauhuis Verpaning opereert sinds 1 november onder de nieuwe handelsnaam Bauhuis Industrial Partner. Met…

Bedrijf en Economie

Stertil winnaar FME International Business Award

16-10 Stertil Group uit Kootstertille heeft de FME International Business Award 2015 gewonnen. Het bedrijf…

Automatisering

Valk Welding levert opnieuw lasrobots aan VDL

01-10 Valk Welding gaat twee multifunctionele lasrobotinstallaties leveren aan VDL Bus Modules in Valkenswaard en…

Bedrijf en Economie

Voortman Steel Machinery opent vestiging in India

31-07 Voortman heeft een vestiging geopend in India. Voortman Steel Machinery India is een volledige…

Bedrijf en Economie

Duitslanddag biedt ondernemers complete informatie

15-07 Ondernemers die meer succes willen hebben op de Duitse markt kunnen tijdens de Duitslanddag…

Automatisering

LAC stopt met Industrial Laser Event

24-02 Het Laser Applicatie Centrum (LAC) is gestopt met de organisatie van het Industrial Laser…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV