Valk Welding: innovaties op gebied van lasrobotisering

Tijdens de internationale vakbeurs op lasgebied, Schweissen und Schneiden 2017 in Düsseldorf, presenteert lasrobotintegrator Valk Welding zijn laatste innovaties op gebied van lasrobotisering. Valk Welding ontwerpt en bouwt klantspecifieke lasrobotinstallaties die zich onderscheiden in een hoge betrouwbaarheid, continuïteit van het lasproces, offline programmering en klantbenadering.

24/7 proces continuïteit dankzij vol-automatisch wisselen van lastoorts type, stroomgeleider en wolframstift. Valk Welding presenteert een lasrobotcel met een Panasonic lasrobot op een E-vormig frame met automatische systemen voor het wisselen van lastoorts, wolfram stift en lasercamera voor verhoogde toegang in nauwe ruimtes. Zo kan van MIG naar TIG lasproces worden omgeschakeld en wolfram electrodes preventief worden gewisseld, zonder interventie van de operator. Met het concept van de E-vormig frame constructie kan de lasrobotinstallatie met een vorkheftruck worden verplaatst, zonder dat de componenten moeten worden afgebouwd en met als grootste voordeel: de nauwkeurigheid van de lasprogramma’s blijft behouden en opnieuw programmeren/corrigeren, is niet meer nodig.

Nieuwe lasrobot met grote werkbereik
Van de 8 Panasonic lasrobots modellen die Valk Welding laat zien is de HA 020L het nieuwste model, dat met een reikwijdte van 3,2 m speciaal is ontwikkeld als kostenbesparend alternatief voor opstellingen waar anders 2 lasrobots of een lasrobot op een langsverplaatsing nodig zou zijn.

VR teaching
Met inzet van Virtual Reality technology, heeft Valk Welding een nieuwe manier ontwikkeld om lasrobots te programmeren zonder dat programmeerkennis vereist is. Met een VR bril verplaatst de robotprogrammeur zich in de wereld van offline programmeren. Op haar stand kunnen bezoekers live kennis maken met deze manier van off-site teaching.

Lasnaadvolgen met Arc-Eye lasersensor
Bij de vorige beurseditie van Schweissen und Schneiden introduceerde Valk Welding de eerste generatie van haar Arc-Eye lasnaadvolgsysteem. En lasnaadvolgsysteem dat door toepassing van een hoogwaardige software integratie de lasrobot exact langs de lasnaad stuurt. Uniek is dat deze lasersensor, door zijn unieke concept, niet wordt gehinderd door reflecties en daarmee perfect toepasbaar is voor reflecterende materiaalsoorten zoals Aluminium, Staal en geslepen Roestvaststaal. Op de beurs introduceert Valk Welding de 2e generatie met nog meer functionaliteit.

Modulair X-Y lasopstelling met lasnaadvolgsysteem voor laskolommen en bestaande speciaal machines
Valk Welding presenteert eveneens een X-Y lasopstelling waarbij het Arc-Eye lasnaadvolgsysteem is geïntegreerd voor toepassing op onder meer rondlasautomaten, portaallassystemen en laskolommen. Dit systeem dat ook als retrofit op een bestaand systeem kan worden geïntegreerd, is specifiek ontwikkeld voor het lassen van ronde producten, zoals industriële vloeistoftanks, containers, drukvaten, wandsegmenten voor tankwagens en gelijkvormige produkten en uiteraard ook voor langsnaden. In de nieuwste uitvoering heeft het systeem onder meer een kantelbare lasersensor voor het snel omstellen en is de software met nieuwe functionaliteiten uitgebreid.

Compacte lascel met voordraaitafel
Om te laten zien dat de hoogwaardige robotlastechnologie ook inzetbaar is voor minder complexe toepassingen, toont Valk Welding een compacte robotlascel met een snelle voordraaitafel, waarvan beide stations zijn uitgerust met een horizontale draai-as aangestuurd door een Panadice manipulator, zodat een 100% integratie van externe assen en robot is verzekerd.

Valk Welding, Schweissen und Schneiden
Hal 9, stand 9D14

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Pushing the Edge Days een schot in de roos

23-04 Blikvanger was een volledig geautomatiseerde oplossing voor het finishen van gesneden plaatdelen van Q-Fin…

Verbinden

Lasrook toortsafzuiging voor robotlassen

19-02 In een omgeving waar gevaarlijke dampen worden gebruikt, is de bescherming van lassers altijd…

Verbinden

Valk Welding zet mega lasrobotsysteem te koop op S&S

28-08 Als beurs highlight biedt de lasrobotintegrator uit Alblasserdam deze installatie vanaf heden te koop…

Verbinden

Demto past mouw aan groeiende hoeveelheid laswerk

22-08 Binnen het bedrijf zijn verschillende afdelingen bij het realiseren van het eindproduct betrokken. Naast…

Verbinden

Lasrobots lassen kunststof

07-06 “De technologie van lasrobotisering hebben we geschikt gemaakt voor het lassen van kunststof plaat”,…

Verbinden

D-TEC lost capaciteitsprobleem op met twee extra lasrobots

05-04 ‘Vooral wanneer we één van de vier robots moesten programmeren, kwamen we in de…

Verbinden

Valk Welding en Oqton versnellen productie met robotlassen

30-01 De Valk Welding ARP powered by Oqton maakt tien keer sneller programmeren mogelijk dan…

Automatisering

FRAME-IT in actie bij Maref

16-11 Valk Welding heeft deze robotinstallatie ontworpen om de klanten voor een aantrekkelijke prijs kennis…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV