Fein: Made for Metal

De geschiedenis van Fein is de geschiedenis van de uitvinding van het elektrisch gereedschap.

In 1867 richtte Wilhelm Emil Fein een bedrijf op voor de vervaardiging van fysische en elektrische apparaten. Hier vond zijn zoon Emil Fein een kleine 30 jaar later, in 1895, de eerste elektrische handboormachine uit. Met deze uitvinding legde hij de basis voor de uiterst betrouwbare elektrische gereedschappen die Fein tot op de dag van vandaag in Duitsland vervaardigt en waarvoor het traditionele bedrijf bij industrie en bouw over de hele wereld wordt gewaardeerd.

De markt is enorm veranderd en de vraag naar een snoerloze werkplaats wordt steeds groter. Zo introduceert Fein op dit moment een aantal belangrijke noviteiten als toevoeging op het reeds bestaande accuprogramma.

Accu haakse slijper
De belangrijkste noviteit is op dit moment de accu haakse slijper. Deze is ontworpen voor professionals die zware doorlijp-, slijp- en ontbramingswerkzaamheden verrichten. Accu biedt nog meer flexibiliteit voor slijpwerkzaamheden op bijvoorbeeld krappe of moeilijk bereikbare plaatsen. Door de stofdichte motor met hoog vermogen kunnen de accu haakse slijpers zowel ingezet worden in de metaal als in de bouw. Afgestemd op de gebruiker kan er gekozen worden voor een slijper met een traditionele ‘schuifschakelaar’ of een speciale veiligheidsschakelaar ‘paddle-switch’. Alle modellen zijn voorzien van rem en uitgerust met een traploze toerental instelling van 2500 – 8500 toeren per minuut, zodat voor veel slijptoepassingen het optimale toerental kan worden ingesteld.

Stofdichte motor
De PowerDrive motor zorgt voor een lange levensduur van de machine. Deze motor is nieuw ontwikkeld voor de zwaarste omstandigheden. Beschermd tegen vuil, volledig stofdicht en daarmee juíst inzetbaar bij agressief, keramisch en mineraal stof. De accu slijper is vergelijkbaar met een 1100W slijper op stroom en bereikt dus een optimaal vermogen. Bovendien zijn de motor en elektronica van de machine beschermd tegen overbelasting.

Accu rechte slijper
Naast de haakse slijpers op accu introduceert Fein drie rechte accuslijpers. Ideaal geschikt voor werkzaamheden op moeilijk toegankelijke plekken. Een variant voor metaal met of zonder een lange hals en een variant voor RVS bewerking (met een lager, instelbaar toerenbereik) voorzien van lange hals.

Accu boorhamer
De laatste noviteit op accu gebied is de nieuwe accu boorhamer. Geschikt voor boorgaten in beton tot 20 mm bereikt deze machine een optimale boorsnelheid voor diameters van 8 tot 12 mm. Als combi-oplossing kan de boorhamer ook gebruikt worden voor boren en beitelen. Het accent van het gebruik van de accuboorhamer ligt op de bevestiging van metalen constructies aan gebouwen waarvoor gaten tussen de 8 en 12 mm worden geboord. Daarom is de nieuwe Fein accuboorhamer met borstelloze motor precies ontworpen voor deze boormaten. De extreem compacte bouwvorm in combinatie met het lage gewicht (3 kg. incl. 5Ah accu) zorgt voor prettig werken zonder snel vermoeid te raken. Door middel van het boorstof mondstuk is afzuiging tijdens de boorwerkzaamheden mogelijk.

Accutechnologie
De haakse slijper op accu werkt op een speciale 18Volt HighPower accu van 5,2Ah. Deze accu’s bereiken een stroomsterkte, welke 75% hoger ligt dan de standaard 18V accu’s van Fein. Hierdoor wordt een hoge afnamecapaciteit bereikt en kan de machine worden ingezet voor de zwaarste toepassingen. De accu rechte slijper en de boorhamer functioneren op de standaard Li-Ion accu’s. Hierin kan gekozen worden tussen 2,5 of 5,0Ah.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Compacte probleemoplosser voor montagewerk

16-01 De magneet-kernboormachine KBC 36 MAGFORCE onderscheidt zich door de compacte bouwvorm. FEIN heeft deze…

Verspanen

Een exclusief kijkje in de productievestigingen van Ceratizit

04-12 Om dit te realiseren heeft Ceratizit de afgelopen twee jaar veel nieuwe gereedschapsontwikkelingen op…

Verspanen

Phantom vervangt DIN-normen voor iconen

28-11 Dankzij deze iconen kunnen verspaners zonder rekentabel in één oogopslag zien welke gereedschapspen geschikt…

MetaalNieuws Extra IM

Wat zijn de meest duurzame metalen?

02-08 Vooral in de wereld van technologie en industrie worden metalen vaak gebruikt vanwege hun…

Verspanen

Widia introduceert nieuwe wisselplaat voor het bewerken van aluminium

16-07 De AL Geometry wisselplaat wordt aangeboden in twee kwaliteiten voor een grotere veelzijdigheid bij…

Toeleveren

Nieuwe instap magneetkernboormachine FEIN

05-07 Veel klanten van FEIN moeten met hun kernboormachines dikwijls onder de zwaarste omstandigheden een…

MetaalNieuws Extra IM

Robuust en krachtig: de nieuwe FEIN haakse slijpers

28-04 Daarmee presenteert FEIN een afgestemd systeem bestaande uit machine en slijpmiddelen voor professionals in…

Werkplaatstechniek

Veilig en nauwkeurig: FEIN afkortzaag metaal MKAS 355

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen