Fiberlaser met bevelkop voor extra grote platen

LVD introduceert Taurus FL, een nieuwe grootformaat-fiberlasersnijmachine, ontwikkeld voor extra grote platen. Het modulaire ontwerp begint bij een bedlengte van 12 meter en kan worden uitgebreid in stappen van 2 meter tot maximaal 40 meter, al naargelang de wens van de gebruiker.

Het grote formaat laat toe een grote waaier aan stukken te snijden en efficiënt te nesten, verhoogt de productiviteit en optimaliseert het materiaalgebruik.

Verschillende seriegroottes

Taurus is geschikt voor het snijden van zeer grote of van meerdere platen, verschillende seriegroottes en stukken in variërende formaten en materiaalsoorten, tot 3,3 meter breed en 30 mm dik. Grote platen worden in één keer gesneden zonder te moeten herpositioneren en meerdere kleinere platen kunnen samen op de snijtafel verwerkt worden zonder onderbreking. Het is mogelijk op één deel van de tafel te snijden en op een ander deel te laden/ontladen en zo machinestilstand tot een minimum te beperken.

Het ontwerp van de Taurus houdt rekening met de toegankelijkheid. Enkel het portaal, niet de volledige machine, is voorzien van een behuizing. Het mechanische ontwerp en de aandrijving zorgen ervoor dat de dynamiek bij het snijden van grote platen hoog blijft.

Twee touchschermen

De operator kan met twee touchschermen de machine altijd gemakkelijk bedienen.  Met een handbedieningspaneel kan hij alle assen veilig in manuele modus verplaatsen, nodig voor het instellen van de machine of het laden van de nozzlewisselaar. Een camera in de snijzone en een monitor op de bedieningsconsole maken constante controle van het snijproces mogelijk. De snijzone heeft een afneembaar voorpaneel voor onderhoudsdoeleinden. Voor de machine is geen speciale fundering nodig.

Taurus FL is geschikt voor het snijden van zeer grote of van meerdere platen, verschillende seriegroottes en stukken in variërende formaten en materiaalsoorten, tot 3,3 meter breed en 30 mm dik

Taurus FL is geschikt voor het snijden van zeer grote of van meerdere platen, verschillende seriegroottes en stukken in variërende formaten en materiaalsoorten, tot 3,3 meter breed en 30 mm dik

Bevelsnijkop

Taurus FL van LVD biedt ook een optie voor snijden onder hoek (bevel cutting) of 2,5D snijden tot 45°. Dit maakt de fiberlaser tot een betrouwbaar gereedschap voor het produceren van hoogwaardige schuine sneden in grote platen. Met deze optie kan materiaal op een snelle en kostenefficiënte manier voorbereid worden op secundaire lasbewerkingen of het creëren van geometrische vormen. De bevelsnijkop gebruikt twee motoren met directe aandrijving. Hierbij vallen de transmissiecomponenten weg, wat resulteert in hoge nauwkeurigheid en reactiesnelheid waardoor de snijkwaliteit ook bij het snijden onder hoek constant blijft. De bevelsnijkop kan zowel op een horizontaal vlak als in voorgevormde stukken snijden, of snijden onder een hoek binnen de grenzen van de Z-as en +/- 45°.

Automatische nozzlewisselaar

De optionele automatische nozzlewisselaar verhoogt de productie- en doorlooptijd. De eenheid heeft ruimte voor 30 nozzles in een magazijn in een wielconfiguratie dicht bij de snijkop. De nozzlewisselaar heeft een geïntegreerde camera voor de uitlijning, grootte en toestand van de nozzle en biedt automatische kalibratie van de capacitieve hoogtesensor en reiniging van de nozzle na een vooraf ingesteld aantal inbrandingen.

De optionele CADMAN-L-software heeft geautomatiseerde functies voor eenvoudiger programmeren en geavanceerd nesten, botsingsdetectie, vliegend inbranden en snijden, en snijparametertabellen, om de mogelijkheden van Taurus FL ten volle te benutten. Voor onder hoek snijden is een optionele plug-in beschikbaar voor SolidWorks, Solid Edge en Inventor.

Taurus FL is beschikbaar met een fiberlaserbron van 6, 8 of 10 kW.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

Plaatbewerking

Orfa Visser is weer terug bij Bystronic

28-09 Orfa Visser is een begrip in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Het bijna 100 jaar oude…

TechnishowNieuws

Vliegende start De Cromvoirtse met robotbuigcellen

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Plaatbewerking

LVD lanceert nieuw serviceportaal

08-06 OSTS biedt klanten 24/7 toegang om tickets aan te maken voor servicegerelateerde onderwerpen: een…

Bedrijf en Economie

Vijf op een rij voor LVD

18-05 Het label wordt door Deloitte Private, Econopolis en de KU Leuven toegekend aan Belgische…

Plaatbewerking

Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

Plaatbewerking

En weer gaat een laser door het dak bij ERBA Veenendaal

20-04 De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X