Fiberlaser van Durma voor iedere metaalbewerker

0

Durma heeft de HD-FO fiberlasersnijmachine toegevoegd aan haar assortiment. Dit instapmodel met een vermogen tot 3 kW is specifiek ontwikkeld om de overstap van andere snijmethodes naar fiberlasersnijden mogelijk te maken.

Voor veel metaalbewerkingsbedrijven in het MKB is een moderne fiberlasersnijmachine een wens die hoog op het verlanglijstje staat. Tot nu toe vereiste zo’n machine een investering, die voor veel organisaties niet haalbaar is. De voordelen van deze technologie, zoals de grote flexibiliteit en de hoge afwerkingsgraad, bleven hierdoor voor veel bedrijven onbereikbaar.

Betrouwbare machine voor MKB

De Turkse machinefabrikant Durma heeft dit gat in de markt gezien en haar R&D afdeling de opdracht gegeven een betrouwbare en goed betaalbare fiberlasermachine voor het MKB te ontwikkelen. Durma presenteerde in 2005 haar eerste fiberlasermachine en heeft dat in 15 jaar uitgebreid naar een hele serie fiberlasermachines voor diverse toepassingen. Hier is nu de  HD-FO fiberlaser aan toegevoegd. Ondanks de aantrekkelijke prijsstelling bevat de machine veel onderdelen van Europese fabrikanten en een IPG-laserbron, waarmee de kwaliteit voldoet aan de Europese standaard en het resultaat van de werkstukken gewaarborgd is. Hij is uitgerust met een Precitec Light Cutter snijkop met Auto Focus. Gezien de doelgroep heeft Durma de machine zo compact mogelijk gehouden, zodat deze in elke werkplaats te plaatsen is. De maximale afmeting voor werkstukken is 3 bij 1,5 meter met een dikte van 12 mm, wat volgens leverancier Tuwi, die Durma in ons land vertegenwoordigt, voor veel metaalbewerkingsbedrijven in dit segment ruim voldoende is voor de meest gangbare opdrachten.