Finit-All van Cibo maakt RVS afwerken eenvoudig

0

De Finit-All voor het afwerken van RVS is de nieuwste machine in het Finitools assortiment van Cibo. Het is een tool voor iedereen die nog niet vertrouwd is met RVS of er zich occasioneel aan waagt op de werkvloer.

De Finit-All is volgens de producent meer dan alleen maar een pure afwerkingsmachine; het is een echte allrounder. Met een toerentalbereik van 2000 tot 7600 tpm en een vermogen van 1000 watt kan de Finit-All ingezet worden voor zowel afwerking als (licht) verspanend werk.

Ideaal voor hoeken tot 45°
Eén van de grootste troeven van de Finit-All is zijn bereikbaarheid, vaak een heet hangijzer in de schuurwereld. Door de extreem platte aandrijfkop kunnen zelfs scherpe hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen tot 45° probleemloos en snel worden afgewerkt. De slanke greep en korte motor zorgen sowieso voor een groot gebruiksgemak. Het maakt van deze machine tegelijk een zeer compacte binnenhoekslijper én een handige haakse slijper.

Match met afwerkingsschijven
In combinatie met de gepatenteerde Combi unitized afwerkingsschijf van Cibo neemt de Finit-All snel, makkelijk en risicoloos de lasnaad in een binnenhoek weg en werkt deze tot in de puntjes af. Deze unitized schijven genereren een uniforme finish gedurende de ganse levensduur van de schijf. De platte aandrijving van de Finit-All maakt dat de schijven verder kunnen worden opgebruikt dan bij een standaard haakse slijper. Daarnaast beschikt deze machine over een beschermkap van 150 mm. Ideaal voor Combi unitized met andere woorden, maar speciaal voor de Finit-All is ook een nieuwe zirkonium lamellenschijf in Ø150 mm ontwikkeld om verspanend werk te verrichten. Dankzij de grotere diameter beschikt deze schijf over meer schuurmateriaal en een langere levensduur.

Uitgebreide set
Om meteen met deze machine aan de slag te kunnen gaan, heeft Cibo een uitgebreide set met verschillende toebehoren samengesteld in een stevige en ruime metalen koffer. Zo is alles aanwezig om zowel binnenhoeken (vlak en rond) als ronde buitenhoeken te voorzien van een geborstelde finish. Verder kunnen met de SAG afwerkingsschijf krassen verwijderd en schuurfouten gecorrigeerd worden, terwijl de nieuwe zirkonium lamellenschijf uitstekende verspanende kwaliteiten heeft.

Finit-All van Cibo maakt RVS afwerken eenvoudig
In combinatie met de gepatenteerde Combi unitized afwerkingsschijf van Cibo neemt de Finit-All snel, makkelijk en risicoloos de lasnaad in een binnenhoek weg.