Hermes-brochure met oplossingen voor sneller, beter en slimmer schuren en slijpen

Hoe kun je sneller, beter en slimmer schuren en slijpen? In een nieuwe technische brochure, die onlangs is uitgebracht, geeft Hermes Schleifmittel, leverancier van maatwerk in schuur en slijpoplossingen, tal van antwoorden op deze vraag.

Hermes ziet de eisen van klanten voor kostenefficiency en oppervlaktekwaliteit stijgen en beschikt over de kennis en de producten die nodig zijn om aan deze eisen te voldoen. Hermes  biedt schuur- en slijpmiddelen aan, die zijn afgestemd op de specifieke toepassingen van de klant. Voor iedere toepassing is een optimale mix van componenten, bestaande uit schuurkorrel, binding, backing en porositeit beschikbaar.

Schuurbanden

De schuurband Ceramit CR 476 J is speciaal ontwikkeld voor de hoge eisen die worden gesteld aan robotslijpsystemen. Een stabiel geweven drager met minimale rek garandeert een soepele bandloop en de nodige bandstabiliteit. Op het gebied van Powerslijpen is Ceramit   CR 176 een hoogwaardige schuurband als het gaat over het economisch voor- of reparatie slijpen van roestvrijstaal en hoog gelegeerd staal. Deze power-keramische schuurband heeft een stabiele papieren drager.

Slijpschijven

Voor extra hoge prestaties zijn er bijvoorbeeld de Cerbon CBN slijpschijven met Vicon highperformance binding. Dit zijn de krachtigste gereedschappen in het Hermes slijpschijven assortiment. Voor werkstukken met profielen zijn er de Cerfine Sinterkorund-schijven. Deze zijn  gemakkelijk te dressen en te profileren. In combinatie met de Vitra highperformance binding leveren ze hoge prestaties in profiel- en/of rondslijpen.

Finish-oplossingen

Het assortiment omvat ook finish-oplossingen voor functionele en esthetische oppervlakken. Zoals de Cermic fijne korrelslijpstenen voor fijn slijpen en nauwkeurige toepassingen met de meest veeleisende maattoleranties en oppervlaktekwaliteiten. Hiermee zijn ruwheden beneden 1 micrometer haalbaar. Voor een hoogglansfinish zijn er de Microlite polijstwielen voor het bereiken van hoge draagaandelen bij het polijsten van stangen, het polijsten van vertanding bij het afwikkelslijpen, het polijsten van lagerzittingen, profielen en stuurstangen en het realiseren van spiegeloppervlakken. Verder zijn er de Hermesit schuurbanden met een lange levensduur en constante speciale ‘Hermesit-finish’ op roestvrijstalen oppervlakken en de Kurk-schuurbanden voor een ‘Borstelfinish’  met hoge werksnelheden.

Digitalisering slijpproces

Ook bij slijpprocessen is de digitalisering in volle gang en natuurlijk gaat Hermes hier in mee.  Digitale interfaces in de tool maken draadloze gegevensuitwisseling met de machine mogelijk en zorgen voor veilige, vereenvoudigde en volledig bewaakte slijpprocessen. Hermes biedt al diverse state-of-the-art oplossingen voor netwerkproductie. Zo zijn er de CBNi slijpschijven met geïntegreerde RFID-chip voor draadloze gegevensoverdracht tussen slijpgereedschap en machine. En schuurbanden met QR-code voor gemakkelijke toegang tot productinformatie. De Hermes Spike is ontwikkeld in samenwerking met Promicron. Draadloze sensorsystemen in het slijpgereedschap zorgen hier voor optimale procesbewaking en analyse.

Gedetailleerde informatie en literatuur over alle slijpoplossingen is hier te downloaden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Spinner Microturn-Grind combineert slijpen én harddraaien

10-02 De Microturn-Grind is een doorontwikkeling van de reeds bestaande Microturn van Spinner. Dit machineconcept…

Verspanen

Danobat organiseert digitale Precision Day

06-10 Danobat, wereldspeler op het gebied van precisie slijptechnologie, organiseert op 15 oktober de Precision…

Oppervlaktetechniek

Cibo maakt robotschuren toegankelijk

21-09 Cibo lanceert ‘the next best thing’ op het vlak van schuren, slijpen en polijsten:…

Featured

Slijp- en polijstspecialist Kinket SSP groeit sterk

02-03 ‘We doen het u voor of we doen het voor u’. Deze op het…

Werkplaatstechniek

Slijpen, schuren en voorbewerken

16-01 Elke professional moet tussendoor wel eens iets zagen, schuren of slijpen. Handig dus, als…

Verspanen

Creint introduceert nieuwe modellen slijpmachines

17-12 In aanvulling op het bestaande assortiment presenteert Creint een nieuwe range professionele slijpmachines. Met…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish automatiseert slijpen van samenstellingen

12-11 RVS Finish in Bergeijk ontwikkelt samen met leverancier VDS een multifunctionele slijprobot van Staübli…

Oppervlaktetechniek

Veilig en economisch aluminium bewerken

07-11 Pferd biedt met de nieuwe Alumaster-generatie veilige en economische oplossingen voor de vaak complexe…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X