Hermes-brochure met oplossingen voor sneller, beter en slimmer schuren en slijpen

Hoe kun je sneller, beter en slimmer schuren en slijpen? In een nieuwe technische brochure, die onlangs is uitgebracht, geeft Hermes Schleifmittel, leverancier van maatwerk in schuur en slijpoplossingen, tal van antwoorden op deze vraag.

Hermes ziet de eisen van klanten voor kostenefficiency en oppervlaktekwaliteit stijgen en beschikt over de kennis en de producten die nodig zijn om aan deze eisen te voldoen. Hermes  biedt schuur- en slijpmiddelen aan, die zijn afgestemd op de specifieke toepassingen van de klant. Voor iedere toepassing is een optimale mix van componenten, bestaande uit schuurkorrel, binding, backing en porositeit beschikbaar.

Schuurbanden

De schuurband Ceramit CR 476 J is speciaal ontwikkeld voor de hoge eisen die worden gesteld aan robotslijpsystemen. Een stabiel geweven drager met minimale rek garandeert een soepele bandloop en de nodige bandstabiliteit. Op het gebied van Powerslijpen is Ceramit   CR 176 een hoogwaardige schuurband als het gaat over het economisch voor- of reparatie slijpen van roestvrijstaal en hoog gelegeerd staal. Deze power-keramische schuurband heeft een stabiele papieren drager.

Slijpschijven

Voor extra hoge prestaties zijn er bijvoorbeeld de Cerbon CBN slijpschijven met Vicon highperformance binding. Dit zijn de krachtigste gereedschappen in het Hermes slijpschijven assortiment. Voor werkstukken met profielen zijn er de Cerfine Sinterkorund-schijven. Deze zijn  gemakkelijk te dressen en te profileren. In combinatie met de Vitra highperformance binding leveren ze hoge prestaties in profiel- en/of rondslijpen.

Finish-oplossingen

Het assortiment omvat ook finish-oplossingen voor functionele en esthetische oppervlakken. Zoals de Cermic fijne korrelslijpstenen voor fijn slijpen en nauwkeurige toepassingen met de meest veeleisende maattoleranties en oppervlaktekwaliteiten. Hiermee zijn ruwheden beneden 1 micrometer haalbaar. Voor een hoogglansfinish zijn er de Microlite polijstwielen voor het bereiken van hoge draagaandelen bij het polijsten van stangen, het polijsten van vertanding bij het afwikkelslijpen, het polijsten van lagerzittingen, profielen en stuurstangen en het realiseren van spiegeloppervlakken. Verder zijn er de Hermesit schuurbanden met een lange levensduur en constante speciale ‘Hermesit-finish’ op roestvrijstalen oppervlakken en de Kurk-schuurbanden voor een ‘Borstelfinish’  met hoge werksnelheden.

Digitalisering slijpproces

Ook bij slijpprocessen is de digitalisering in volle gang en natuurlijk gaat Hermes hier in mee.  Digitale interfaces in de tool maken draadloze gegevensuitwisseling met de machine mogelijk en zorgen voor veilige, vereenvoudigde en volledig bewaakte slijpprocessen. Hermes biedt al diverse state-of-the-art oplossingen voor netwerkproductie. Zo zijn er de CBNi slijpschijven met geïntegreerde RFID-chip voor draadloze gegevensoverdracht tussen slijpgereedschap en machine. En schuurbanden met QR-code voor gemakkelijke toegang tot productinformatie. De Hermes Spike is ontwikkeld in samenwerking met Promicron. Draadloze sensorsystemen in het slijpgereedschap zorgen hier voor optimale procesbewaking en analyse.

Gedetailleerde informatie en literatuur over alle slijpoplossingen is hier te downloaden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Intelligente procesbewaking verhoogt de kwaliteit slijpproces

31-01 Wanneer werkstukken automatisch worden bewerkt, is er een groot risico op afkeur als de…

Oppervlaktetechniek

Slijpen met minder geluid, stof en trillingen

03-10 Claus Genau, hoofd van de afdeling Productontwikkeling/Fabricage en Centrale Testomgeving bij fabrikant Pferd, weet…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

MetavakNieuws

TFT laat cobots schuren, slijpen en polijsten

24-09 Al sinds 1998 staat TFT (Tools For Technology) voor innovatieve en functionele maatwerkoplossingen op…

Plaatbewerking

Slijpen zonder concessies

28-08 Het bedrijf is actief in elke industrie waarin wordt gesneden – dus ook in…

Verspanen

Eerste GrindingHub trekt 9.500 bezoekers

06-06 “We zijn meer dan tevreden met het succes van deze allereerste GrindingHub. Het hele…

Plaatbewerking

Schuren en kanten breken op aparte machines levert Metaco veel tijdwinst op

14-03 Metaco (twintig medewerkers) is een toeleverancier van plaatwerk. Het bedrijf biedt lasersnijden, ponsen en…

Plaatbewerking

De slijptol is bij MWA steeds minder te horen

14-02 De F1200 ontbraammachine is geschikt voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV