Cibo maakt robotschuren toegankelijk

Cibo lanceert ‘the next best thing’ op het vlak van schuren, slijpen en polijsten: een geautomatiseerd schuurproces.

In het post-corona tijdperk is maximale flexibiliteit een must, zo stelt de Belgische finish-specialist. “Dat kan door het schuurproces te automatiseren, zeker gezien de kwaliteit constant blijft. Gevolg: de productiviteit stijgt omdat de output gegarandeerd is en je bespaart kosten op lange termijn.”

Waarom automatiseren?

Dat bedrijven steeds meer taken automatiseren, hoeft niet te verbazen. Denk maar aan de maatschappelijke trend naar meer flexibiliteit in de arbeid en de ‘war on talent’. Werknemers veranderen van werk of worden voor verschillende taken ingezet, waardoor ze zelden kunnen uitgroeien tot specialist. “En dan is er nog het post-corona tijdperk waarin we ons nu bevinden, wat ervoor zorgt dat bedrijven zich almaar sneller moeten kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Op tijd leveren, aan een constante kwaliteit én met een gegarandeerde output, komt zo steeds meer onder druk te staan. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, is een doorgedreven automatisatie geen overbodige luxe”, aldus Cibo.

Waarom robotschuren?

De afwerking is een cruciaal onderdeel van het productieproces. Schuren, polijsten en ontbramen is arbeidsintensief en onderhevig aan grote kwaliteitsverschillen. Het automatiseren van het schuurproces zorgt voor een perfecte afwerking, elke keer opnieuw. Je bent ook verzekerd van een hoger rendement van het gebruikte schuurmateriaal, omdat een robot het materiaal altijd op dezelfde manier en met dezelfde geprogrammeerde druk gebruikt. En dan is er nog de flexibele inzetbaarheid van zo’n robot, die zonder aarzeling de meest complexe werkstukken aan kan.

Totaaloplossing

Voor ondernemers voor wie robotschuren op dit moment nog een ver-van-mijn-bedshow is, is er nu een kant-en-klare oplossing die het schuurproces automatiseert? Cibo Robotics en robotexpert CNC Solutions sloegen de handen in elkaar en werkten met vereende krachten een totaaloplossing uit. Een oplossing die 100% ‘plug & play’ is, omdat de software, hardware en de gebruikte schuurmaterialen perfect op elkaar afgestemd zijn.

Deze op zichzelf staande robotcel kan in één dag operationeel zijn en brengt robotschuren volgens Cibo binnen bereik van vele MKB-bedrijven. De lage leercurve en eenvoudige bediening maken het mogelijk voor een operator zonder CNC-ervaring om de robot binnen 2-3 dagen te kunnen programmeren en bedienen. Naast deze standaard robotcel (S-serie) zijn er ook op maat gemaakte oplossingen (U-serie) beschikbaar met legio integratiemogelijkheden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Oppervlaktetechniek

Metaaltechniek verspreidt kennis over schuren, slijpen en polijsten

28-09 Op METAVAK zal Metaaltechniek weer de nodige nieuwe producten presenteren. “We speuren altijd de…

Verspanen

Volautomatische oplossing voor slijpen Weldon opspanvlakken

12-07 Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant, een internationale marktleider in…

Verspanen

Krebs & Riedel innoveert slijptechnologie al 125 jaar

29-06 Vooral klanten uit de automobiel-, lucht- en ruimtevaart-, machinebouw-, medische technologie en windenergiesector vertrouwen…

Verspanen

KMWE Toolmanagers & KGS Tools vindt gereedschapsontwikkeling in microgeometrie

23-06 “In de microgeometrie kom je echt leuke verrassingen tegen”, vertelt Jorg Michiels, CCO bij…

Verspanen

Zoller livestream over meettechnologie en gereedschapsbeheer

12-06 De ‘75LIVE’ livestream van Zoller wordt georganiseerd vanuit de Smart Factory in Pleidelsheim. Dit…

Oppervlaktetechniek

Schunk en 3M partners in geautomatiseerd slijpen

26-05 Slijpen, ontbramen, polijsten ─ als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van…

Oppervlaktetechniek

Compact Korrel

26-05 De gestapelde structuur zorgt ervoor dat er altijd nieuwe schuurkorrels vrijkomen, waardoor het schuurmateriaal tot op…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X