Flevo Trading in zee met Krasser

Flevo Trading in Zeewolde, leverancier van plaatbewerkingsmachines voor de dak- en wandbranche, lucht- en isolatiesector en de industrie, heeft een nieuwe vertegenwoordiging: het Oostenrijkse Krasser, een automatiseringsbedrijf op het gebied van plaatsnijsystemen en oplossingen voor coilhandling.

“Flexibiliteit, efficiency en dus automatisering is meer dan ooit een vereiste in de industrie van de plaatstaalproductie”, zegt Jack van Arnhem van Flevo Trading. “De noodzaak om het tekort aan arbeidskrachten te overwinnen, snel te kunnen leveren, werkstappen te minimaliseren en afval te verminderen, is overal aanwezig. Dit vraagt om een ideaal ingericht machinepark dat exact produceert wat nodig is.” Deze uitdagingen kan Flevo Trading, dat meer dan 20 jaar ervaring in de productie van plaatwerk heeft, nu invullen dankzij de samenwerking met Krasser. “Wij kunnen nu oplossingen bieden voor de gehele productie van plaatstaal – van coilopslag, snijden en knippen tot aan buigen – voor ieders behoeften van handmatig tot volautomatische productie.”

Legionair en Centurio
Krasser is opgericht in 1999 en heeft jarenlange ervaring op het gebied van plaatsnijsystemen en coilhandling oplossingen. De Oostenrijkse producent heeft in het verleden diverse machine-innovaties geïntroduceerd op het gebied van geautomatiseerde coil processing. Wereldwijd zijn meer dan 150 systemen van Krasser operationeel.
Krasser bouwt onder meer de Legionair en Centurio machinesystemen. Deze combineren een zorgvuldige coilopslag met nauwkeurig en arbeidsefficiënt snijwerk van metalen strips. De systemen staan garant voor snelle coilovergangstijden, geautomatiseerde mesaanpassing en geautomatiseerd richten. Hiermee wordt de productiedoorvoer verhoogd en worden de levertijden verkort. Dankzij tal van extra functionele machine-opties kunnen de systemen worden gebruikt voor een breed scala van mogelijke toepassingen.

Met het Legionair machinesysteem wordt de productiedoorvoer verhoogd en worden de levertijden verkort.

Slimme oplossingen
“In combinatie met de producten van Jorns en MicroSea System Solutions, die wij eveneens vertegenwoordigen, kan Flevo Trading een slimme en voordelige industrie 4,0 oplossing aanbieden”, zegt Jack van Arnhem. “De Bendex-software van MicroSea System Solutions is in zijn uitvoering uniek op de markt en combineert de complete workflow van ordermanagement tot productiemanagement. Plug & Play zogezegd om de kosten te verlagen in de administratie en de productie.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Het klikt tussen Nardo Machines en Flevo Trading

01-11 Precies een jaar geleden troffen Peter Plomp als exposant en Jack van Arnhem als…

Plaatbewerking

Flevo Trading en Nardo Machines bundelen krachten

01-10 Flevo Trading in Zeewolde en Nardo Machines in Ridderkerk gaan intensief samenwerken om hun…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X