Het klikt tussen Nardo Machines en Flevo Trading

Precies een jaar geleden troffen Peter Plomp als exposant en Jack van Arnhem als bezoeker elkaar op METAVAK in Gorinchem. Tijdens de beurs van dit jaar bemanden ze met hun bedrijven Nardo Machines en Flevo Trading gezamenlijk een stand. De twee hebben hun krachten gebundeld.

Jack van Arnhem kan zich de ontmoeting van vorig jaar nog goed herinneren. “Ik had dringend behoefte aan monteurs en daarover had ik een gesprek met Peter. Dat voelde gelijk goed.”

Service waarborgen
Sinds die eerste ontmoeting hebben de beide machineleveranciers samen een paar klussen gedaan om te bekijken of het klikte. Dat beviel goed en van het een kwam het ander. “We vroegen ons af wat er in de toekomst allemaal mogelijk zou zijn, als we intensief zouden gaan samenwerken”, vertelt Peter Plomp. “Dan kunnen we meer mensen aannemen en laten opleiden bij de fabrikanten die we vertegenwoordigen en zo onze service waarborgen. En dat is ook precies onze bedoeling.” Afgelopen zomer werd besloten om de samenwerking definitief handen en voeten te geven. Nardo Machines en Flevo Trading trekken nu samen op om hun klanten beter te kunnen bedienen op het gebied van nieuwe en gebruikte machines en service. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Nardo Machines de activiteiten van Flevo Trading overneemt en deze voortzet onder Nardo Machines & Service. Wanneer dat precies gaat gebeuren staat op dit moment nog niet vast.

Nieuwe kansen
Voor Peter Plomp biedt dit partnerschap en het vooruitzicht van de overname nieuwe kansen. Hij is enkele jaren geleden in zijn eentje met zijn bedrijf begonnen. “Inmiddels zijn we al met ons drieën en huren we er sinds kort in Ridderkerk een pand bij voor gebruikte machines. Hierdoor kunnen we in onze hoofdvestiging een showroom inrichten met demomachines om klanten wat te kunnen laten zien en demonstraties te geven.” Nardo Machines is gespecialiseerd in HVAC- en isolatietechniek en plaatbewerkingsmachines, zoals ponsnibbel- en CNC plasmasnijmachines. Het bedrijf is leverancier van machines van onder andere Schwartmanns, Nisshinbo, Hypertherm, Lockformer en Yawei Nisshinbo. Ook produceert het Nardo Machines een eigen lijn hoogwaardige CNC-plasma snijtafels, die geheel naar wens van de klant kunnen worden samengesteld. Klanten kunnen bij Nardo terecht voor service en reparaties aan hun machinepark en deskundig advies over de aanschaf van verschillende soorten plaatbewerkingsmachines.

Dak- en wandbranche
Flevo Trading in Zeewolde is vooral actief in de industrie en de dak- en wandbranche. Het bedrijf is leverancier van machines van onder andere Jorns, Krasser, Schechtl, Reiter GEM, Pivatic, Faspar, Prinzing en Hornung. Hiermee kan aan de klanten een compleet pakket worden geboden op het gebied van coilverwerking, kanten, scharen, laser, flexibele productiesystemen, ponsen, profileren, voormachines, walsen (plaat/profiel) en zetten. Peter Plomp: “Voor mij is de dak- en wandbranche waarin Flevo Trading is gespecialiseerd een nieuwe doelgroep, die prachtig past bij wat ik met Nardo Machines al doe in de HVAC- en isolatietechniek. Op het gebied van plaatbewerking vullen we elkaar heel goed aan. Jack heeft met Flevo Trading een aantal interessante vertegenwoordigingen. Jorns produceert bijvoorbeeld fantastische zetbanken. Het is heel aantrekkelijk om al deze vertegenwoordigingen op den duur over te nemen.” Om dat te kunnen doen is Peter Plomp al druk bezig met kennismaken. Hij heeft al enkele fabrikanten bezocht en is al een aantal malen mee geweest om nieuwe machines te installeren en onderhoud te doen aan bestaande machines. “Ik bied nu ondersteuning aan Flevo Trading en krijg daarbij alle tijd om alles te leren kennen en de kennis op te doen die nodig is om de activiteiten straks over te nemen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

JZ-Systems neemt activiteiten over van Flevo Trading, inclusief importeurschap van Jorns

14-12 Flevo Trading is het bedrijf van Jack van Arnhem, die na vele tientallen jaren…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen