Het klikt tussen Nardo Machines en Flevo Trading

Precies een jaar geleden troffen Peter Plomp als exposant en Jack van Arnhem als bezoeker elkaar op METAVAK in Gorinchem. Tijdens de beurs van dit jaar bemanden ze met hun bedrijven Nardo Machines en Flevo Trading gezamenlijk een stand. De twee hebben hun krachten gebundeld.

Jack van Arnhem kan zich de ontmoeting van vorig jaar nog goed herinneren. “Ik had dringend behoefte aan monteurs en daarover had ik een gesprek met Peter. Dat voelde gelijk goed.”

Service waarborgen
Sinds die eerste ontmoeting hebben de beide machineleveranciers samen een paar klussen gedaan om te bekijken of het klikte. Dat beviel goed en van het een kwam het ander. “We vroegen ons af wat er in de toekomst allemaal mogelijk zou zijn, als we intensief zouden gaan samenwerken”, vertelt Peter Plomp. “Dan kunnen we meer mensen aannemen en laten opleiden bij de fabrikanten die we vertegenwoordigen en zo onze service waarborgen. En dat is ook precies onze bedoeling.” Afgelopen zomer werd besloten om de samenwerking definitief handen en voeten te geven. Nardo Machines en Flevo Trading trekken nu samen op om hun klanten beter te kunnen bedienen op het gebied van nieuwe en gebruikte machines en service. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Nardo Machines de activiteiten van Flevo Trading overneemt en deze voortzet onder Nardo Machines & Service. Wanneer dat precies gaat gebeuren staat op dit moment nog niet vast.

Nieuwe kansen
Voor Peter Plomp biedt dit partnerschap en het vooruitzicht van de overname nieuwe kansen. Hij is enkele jaren geleden in zijn eentje met zijn bedrijf begonnen. “Inmiddels zijn we al met ons drieën en huren we er sinds kort in Ridderkerk een pand bij voor gebruikte machines. Hierdoor kunnen we in onze hoofdvestiging een showroom inrichten met demomachines om klanten wat te kunnen laten zien en demonstraties te geven.” Nardo Machines is gespecialiseerd in HVAC- en isolatietechniek en plaatbewerkingsmachines, zoals ponsnibbel- en CNC plasmasnijmachines. Het bedrijf is leverancier van machines van onder andere Schwartmanns, Nisshinbo, Hypertherm, Lockformer en Yawei Nisshinbo. Ook produceert het Nardo Machines een eigen lijn hoogwaardige CNC-plasma snijtafels, die geheel naar wens van de klant kunnen worden samengesteld. Klanten kunnen bij Nardo terecht voor service en reparaties aan hun machinepark en deskundig advies over de aanschaf van verschillende soorten plaatbewerkingsmachines.

Dak- en wandbranche
Flevo Trading in Zeewolde is vooral actief in de industrie en de dak- en wandbranche. Het bedrijf is leverancier van machines van onder andere Jorns, Krasser, Schechtl, Reiter GEM, Pivatic, Faspar, Prinzing en Hornung. Hiermee kan aan de klanten een compleet pakket worden geboden op het gebied van coilverwerking, kanten, scharen, laser, flexibele productiesystemen, ponsen, profileren, voormachines, walsen (plaat/profiel) en zetten. Peter Plomp: “Voor mij is de dak- en wandbranche waarin Flevo Trading is gespecialiseerd een nieuwe doelgroep, die prachtig past bij wat ik met Nardo Machines al doe in de HVAC- en isolatietechniek. Op het gebied van plaatbewerking vullen we elkaar heel goed aan. Jack heeft met Flevo Trading een aantal interessante vertegenwoordigingen. Jorns produceert bijvoorbeeld fantastische zetbanken. Het is heel aantrekkelijk om al deze vertegenwoordigingen op den duur over te nemen.” Om dat te kunnen doen is Peter Plomp al druk bezig met kennismaken. Hij heeft al enkele fabrikanten bezocht en is al een aantal malen mee geweest om nieuwe machines te installeren en onderhoud te doen aan bestaande machines. “Ik bied nu ondersteuning aan Flevo Trading en krijg daarbij alle tijd om alles te leren kennen en de kennis op te doen die nodig is om de activiteiten straks over te nemen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Open dagen bij Nardo Machines

03-06 In het democentrum staan meerdere machines operationeel, zodat bezoekers het gebruikersgemak en de kwaliteit…

Bedrijf en Economie

Online veilingplatform Surplex bezorgt overtollige machines een tweede leven

03-06 Deze taak is een kolfje naar de hand van Heikoop. Hij heeft tientallen jaren…

MetavakNieuws

METAVAK bouwt aan kennisprogramma met focus op Industry 4.0

03-06 De komende METAVAK is al over minder dan 4 maanden: 1, 2 en 3…

Bedrijf en Economie

METAVAK 2024: Dé ontmoetingsplaats voor de metaalbewerkende maakindustrie

25-03 METAVAK 2024 belooft een inspirerende editie te worden met een focus op innovatie, educatie…

Plaatbewerking

Lasbedrijf Verhoef kiest voor kantbank en fiberlaser van Nardo

05-03 Het bedrijf beschikt over een eigen engineeringsafdeling en breed machinepark. Toen de vraag naar…

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV