Flexibel rotatielaadsysteem voor beladen een of twee machines

0

Met het nieuwe RLS rotatielaadsysteem biedt Liebherr Automation Systems een relatief eenvoudige oplossing voor automatisering van serieproductie in de metaalverwerkende industrie. Het systeem bestaat uit een flexibel werkstukmagazijn en een robot voor pallethandling en is geschikt om een of twee bewerkingsmachines te beladen.

De twee typen RLS800 en RLS1500 zijn geschikt voor werkstukken met een maximaal gewicht van 800 respectievelijk 1500 kg. Aankoppeling van een RLS rotatielaadsysteem waardeert een bewerkingsmachine op naar een automatische cel, waardoor deze geschikt is voor manloze 24/7-productie. Daardoor wordt de machine met een veel hogere bezettingsgraad – dus veel efficiënter – gebruikt en dalen de productiekosten.

Het modulaire ontwerp biedt een grote flexibiliteit. Het beladingssysteem kan worden geconfigureerd voor uiteenlopende machineopstellingen en laat zich gemakkelijk uitbreiden of modificeren. De Soflex PCS celbesturing, die zich in de praktijk heeft bewezen, is gebruikersvriendelijk en voorzien van een geïntegreerde orderplanning. In de basisuitvoering wordt de bewerking aan de machine geprogrammeerd, terwijl de celbesturing de orderplanning voor haar rekening neemt. De besturing kan van extra functies worden voorzien, zoals NC datamanagement, gereedschaporganisatie en integratie met ERP-systemen.

Van het RLS rotatielaadsysteem is een brochure uitgebracht die van de website van de Nederlandse vertegenwoordiger Ertec kan worden bekeken en gedownload.

Website Liebherr