Robojob vergroot flexibiliteit beladingssystemen

Robojob heeft opnieuw een vernieuwing toegevoegd aan haar beladingssystemen voor CNC-machines. De klanten voor het frezen kunnen voortaan ook hun eigen rasterplaten maken en eenvoudigweg op de tafel installeren.

“Omdat we ons met onze standaardproducten specifiek richten op de kleine tot middelgrote series, is het belangrijk dat alles snel en eenvoudig kan worden ingesteld,” legt mede-oprichter en –directeur Helmut de Roovere uit. “Daar zorgen we niet enkel met onze software voor, maar ook met de instelmogelijkheden van onze tafel, waarop de werkstukken kunnen worden gestapeld. Dankzij de opstelling van die tafel kan je met hulpstukken een tafel inrichten voor zeer kleine werkstukken tot werkstukken met een lengte van 450mm voor freesstukken. En nu geven we onze klanten voor het frezen nóg een extra keuze: als hij dat wil, kan hij voortaan ook zijn eigen rasterplaten maken en eenvoudigweg op de tafel installeren. Ook in de software kan hij dat makkelijk aangeven, en dan kan hij voor elke opdracht zélf bepalen op welke manier hij de tafel wil configureren: met onze hulpstukken, of met zijn eigen rasterplaten. Op die manier vergroten we opnieuw de flexibiliteit van onze klanten, en bovendien kan de klant zélf die rasterplaten maken. Dat scheelt ook weer in het kostenplaatje.”

Suggesties van klanten
Ook de komende maanden belooft RoboJob nog regelmatig uit te pakken met vernieuwingen en innovaties die het rendement, de efficiëntie en het gebruiksgemak van haar oplossingen verder verhogen. Vaak worden die verbeteringen doorgevoerd naar aanleiding van suggesties van klanten. Naar jaarlijkse gewoonte voerde de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines in juni haar klantentevredenheidsonderzoek uit. “Dat doen we al enkele jaren,” vertelt De Roovere. “En niet zomaar natuurlijk. Vooral om er zelf uit te leren en ook acties te koppelen aan de aanbevelingen die onze klanten ons aanbrengen. De resultaten worden nu volop verwerkt, maar het doet deugd dat het aantal deelnames jaarlijks verder stijgt. Hoe meer feedback we krijgen, hoe meer we kunnen verbeteren. Uit de eerste resultaten blijkt dat we hoog worden aangeschreven, zowel om onze producten maar ook om onze dienstverlening. Dat doet ons uiteraard enorm veel plezier.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Meer productiviteit, minder eentonig werk

24-10 Garant Automation Basic is het nieuwe beladingssysteem van Hoffmann Group. Het is als eerste…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

Plaatbewerking

Vink Products moderniseert snijproces

08-06 Vink Products is fabrikant van metalen luchtkanalen en luchttechnische componenten, zoals buitenluchtroosters en dakkappen.…

Toeleveren

Drabo Hardenberg legt rode loper uit

23-09 Bij Drabo Hardenberg is de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe machinesystemen en uitbreiding…

Automatisering

Cellro vergroot distributienetwerk Benelux

06-07 Automatiseringsontwikkelaar Cellro heeft haar distributienetwerk uitgebreid met vijf nieuwe partners. Dymato CNC Technologie, Bokhoven…

Automatisering

Halter klanten delen hun ervaring met automatisch beladen

01-06 Op 18 juni organiseert Halter CNC Automation een speciale dag, waarbij bedrijven uit Nederland…

Automatisering

RoboJob bouwt voor- en nabewerkingen uit tot standaardfuncties

04-03 Een robot die automatisch CNC-machines belaadt en ontlaadt, kan ook andere dingen doen. Daarom…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV