FPT-VIMAG wil Smart Industry versnellen

0

Ruim 60% van de bedrijven actief in de maakindustrie laten kansen liggen door nog niet met Smart Industry actief te zijn. Dat is de mening van de leden van FPT-VIMAG, de brancheorganisatie van leveranciers van machines, gereedschappen en automatiserings- en besturingssystemen.

De branchevereniging heeft nu de ambitie uitgesproken om de Nederlandse maakindustrie te activeren bij de transitie naar een fabriek van de toekomst. Een fabriek van de toekomst wordt gezien als een toekomstgericht productiebedrijf dat de kansen van Smart Industry ten volle benut. Smart Industry is volgens FPT-VIMAG de volgende stap die de maakindustrie moet nemen om in de nabije toekomst haar concurrentiepositie te kunnen waarborgen.

Ondanks dat 75% van de leden zich met het thema bezighoudt en 50% zelfs investeert in het opleiden van haar klanten, is dit niet genoeg om de Nederlandse maakindustrie snel klaar te maken voor de toekomst, weet Ramon Dooijewaard, directeur van FPT-VIMAG. Hij zegt: “Op dit moment kan de Nederlandse maakindustrie zich meten met de internationale top, maar om te kunnen blijven waarborgen zijn er stappen noodzakelijk. Wat onze leden bijvoorbeeld opmerken is dat bedrijven vaak kennis missen en daarmee ook de noodzaak niet zien van een slimme fabriek. Bovendien weten ze vaak niet waar ze moeten beginnen.” Door het verbeteren van technische opleidingen, actief te participeren in Smart Industry en innovatieve evenementen te organiseren zoals TechniShow, wil FPT-VIMAG bijdragen aan een versnelde Smart Industry transitie. Tevens ontwikkelt de brancheorganisatie een implementatiemethode om bedrijven te helpen bij de beslissing om te investeren in Smart Industry en hoe ze daarbij tot snelle resultaten kunnen komen.