Frees voor uitdagende micro-toepassingen

0
40

Met de Seco Jabro-Mini JM500-serie van meer dan 180 micro-frezen kunnen verspaners doeltreffend en betrouwbaar kleine onderdelen en nano-onderdelen bewerken die vaak te klein zijn voor het bewerkingsproces om goed te kunnen zien.

De frezen maken procesbeheersing mogelijk, in combinatie met voorspelbare prestaties van het gereedschap voor deze uitdagende micro-toepassingen, die veel worden gebruikt in veeleisende industrieën zoals de ruimtevaart-, medische en 3C-sector (computers, consumentenelektronica, communicatie). De geoptimaliseerde kwaliteit, geometrie en coating van de Jabro-Mini JM500-serie zorgen voor een uitstekende oppervlakte-afwerking op onderdelen van uiteenlopende materialen, zoals staal, roestvast staal, hittebestendige superlegeringen en titanium. De geometrieën omvatten spiraalhoeken van 30 graden en spaanhoeken van 3 graden, aangeboden in verschillende versies torische en bolfrezen met twee, drie en vier tanden. Een all-round hardmetaalkwaliteit met gepolijste SIRA-coating zorgt ervoor dat deze gereedschappen nog meer uitblinken in het bewerken van de genoemde harde materialen, tegen de laagst mogelijke kosten.

Jabro-Mini JM500 frezen van Seco zijn leverbaar met een schachtdiameter van DMM 4 mm en DMM 6 mm, zeven verschillende uitsteeklengtes van 2 tot 20 DC en tanden met een diameter van 0,2 mm tot 3 mm. Met zo’n brede selectie kunnen gebruikers het bewerken van onderdelen scheiden in verschillende fases en de kortst mogelijke uitsteeklengte gebruiken voor elke fase om het risico op verbuiging van het gereedschap tot een minimum te beperken. Dit kan mogelijk een besparing van tot wel 50 procent opleveren op de machinetijd en zorgen voor een hogere voeding.