Galvano Metaal verbetert zaagservice met Imet zaagautomaat

Om de service naar haar klanten verder te verbeteren levert staalhandel Galvano Metaal naast standaard lengtes al haar koker-, buis- en stafmateriaal ook op lengte gezaagd. Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen is geïnvesteerd in een volautomatische bandzaaginstallatie van Imet, die afgelopen zomer is geleverd door machineleverancier Tuwi.

“Met de keuze voor deze machine hebben we zowel de output, productiesnelheid als efficiency sterk verhoogd en kunnen we dankzij de hoogwaardige service van Tuwi vertrouwen op een hoge inzetbaarheid”, vertelt logistiek manager Niels Wijnen.

Galvano Metaal levert naast koker-, buis- en stafmateriaal, ook hoogwaardig plaatstaal uit voorraad. Met dit brede en diepe assortiment, hoge productkwaliteit, enorme voorraad, korte levertijden en een flexibele service wil de staalhandel aan de individuele wensen van haar klanten in de zuidelijke regio’s voldoen. “Met onze servicegerichte benadering zijn we een verlengstuk van de productie en magazijn van de metaalverwerkende industrie.”

Bundels op lengtemaat zagen

Om aan de stijgende klantvraag te kunnen voldoen was het noodzakelijk de bestaande bandzaagmachine te vervangen. Mike van Gestel die als productieleider zowel de machines bedient als de planning beheert en de werkvoorbereiding verzorgt, somt op waar een nieuwe bandzaagmachine aan moest voldoen. “Grotere capaciteit, de mogelijkheid complete bundels te zagen, automatische bundelopschuiving en een toegankelijke besturing.”

Hoge betrouwbaarheid cruciaal

“Daarnaast is een hoge betrouwbaarheid voor ons cruciaal. Stilstand kunnen we ons eigenlijk niet permitteren, omdat de levertijden daardoor in gevaar komen. En juist de korte levertijd is een van onze kernwaardes. Op dat punt hadden we al goede ervaring met de service van Tuwi, dat al eerder een Simec cirkelzaagautomaat heeft geleverd. Bij een storing kunnen we altijd rekenen op een snelle interventie. Tot nu toe was er altijd binnen 24 uur een monteur ter plaatse”, is de ervaring van de productieleider. “Veel van onze klanten werken ook met lasersnijmachines van Tuwi voor het snijden van SSAB lasergrade staalplaat uit ons assortiment.”

De Imet H800 NC sluit perfect aan bij het wensenpakket van Galvano Metaal: maximale bundelafmeting van 500x500 mm, volautomatische bundelopschuiving, 13 meter aanvoerlengte en een begrijpelijke en gebruiksvriendelijke NC besturing.

De Imet H800 NC sluit perfect aan bij het wensenpakket van Galvano Metaal: maximale bundelafmeting van 500×500 mm, volautomatische bundelopschuiving, 13 meter aanvoerlengte en een begrijpelijke en gebruiksvriendelijke NC besturing.

Imet volautomatische bandzaag

Met een bezoek aan een van de machinebeurzen kon Galvano-Metaal een goede afweging maken tussen de verschillende fabrikanten van bandzaagmachines. “De Imet H800 NC sloot perfect aan bij ons wensenpakket: maximale bundelafmeting van 500×500 mm, volautomatische bundelopschuiving, 13 meter aanvoerlengte en een begrijpelijke en gebruiksvriendelijke NC besturing. Daarmee kunnen we complete bundels kokers, buis- en stafmateriaal van 3 tot 12 m lengte volautomatisch met een hoge nauwkeurigheid in lengtes van 200 mm tot 4.000 mm zagen. Dus zonde dat we de bundels tussentijds moeten overpakken. Een materiaaltaster draagt bij aan verdere verkorting van de cyclustijd. In onze ogen een degelijke en goed doordachte zaagmachine, ook voor het grote bereik”.

Ruimte voor verdere groei

Met de nieuwe bandzaaginstallatie, de bestaande cirkelzaagautomaat voor grote series en een halfautomatische cirkelzaagmachines voor kleine aantallen, beschikt Galvano-Metaal nu over ruime capaciteit om aan specifieke klantenwensen te kunnen voldoen. “De machines worden nu door drie medewerkers per ploeg ingezet om aan de vraag te kunnen voldoen. De dubbele capaciteit van de Imet bandzaaginstallatie biedt ons de mogelijkheid ook een spoedorder tussendoor te verwerken en de ruimte om de komende jaren ons serviceconcept verder uit te bouwen”, besluit directeur De Vries.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

TUWI draagt import van Euromac over aan JÖRG Machines

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische kantpersen, gerobotiseerde buigcellen, hydraulische buigbanken…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Plaatbewerking

Zwenkbuiger is een verrijking voor Martens

07-12 Een beetje stiekem keek Wim Martens al een aantal jaren naar een zwenkbuigmachine. Maar…

Plaatbewerking

Van Pommeren kan weer snel schakelen

02-11 Enkele jaren geleden heeft Van Pommeren Las- en Montagebedrijf in Veenendaal zijn knipschaar en…

Plaatbewerking

Tuwi heeft primeur met open huis in coronatijd

09-09 Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land, is er…

Plaatbewerking

Open huis Tuwi in nieuwe showroom Moerdijk

26-08 Tuwi neemt de nieuwe vestiging in Moerdijk officieel in gebruik met een open huis…

Plaatbewerking

Tuwi brengt showroom dichterbij

01-07 Tuwi heeft in Moerdijk een tweede vestiging met een grote showroom in gebruik genomen.…

Plaatbewerking

Tuwi neemt Matrix Tools over en levert nu ook Salvagnini

29-05 Tuwi Nederland heeft Matrix Tools inclusief medewerkers in zijn geheel overgenomen. In overleg met…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X