GARANT Xtric centrische machinebek krijgt middenbek

0

De GARANT Xtric centrische machineklem met snelwisselsysteem op basis van het ‘Click & Clamp’-principe van de Hoffmann Group, is nu ook leverbaar met een middenbek. Tevens is het Xtric-assortiment uitgebreid met vier nieuwe basislengtes.

De Hoffmann Group presenteerde deze kleine krachtpatser, die met een klemkracht tot 25 kN direct op het onderdeel inwerkt en bekken en onderdelen nauwelijks opheft, afgelopen jaar. Dat deze centrische machineklem nu ook leverbaar is met een middenbek heeft als voordeel dat er nu twee bewerkte of onbewerkte onderdelen tegelijkertijd en zonder voorindrukken kunnen worden geklemd. Hierdoor gaat het instellen twee keer zo snel. Daarnaast maken nieuwe grijperboringen en een endutec-automatiseringsinterface de klem geschikt voor gebruik in een geautomatiseerde omgeving.

Nieuwe basislengtes

Tevens zijn er vier nieuwe basislengtes. Voor de bewerking van kleine componenten is de GARANT Xtric voor het eerst ook in de grootte XS met een basislengte van slechts 136 mm verkrijgbaar. De groottes XS, S en M zijn nu leverbaar in een bekbreedte van 80 mm. Er zijn ook nieuwe machineklemmen met een bekbreedte van 125 mm, 32 kN klemkracht en een lengte tot 270 mm in de groottes XS, S en M. Als alternatief zijn alle modellen er tevens met een pendelbek. Hierdoor kan de klant kiezen uit zes machineklemgroottes, die elk in twee versies verkrijgbaar zijn.

Dubbele machineklem

De Xtric kan snel en eenvoudig worden omgebouwd tot een dubbele machineklem: hiervoor hoeft alleen maar het standaard spindellager worden verwisseld en de middenbek worden geplaatst. Vervolgens worden de bekken die 180 graden draaibare en met microprecisie verwisselbare bekken opnieuw geplaatst. Dit is in een handomdraai mogelijk dankzij het klikmechanisme en met GARANT grijpbekken kunnen onbewerkte delen zonder voorindrukken worden opgespannen. Voor het systeem ‘LANG’ zijn er bovendien geschikte opzetbekken.

Alle modellen zijn ook standaard uitgerust met een endutec-automatiseringsinterface, die ook als spoelboring kan worden gebruikt, en met grijper-boringen aan beide zijden. Dit maakt ze geschikt voor een breed scala aan automatiseringsstrategieën.
Voor bevestiging aan de machinetafel biedt de Xtric langsgroeven, boringen voor het ‘LANG’-positioneringssysteem met een steek van 52 of 96 mm en adapterplaten voor opspanning met het nulpuntsysteem GARANT Zero Clamp of andere nulpuntspansystemen.
De nieuwe centrische machineklemmen kunnen zijn per direct te bestellen.