Glavimans introduceert Höckh reinigingsmachines

Glavitech is al enige tijd succesvol met de  gepatenteerde separator van het Zweedse 3Nine  voor de volledige terugwinning van de snijvloeistof, behoud van de omgevingstemperatuur en het leveren van schone lucht in de werkplaats. Op de TechniShow presenteerde zusterbedrijf Glavimans Machines en Gereedschappen echter ook het nieuwe dealerschap van Höckh. Deze Duitse fabrikant produceert systemen voor het reinigen van onderdelen.

Als het aan Pieter Glavimans en Denise Noordermeer van Glavimans ligt, gaan ze met Höckh evenveel succes boeken als met 3Nine. “We gaan er in ieder geval veel aandacht aan besteden.”
Het duo ziet daarvoor goede kansen omdat het in de metaalbewerking tegenwoordig niet alleen gaat  om snelle, nauwkeurige machines en gereedschappen met lange standtijden. De efficiency van het hele proces telt. Elk onderdeel waar winst kan worden geboekt, wordt opgepakt.
En juist daarbij komen de 3Nine machines uitstekend tot hun recht. Steeds meer bedrijven  besluiten hun bestaande elektrostatische filters te vervangen door een 3Nine, omdat dit leidt tot schonere lucht en 3Nine deze bedrijven verlost van hoge onderhoudskosten. Hetzelfde gebeurt met mechanische en roterende filters. Ook de centrale afzuigsystemen staan ter discussie vanwege bedorven snijvloeistoffen in het leidingnetwerk, lekkage, starre machine opstelling en verlies van snijvloeistof. Glavitech presenteerde op de TechniShow de Green Line serie van 3Nine, die vier modellen omvat met als kleinste de Nova welke een capaciteit heeft voor een bewerkingsruimte van < 2 m³. Hierna komt de Anna voor 6 m³, de Lova voor 9 m³ en ten slotte de Nina voor 12 m³.

De compacte Multiclean LC-II van Höckh is geschikt voor de inzet van alle gangbare oplosmiddelen onder volledig vacuüm.

De compacte Multiclean LC-II van Höckh is geschikt voor de inzet van alle gangbare oplosmiddelen onder volledig vacuüm.

Technische reinheid
Ook het reinigen van onderdelen is tegenwoordig een hot item in de metaalbewerking. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de technische reinheid van onderdelen.  Wie op dat gebied een hoog niveau haalt, heeft een voorsprong op de concurrentie.
Glavimans Machines en Gereedschappen is hiervoor in zee gegaan met Höckh en vestigde op de TechniShow met name de aandacht op de compacte serie Multiclean-LC-III (Lean Concept) reinigingsmachines. Maar Höckh voert een veel breder programma; de Duitse fabrikant produceert reinigingsinstallaties op maat, ook hele grote. Voor een producent van pufjes voor astmapatiënten, die wereldwijd worden verkocht, ontwikkelde Höckh bijvoorbeeld een reinigingssysteem waar een vrachtwagenlading pufjes in één keer in kan.

Oplosmiddelen onder vacuüm
De compacte Multiclean LC-III is geschikt voor de inzet van alle gangbare oplosmiddelen onder volledig vacuüm en voldoet aan de hoogste eisen van reinigingskwaliteit op de kleinst mogelijke ruimte. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor gebruikers met kleine tot middelgrote series, die waarde hechten aan hoogwaardige reiniging: met name bedrijven in de draai-, stans- en vervormingstechniek en producenten van medisch-technische producten. De installatie wordt vaak als handbediende standalone oplossing voor de tussen- of eindreiniging gebruikt, maar kan ook worden geautomatiseerd (eventueel met barcode lezer) met een rollenbaan en een beladingseenheid. De bediening is eenvoudig via een kleurengrafiek display. Typisch voor Höckh zijn de geautomatiseerde werkruimtedeuren uit glas, waardoor er altijd optimaal zicht op het proces is.
Het veilige en milieuvriendelijke gebruik van moderne oplosmiddelen onder volledig vacuüm alsmede de onderhoudsvrije distilleerderij met warmte-terugvoer, restdistillatie en automatische olie-afvoer zorgen voor een ongecompliceerd en rendabel proces. De uitgebreide energiebesparingsfunctie reduceert het stroomverbruik in stand-by modus tot een minimum. Door de modulaire bouwwijze zijn er allerlei mogelijkheden om het reinigingssysteem naar behoefte uit te breiden met diverse opties.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Nieuw testcenter Ecoclean voor extreem hoge reinheid

19-12 Afgestemd op de gewijzigde en branchespecifieke eisen in de industriële componentenreiniging heeft Ecoclean haar…

Bedrijf en Economie

3nine Industries overgenomen door investeringsfonds Alder

24-11 3nine, oorspronkelijk opgericht in 1999, levert een toonaangevend assortiment olienevelseparators op basis van de…

Verspanen

Optimol Lubrication laat Nederlandse industrie perfect lopen

25-10 Optimol werkt al sinds 1971 op deze manier. Eerst met eigen producten, maar inmiddels…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

Verspanen

Sluiter Machining kiest met 3nine voor stabiliteit en schone lucht

20-06 Sinds de oprichting van Sluiter Machining in 2005 heeft de toeleverancier zich gericht op…

Toeleveren

Clean Event verbindt professionals uit keten rondom industriële reinheid

16-05 Bovendien gaan de ontwikkelingen rondom industriële reinheid razendsnel. Het blijft een race tegen de…

Toeleveren

Reinigingstijd van 24 uur naar 24 minuten

25-04 Hybride cleaning heeft als voordeel dat je elke charge uiteindelijk reinigt met schone damp.…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish blijft doorpakken

08-12 Dat is bijzonder, want het vaak grove straalwerk en het hightech reinigen op cleanroom-niveau…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021