Glue-mix mengt en doseert nauwkeurig

0

De doseerinstallatie Glue-mix is door de engineers van Wiltec speciaal ontwikkeld voor het mengen van 2 en 3 componenten lijmen, harsen en kitten, waarbij een hoge kwaliteit vereist is. De Glue-mix garandeert een mengverhouding nauwkeurigheid tot 99%.

De productlijn bevat twee producten: de Glue-mix VR en FX. De FX is een tafelmodel en heeft een vooraf ingestelde variabele mengverhouding, terwijl de VR een op zichzelf staande kast is waarbij men zelf na installatie de mengverhouding kan veranderen. De machines bieden een prima oplossing voor bijna alle lijm, kit of hars doseerproblemen, omdat ze op altijd op maat gemaakt worden.

Uitval en afval door onjuiste mengverhoudingen zijn uitgesloten en productieprocessen veiliggesteld. Daarnaast kan Wiltec elke klantspecifieke aanpassing eenvoudig doorvoeren. Het doseren gebeurt op basis van vooraf ingestelde mengverhoudingen. Dankzij de hoge capaciteit is de opbrengst van het gewenste product altijd constant, ongeacht de variaties in viscositeit van de afzonderlijke componenten.
De Glue-mix is standaard voorzien van 2 tandrad pompen. Het is ook mogelijk om de Glue-mix geschikt te maken voor 3 componenten producten. Elektromotoren sturen de verschillende draaisnelheden van de tandrad pompen aan. Elke motor is voorzien van bewaking waardoor er continue terugkoppeling is of het mengproces constant blijft, dit om de maximaal haalbare kwaliteit te kunnen waarborgen.